Jump to content

Oroz


lemmy sixx

Recommended Posts

Osnovan 2005. godine u Subotici, hard 'n heavy bend "Oroz" temelji svoj zvuk na Hard Rock osnovi prve polovine devedesetih i rifovskim deonicama odsviranih u stilu osamdesetih godina 20. veka. Bend predstavlja nastavak saradnje Nikole Vlahovića (ritam gitara), Borisa Dobrokesa (solo gitara/backing vokal) i Aleksandra Saboa (bas) koji su zajedno svirali u periodu od 2002. do 2004. godine; osnivajući do tada više bendova preteno orjentisanih na cover nastupe bez toliko izrazene potrebe za autorskim materijalom i jasnim ciljevima.

Na ove bendove uticale su mnoge grupe osamdesetih i devedesetih, uglavnom su to bili bendovi Heavy, Thrash i Hard Rock usmerenja, a čiji se uticaji i danas osete u autorskom materijalu Oroza.

Početkom jeseni 2005. priključuju se Silvan Vesnić (bubnjevi) i Miroslav Bakić (lead vokal) koji je povremeno saradjivao sa trojkom u prethodnim grupama. Narednih par meseci sastav nastupa pod nazivom "No Class" i biva dobro prihvaćen od strane lokalne publike, da bi u zimu 2005. promenio ime u "Oroz" usputno radeći na sopstvenom autorskom materijalu usmerenom prvenstveno domaćoj publici. Pod ovim imenom bend belezi par izuzetno posećenih i uspešnih nastupa sa sopstvenim autorskim pesmama, i pod ovim imenom danas i dalje nastupa.

Trenutno je u toku i snimanje prvog demo materijala,u prostorijama RTV City,koji ce biti zavrsen tokom narednih nedelja.

 

Postava:

Miroslav Bakic - vokal

Boris Dobrokes - solo gitara i prateci vokal

Nikola Vlahovic - ritam gitara

Aleksandar Sabo - bas

Silvan Vesnic - bubanj

 

Kontakt:

 

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Zvanicni web site benda:

 

www.oroz-band.net

Edited by lemmy sixx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam odakle si,ali 17.06. sviramo u klubu Alkatraz,ponovo. icon_smile.gif Za dalje se jos ne zna,ali planiramo na leto svirati sto je vise moguce.U dogovorima smo oko nekih svirki van Subtotice,ali o tome konkretnije kada bude bilo vise informacija.

 

Inace,krajem ove nedelje zavrsavamo sa radom na demo materijalu.Komplet bi trebao biti zavrsen krajem ove ili tokom sledece nedelje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...