Jump to content

Attacker


RNA

Recommended Posts

Ova tema bi, pod normalnim uslovima, trebala da se nadje na power metal forumu, ali kad tamo odem okrene mi se zeludac od silnih sranja i njanjavih bendova da te bog sacuva. Bolje onda ovde.

elem, bend je iz Nju Dzersija, tokom 80-ih izdali su dva sjajna albuma, "Battle At Helm's Deep" i "The Second Coming", koji upravo slusam i jebeno je sjajan. Reoformili su se pre nekoliko godina, izdali vise nego solidan album "Soul Taker" na kome je ponovo pevao originalni pevac Bob Mitchel, koji je u medjuvremenu radio sa bendovima Sleepy Hollow i Vyndykator. Ovogodisnji album im se zove "The Unknown" i po svim do sada procitanim utiscima, radi se o pravom klasiku zanra. Izdat je za Sentinel Steel Records, koji je radio i reizdanja oba albuma iz 80-ih, sa dosta poboljsanim nasovnicama i knjizicama. Vinilno izdanje je radila grcka kuca Eat Metal Records, a omot Jowita Kaminska (Exodus "Tempo of The Damned" joj je verovatno najponzatiji rad).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi album koji sam chuo, i za sada najbolji, mi je "Soul Taker", totalno ludachki heavy sa malo powera/speeda u sebi i pevach koj mi malo vuche na "melodichnijeg" Uda.

 

Ovogodishnji mi nije ostavio neki poseban utisak, solidan materijal, a imam i dva albuma iz 80tih no josh ne stigo' da preslusham ljudski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno cu posle BGa se baciti na to shtivo(i jos neka druga). Ovih dana sam probao da varim Siren americhki i to samo zato shto ima jedna mnogo jaka pesma, a ostale prosek proseka icon_smile.gif I na kraju ga izbrisah sa kompa..blah..

Edited by Vanish To Perfection

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ah...čoveče...Bob Mitchel, sećam se kad mi je ko klincu '91, u ruke dopala kaseta ''Battle At Helm's Deep'', uh! Ekstra album...posle mi se razmagnetisala kaseta, kol'ko sam slušao...mada, omot...uvek me je iritirao...

 

The Unknown mi je onako...više vuče na thrash nego na power...old school thrash...a i malo me podseća na Metal Church rane radove, bar zbog Bobovog vokala...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veoma su zanimljivi...ručno su bojeni što mi se veoma sviđa, i poseduju određen šmek, koji imaju i ranije ilustracije Majkla Vilena, koji je radio omote za Cirith Ungol. Možda je malo preterano ovo porediti sa njim, jer je čovek vrhunski slikar i crta iha-ha,ali ima nekih uticaja.

Za ''Gothic Knights'' i ''Legend Maker-a'', omoti su fascinantni. E sad, što se tiče omota za Attacker, ovo je veoma stara ilustracija, i ne mogu reći da je baš najoriginalnija, jer su je Blind Guardian još 1989 iskorisitili za svoj 'neoficijalni' live album koji su sami finansirali ''Live Guardians'', ali ovako gledano, odlična je.

Burning Starr ima odličan omot, baš je old school rad. Podseća me na plakate fantasy filmova skraja sedamdesetih i početka osamdesetih.

 

Mogu ti reći da je i za Grave Digger-ov ''Yesterday'' singl, omot veoma jak i crtački kvalitetan, iako je kompjuterski bojen, ali to se ne primećuje previše. I takođe, imao sam prilike da vidim artwork za predstojeći, novi Digger album, i moram prizanti da će im to definitivno biti najjači omot do sada...

 

No, što se Attacker-a tiče, omot za ''Second Coming'' video sam ranije, ima ga čak i u nekim fantasy knjigama, ali ne mogu da se setim ko ga je radio...Bolji je definitivno od originalnog izdanja, ali iskreno govoreći, mislim da je bilo puno bolje da su angažovali nekog manje poznatog ilustratora da ga odradi baš originalno. No, možda su bili kraći na kinti, pa je ovo bila najrealnija solucija. Ne smeta.

Sobzirom koliko bendova neovlašćeno koristi ilustracije poznatijih crtača...uh...bila bi to tužba bez kraja...

Mislim da su Makedonci ''Medusa'' korisitili jednu od Frazzetinih ilustracija sa Konanom.

Edited by Syrant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih Konana i slicne teme zaobilazio u sirokom krugu. Dobar primer - Majesty. Odlicni im omoti, ali svi na isti fazon.

Vilenove radove ja volim i kod Cirith Ungola, ali i kod Sacred Rite - i "Ritual" i "Nothing's Sacred".

Ona slika za "Second Coming" bi izgledala fenomenalno na ploci. Mnogo mi se svidjaju boje i njihovi kontrasti na njoj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uzeo sam juce opet od onih Grka "The Unknown" ali pazi ovo iskopao sam od nekog tipa slucajnoThe Second Comin orginal USA press. zapakovan u celofan znaci nov za samo 13€. aako se ima u vidu da ova ploca kod raznoraznih dilera ne pada ispd 25-30 onda sam juce bio pravi sreckovic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha? Ja sam "The Second Coming" vidjao u super stanju na ebayu za 10-tak dolara.

I kakav je novi album. Cuh oprecna misljenja, ali ne preterano ekstremna. Uglavnom idu od remek dela do solidnog, ali ne preterano sjajnog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam pojma jos ga nisam "okrenuo".Jutros sam rano dosao kuci pa onda spavanjac pa onda na fudbal pa posle toga kuci i evo slusam onaj mini od John Arch-a po peti put zaredom...vidis ova Second nisam nikad tako jeftino vidio ali sam juce uzeo Dickinsona "Balls... za samo 5evrona ...nevjerovatno

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Izvinjavam se sto upadam u diskusiju,ali evo ovih vesti o kojima sam gore pricao.Kazem ja,a Bosko mi ne veruje.

 

Reunited New Jersey metallers ATTACKER have set "King of Hate" as the title of their fifth album, which they expect to record early next year for a fall 2007 release via Sentinel Steel Records. In April of 2007, ATTACKER will be heading over to the U.K. for a headlining festival appearance. A European tour with VORTEX will follow the album's release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Varih dugo BAHD..u principu slushao sam ga i onomad kad sam rekao da cu..i par puta izmedju tad i sad..i sta znam, nyah..muzika i dobra, al vokal mi smeta na trenutke. Dobar je, vristi svaka mu chast, ali boja vokala...previshe njakava. Zavrshnica albuma je najjachi deo - Kick../Dance.../Attacker

"Second Coming" - fantastichni power/thrash! Ostavlja me sas obe vilice na podu na svako slushanje...i vokal je bolji i zvuk je bolji..muzika josh jacha. Ludilo riffovi - mlogo dobara album.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Апсолутно се слажем. У међувремену сам добавио оба албума, да не слушам више делиће и појединачне песме, и дуриг је дефинитивно бољи. Али, од свих албума са Бобом Мичелом на вокалу, нови је убедљиво најбољи. То мора да се чује!

Share this post


Link to post
Share on other sites

To on nesto novo uradio? Zvuci li kao stari Fates Warning kad ga slusas po peti put?

 

Posle pola godine...Radi se o A Twist Of Fate minicu sad vec 5 godina starom sa 2 pjesme Relentless i Cheyenne,obje sa preko 13 minuta...

Otprilike kao stari FW,album su radili jos Jim Matheos,Mike Portnoy i Joey Vera tako da nije moglo da masi...

 

Nego ovaj The unknown je stvarno kvalitetno ostvarenje a zadnjih mjeseci sam lupao glavi na koga mo lici vokal Boba Micela i kad sam slucajno stavio Metal Church plocu posle Attacker-a to je bilo to,Wayne pljunuti ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...