Jump to content

Morbid Angel


nocturnog

Najbolji Morbid Angel album?  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mislim da je vreme da Warfather dobije svoju zasebnu temu, molim moderatore da preduzmu nešto da ne bi gušili MA temu!

 

Kad već pominjem Warfather, posle par preslušavanja novog albuma, mogu opušteno reći da je album prava zverina i zasigurno DM album godine, za sada, mada i nema neku konkurenciji, ali baš zbog toga album i dobija na težini ili da se bolje izrazim, na važnosti! Album je prepun zlokobnih Morbidovskih rifova, i sjajnih a la Azagthoth solaža, zaista predivno! Vokali takodje zvuče vrlo moćno i brutalno! Što se samih pesama tiče, mogu reći da zvuče poprilično zanimljivo, aranžmanski su izuzetne i drže pažnju sve vreme, i ako su neke numere malo duže, nikada ne prelaze u totalnu dosadu. Mislim da nema potrebe izdvajati neku pesmu posebno, jer album zaista zvuči ujednačeno, dakle nema ni nekih ultra-mega stvarčuga, ali takodje ni apsolutnih promašaja! Što se samih muzičara tiče, u tehničkom smislu zvuče više nego odlično, tome doprinosi i produkcija koja je perfektna i kristalno jasna, ali mislim da je baš u tome i glavni problem, naime, smatram da bi ovom albumu mnogo više odgovarala za nijansu "prljavija", sirovija produkcija, ovako sve zvuči nekako mehanički i dosta hladno, to bi ujedno bila i glavna zamerka ovog albuma, kao i sam cover, koji i ne izgleda bog zna kako, idejno i nije loš, ali ne svidja mi se sama realizacija, deluje isuviše kompjuterski, ja sam pre za one oldskul crtače, no dobro, mladje generacije su ionako naviknute na radove ovakvog tipa.

 

Zlobnici bi verovatno konstatovali da smo sve ovo čuli već 'iljadu puta, da je MA plagijat u pitanju, ali meni je itekako drago što imamo prilike da u 2016-oj čujemo jedan ovako moćan album, koji po mom mišljenju prevazilazi, pa mogu reći čak poslednja četiri Morbid Angel albuma, od prošla dva nema sumnje da je mnogo bolji, ali bi opušteno rekao da, ako baš ne šije Formulas i Gateways, onda sigurno stoji rame uz rame sa njima! Možda je prerano za neko ocenjivanje, ali mislim da bi neka realna ocena bila, jedna sasvim solidna osmica, pa čak vuče i na devetku, tome doprinosi, kao što sam i pomenuo, izuzetno mršava godina, tako da trenutno baš uživam u The Gray Eminenc-u!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...