Filmovi,preporuke
Posted 01 januar 2005 - 01:26
| QUOTE (Orbituated @ 1. 1. 2005, 12:22) |
| ti ga bas nagrdi s limunadom bre... voleo sam Vejna kad sam bio dete ... sad mi je nekako bla...bejah i ja naivan nekad |
vejn je zakon i ti nemas pojma
plus, volim i istvuda
Posted 01 januar 2005 - 04:00
pa pazi ..nisam ja imun na kaubojce ..samo kazem da su mi nekako overated ..
od momenta kad sam skapirao da su indijaci ugrozena vrsta u Americi ...prestao sam da gledam vesterne ...
Istvuda respektujem ....
Prljavi Hari i cela ta pricha
Posted 07 januar 2005 - 06:48
event horizon
film je kasapnica, ali je atmosfera mnogo jaca od klasicnih filmova tog zanra. ima elemente osmog putnika, klaustrofobicni amfijent, svemir i tako to. ko voli tu vrstu horora, preporucujem, jer je po meni event horizon rame uz rame sa hellraiser-om.
interview with the vampire
ovo znate. mada je vise avantura-horor, ja mislim da je ovo odlican film. ne zna se ko je bolje odigrao ulogu, cak je i kirsten dunst kao mala vrlo ubedljiva. tom kruz car, kao i bred pit. ali, muzika - najbolja!
el espinazo del diablo (djavolova kicma)
e ovo vec nije za svakoga. ne zato sto je film nesto strasan, mada ima vizuelno JEZIVIH momenata, nego zato sto je ovo kao neki "pametni horor sa porukom". kamera u ovom filmu je na tragu osmog putnika 3, znaci, neko zuto-sivo svetlo, prljavo, morbidno.. bas ima atmosferu.
psycho
kapiram da je danasnja publika takva da ocekuje od filma vizuelni spektakl, i da sa ove vremenske razdaljine psiho mozda "izgleda" zastarelo deci koja pred spavanje gledaju teksaski masakr motornom testerom (takodje dobar film), ali ovo je strasnije od svih kasapnica zajedno. evo zasto: poenta ovog filma nisu slike koje vidimo, vec one koje ne vidimo. kad se na ekranu prikazuje senka noza koji ubada zrtvu (koju i ne vidimo), poenta je u onome sto zamiljamo da se desava jadnoj zrtvi. kad se prikazuje krv u kadi koja odlazi kroz slivnik, znamo da je neko izboden u kadi. uzivanje u ovom filmu direktno je proporcionalno masti gledaoca.
i naravno, najbolji horor ikad snimnjen je:
nosferatu (iz 1979)
klaus kinski i izabela adjani. glupo je da komentarisem ovaj film, ali ovo je udzbenik kako se pravi jeziva atmosfera i kako treba da izgleda strava i uzas. iako tu nema mnogo krvi, mozda samo par kapi, sve je strasno. spora kamera, hladnoca kadrova koju gledalac moze da oseti... ne znam u cemu je fora, ali ovaj film kao da je propusten kroz neki filter koji svakoj sceni dodaje neku morbidnost i hladnocu. glupo je pisati o tome, pogledajte film.
pozdrav
This post has been edited by Gargamel: 07 januar 2005 - 06:50
Posted 11 januar 2005 - 02:41
http://www.kupujempr...85969-oglas.htm
Posted 11 januar 2005 - 02:43
This post has been edited by diamond73: 11 januar 2005 - 02:47
Posted 15 januar 2005 - 01:44
kada odgledate film,pokusajte da povezete,zabe,slucajnosti,8:2,masonska obiljezja...
ovaj film nije za sve..
inace,moram da kazem.ne mogu da izdrzim
8.2.Ako li neces pustiti,evo cu moriti svu zemlju tvoju zabama...
Posted 01 februar 2005 - 03:21
Roman Holiday-komedija iz 50 i neke.Oudrey Hepburn glumi
Posted 09 februar 2005 - 03:46
Posted 09 februar 2005 - 04:18
A za odmaranje mozga i uzivanje 'Neverending story'

...CEKAM FLEKAVI MESEC...
| QUOTE |
| iz negativnog razmishljanja ne mozhe da dodje nishta pozitivno,ali zato iz pozitivnog najgore je neutralno... pa biraj:) |
Posted 13 februar 2005 - 10:43
Neko spomenu - event horizont - meni je taj film smor, bezveze, mada ja i ne volim bas horore
Anywhere is where she's from
Anything is what she'll be
Anything as long as it's mine
Misfits
NamelessOne
Posted 13 februar 2005 - 10:46
| QUOTE |
| Ken Park-bolesno, svidice se vecini ovog foruma |
Da, pogotovo raskalasna gospodja!
| QUOTE |
| Neko je pomenuo Mulholland Drive... A neko drugi Eraser Head, cini mi se... A ja kazem SVE sto je David Lynch ikada napravio!! |
TOOOOOO!!!!
Posted 13 februar 2005 - 10:47
Jedinica za specijalne operacije
Posted 14 februar 2005 - 05:12
Bio je skoro na tv-u.Zakon je film!

Sign In
Register
Help

MultiQuote