Jump to content

Threshold


Recommended Posts

Dobar je "Psyche", ali mi dosta ovih pesama zvuče kao demo verzije nekih pesama sa budućih albuma ("He Is I Am" mogu da se zakunem da ima rerecord na nekom od poslednja dva :haha:), odnosno mislim da su kasnije samo unapredili priču i utajtali™ songwriting.

 

Poslušaj azale slobodno nekad albume i posle ovog :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šteta što ih je napustio Damian. Meni je isto tako bio omiljeni Threshold vokal. Extinct Instinct mi je inače omiljeni album ovog benda, takođe mi je vrlo dobar debi album gdje je takođe Damian pjevao, a isto tako ova dva posljednja studijska, posebno March of Progress.

Od albuma na kojima je pjevao pokojni Mac, ubjedljivo mi je najbolji onaj iz 2007, Dead Reckoning, a isto mi je Clone baš fin i slušljiv album. Najslabije su mi legla ona tri albuma iz prve polovine '00 decenije, nekako su mi djelovali dosta hladno, ali doduše baš davno sam ih i slušao.

Psychedelicatessen sam takođe davno slušao, ali pamtim neke pjesme i znam da mi je album ostao u pozitivnom sjećanju.

Možda i nije loše što se vratio ovaj Glynn Morgan, jeste da ne znam kako ga sada služi glas, ali bolje i to nego da su doveli nekog polu-anonimnog klinca, kako to rade neki bendovi. :)

 

Je li neko slučajno slušao prošlogodišnji solo album Damiana Wilsona? Možda je za nijansu dugačak, ali ima par baš kul i zanimljivih numera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Dobra pesma skroz, samo i mene ubi taj mid tempo u poslednje vreme, ali ne skodi ako ima dve takve pesme na albumu a ostalo neka kidacina. Obecava ovo skroz, iskreno poceo je malo da me davi Wilson sa bojom glasa u poslednje vreme (specificna boja, maltene isti problem imam sa LaBriem ...), tako da mi ovaj novi (stari) pevac skroz prija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Stvarno su fes vokali, iznenađujući korak unapred.

"Small Dark Lines" ima onaj jedan raspič Threshold powerica refren koji uvek nekako uspeju da nabodu. Drugi disk, a i generalno najbolja od dužih pesama mi "Lost In Translation". Nikad ne dostiže neke Narcissus visine, ali dosta, dosta jebeno dobra.

 

Lep mali grower, ima već posle 3-4 slušanja jedno 2-3 pesme koje bih izbacio da ga skratim na bliže 60 minuta, ali neka ga za sad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Da, steta sto ne rade malo duze turneje, bas je odlicna svirka bila, gledao bih jos jednom verovatno. A predgrupe oni Damnation Angels i Day Six. Damnation Angels smaraju za sve pare, a kult Day Six malo penzionerski sviraju. Pricali mi sinoc nakon koncerta sa Karlom - gitaristom iz benda (nesto oko posla i ovako offtopic), i pomenuo on nama kako je u Beogradu gostovao na N1 televiziji i da prevodilac nista nije pogodio :haha: :haha: Inace zena mu je srpkinja, pa je zbog toga stalno u Srbiji. Evo klipa:

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahah jebote :haha: 'ladno na N1 :haha: koliki je procenat ljudi koji su se zatekli ispred ekrana i ovo uživo gledali, a koji su uopšte čuli za ovaj bend? :D U svakom slučaju jedan poprilično surealan momenat na našem mainstream medijskom nebu.

Inače, nisam znao da često bude ovde kod nas.

 

Ovaj prevodilac je uništio ovaj prilog, bolje da se nije ni uključivao.

 

Što se tiče novog albuma, mislim da sam ga do sada dovoljno puta obrnuo i da sam stekao glavni utisak. Nije mi se dopao, predugačak, pjesme nedorečene, ne ostavljaju mi neki jak utisak uopšte. Muzički je sve tu što treba i sve je ps-u, ali džaba kad ne mogu ni za jednu da se zakačim i da je po nečemu zapamtim. Fali mi i Damian, to je sigurno, ali ipak mislim da nije do njegovog odsustva koliko je do samih pjesama sa albuma. Vjerovatno će ovo za mene ostati njihov najblijeđi album.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sa novog mogu da izdvojim Lost in Translation, Stars and Satellites, Small Dark Lines, The Man Who Saw Through Time. Sto se mene tice to je i vise nego dovoljno da zavolim ovaj album. I sada kada razmislim, zapravo su te pesme sa novog i svirali uzivo, tako da je to to sto se mene tice. Ostale pesme imaju taj feel da jesu nedorecene, ali mislim da je u pitanju duzina albuma najveca greska.

 

Mogli su lepo koncept da nacepe na pola i da odrade dva albuma godinu za godinom, umesto dupli album odjednom. Dosta pesama se pogubi tako, a i mozda bi vremenom neke pesme bile drugacije araanzirane i odradjene, i bile jos bolje. No dobro, sve je to do ukusa cini mi se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...