Jump to content

Twin Peaks


Buddha

Recommended Posts

bukvalno. jedino što je riba fenomenalna, pa mi je lakše palo. mene najviše poluđe scena sa sarom palmer i boks mečom. braaaate...

 

295474a6f00d2dabb7cf975e5495b19e.png

 

taman odražava kvalitet epizoda. još uvek se nadam da će se sve ovo isplatiti nekako, ali već je previše odišlo u nepovrat. u neku ruku mi je drago što linč neometano ostvaruje svoju viziju kakva god da je, a sa druge strane mi je jasno da je matori poprilično izlapeo i da je tu morao postojati neki filter i kontrola, neko da kaže "stani malo, stari, daj ovo malo da skratimo, ono da izbacimo, dagija da odjebemo". gledajući neki intervju sa glumcima sam skontao da oni nemaju pojma šta se dešava i gde ovo vodi, nego veruju da linč zna šta radi, da sve to ima savršenog smisla i da se u to ne treba mešati. zato ćemo od 18 sati materijala imati možda 10 gledljivih. smh tbh

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvek mi je žao kada pročitam ovakav tip negodovanja, duboko u sebi voleo bih da se novi Twin Peaks dopadne svima, ali znam da je to nemoguće. :cry:

 

Primetio sam da je Linč naspram starijih radova, ovde baš udario sa reklamama, Apple, Pabst Blue Ribbon (Blue Velvet) i cipele koje nosi francuskinja i sijaset drugih proizvoda tokom cele serije.

 

Nova epizoda je nastavila dalje da razmotava klupko misterije, desio se i preokret koji nisam očekivao:

Diane i Janey-E su sestre! Što verovatno znači da će se Cooper vratiti u sledećih par epizoda. (namerno kažem par jer bolje je ništa ne očekivati)

 

 

Nedostajala mi je Audrey, čak mi je prošlo kroz um par stvari:

Da je cela sekvenca sa "mužem" igranje uloga kod njenog psihijatra i neki vid terapije skidanja sa narkotika, ili pak da je u komi i da prolazi kroz kakvo čistilište.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvek mi je žao kada pročitam ovakav tip negodovanja, duboko u sebi voleo bih da se novi Twin Peaks dopadne svima, ali znam da je to nemoguće. :cry:

 

nije ti žao koliko je meni žao, i ja sam jako želeo da mi se dopadne, ali za sad veoma pomešana osećanja imam. a nakon prve dve epizode sam bio siguran da je to to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poznajem dosta ljudi koji su krenuli da gledaju i ubrzo odustali, da su imali samo više strpljenja sada bi već uživali u mnogim momentima koje su tražili od samih početaka. Siguran sam da ima gorih serija koje su oduzele mnogo više vremena i završile se na bezvezan način, ali The Return-u, treba dati šansu, imam predosećaj da će se na kraju isplatiti 18 sati. I najverovatnije ću docnije pri kraju godine izdvojiti jedan vikend za celu treću, da vidim da li će držati pažnju u kontinuitetu.

 

A kada si već spomenuo i scenario, jedini glumac koji je pročitao ceo bio je Kyle, ostali su doslovce u mraku, samo dobiju rečenice odvedu ih na set i onda oni glume. To je veliko poverenje ukazano Linču da ih režira, a i da se izbegnu curenja scenarija kao sa mnogim popularnim serijalima...

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ovo i ja mislim. u jednom trenutku sam shvatio da mi nestrpljenje ubija uzivanje i da treba usporiti. bukvalno sve ostaje otvoreno do kraja, a prizeljkivao sam neobuzdanog linca...i eto ga. odlicno poigravanje zivcima, mislim da mi cak ne bi ni bilo zao ako se normalni kuper ne bi vratio uprlos zelji da razbijem monitor kad vidim dagija biljku.

 

svakako treba celu sezonu odgledati minimum jos jednom, mislim da gosn. reziser ovo radi sa namerom da mu bude kruna karijere.

 

a kad je vec spomenuta scena sa sarom palmer i tv-om, meni je to najjezivija scena do sada

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova zadnja epizoda bila je najbolja posle osme. Zanimljivo kako svi negoduju. Meni je ovaj novi Twin Peaks savrsen. Ne da mi ne smetaju usporeni momenti, nego cak stavise uzivam u njima. Onu petnaestominutnu scenu sa Audrey i njenim muzem sam u jednom dahu odgledao. Meni je sve dosad perfektno. A imam osecaj da ce finalna zavrsnica biti pravo remek- delo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebote, kao da ne znate Lyncha pa se žalite. :D Ovo je generalno njegov stil, sigurno će ostati mnogo pitanja bez validnog odgovora. Iskreno sam oduševljen novom sezonu, premašila je moja očekivanja. Casting je genijalan, kamera sjajna. Pesma labuda :wub:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene je epizoda rastavila, ogromna količina patosa i tragedije. Scena za scenom puna beznađa, suze su mi tekle niz obraze. i_sad.gif

 

Ne znam više šta da očekujem, znam samo da će mi trebati nešto laganije da pogledam da sperem ovaj gorak ukus veltšmerca kojim serija obiluje.

 

 

Stvarno je Linč hteo svog superheroja. :haha:

 

Nije da mi na neki način nije bilo drago što je James dobio po pički, ali brate, treba Linč da povuče ručnu i stane sa mrakačom. Svestan sam toga da je naš svet otišao u tri lepe matere, da se svetlost ne nazire, i da smo svi u rupi, ali mora da postoji kakva nada. Ispašće da je Return mračniji od Fire Walk With Me, a to nikako ne biva...

 

 

Kraj je blizu, red bi bio da nazdravimo... :azal:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako mi je isprva bila baš ušećerena ta scena, drago mi je zbog osobe što joj je konačno krenulo, a i ona soul stvar je čist med. :da:

 

Apropo Phillip Jeffries-a

 

20915341_1560672190620547_1001541961062012426_n.jpg?oh=705a808eb544f33157ea81b90ef5be6f&oe=5A1FCB61

 

 

Brinuo sam se da je stari otkačio, ali me ova slika umirila. Šteta što Ziggy nije poživeo dovoljno dugo jer verujem da bi to onda bio sasvim drugačiji spektar ludila.

 

20953772_468584170188334_5612945082982043829_n.jpg?oh=51d85b55776101aa31fce229bf204c62&oe=5A19930D

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

110 volti ne bi trebalo da ga ubije, verovatno mu se samo frizura pojebala. mozda se i vratio odakle je dosao, ko ce ga znati... :ph34r:

ocu i ja da mracim: ed i norma ipak nisu zasluzili da posle svega ovako jeftino prodju, neka gadarija ce tu da se desi. tipujem na dvostruko ubistvo iz strasti zlatnom lopatom.

 

 

 

epizoda je 100% tarantinovska, cisto uzivanje :azal:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš je naporan meme, treba da odumre kada se toliko često koristi. :da:

 

To je to. Svi su čekali i dogodilo se. Povratak, bejbe! :veseli:

 

 

Ne da je prelepo sve upakovano u sat vremena epizode, već ni sam ne znam više koja su me emotivna stanja prošarala tokom iste, tuga, sreća, neverica, sve! Ne očekujem čuda od poslednje dve epizode, ali biće pakleno strpeti se dok ne izađu. Sada sam još više siguran da će se maraton The Return-a, isplatiti.

 

Dva najbolja peformansa ovog puta nosi neverovatna Laura Dern, dok je pričala o Cooperu, suzile mi oči. I naravno Naomi Watts, prava filmska diva, srceparajuć momenat u kazinu, ali mi je drago što će sve, nekako doći na svoje.

 

 

 

Eddie Vedder pokidao sa pesmom, promoćurno je Linč birao bendove i tekstove da se uklope sa kompletnom temom serijala. Valjalo bi da se nabavi to na vinilu. :azal:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...