Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Poštovani čitaoci,

došlo je vreme da predstavimo drugu knjigu naše edicije "Visoki napon". Posle kultnog "Slejna" Milsa i Bizlija koji je zaista fenomenalno primljen kako kod čitalaca tako i kritike, na red dolazi kolaboracija francuskog scenariste Žan-Lik Istina i našeg velikana Dejana Nenadova pod naslovom LEGENDA O ISU.

Radi se o serijalu u tri toma koji je u Francuskoj objavljen od 2011. do 2014. godine i čija je tematika, zaista slučajno, veoma bliska "Rogatom bogu", tako da pored rada još jednog maestralnog crtača opet imamo i delo inspirisano keltskom mitologijom, premda ovog puta bretonskom namesto britanske.

 

Kao što je već rečeno, "Visoki napon" se fokusira na objavljivanje najvećih majstora crteža i naslova "većih od života" (do sada neobjavljenih) u odgovarajućoj, luksuznoj opremi, na povećanom formatu i na posebnom papiru, tako da će i kompletna trilogija Legende o Isu biti objavljena u jednoj knjizi,u opremi identičnoj Slejnu.

 

Legenda o Isu u štampu ide ovih dana i očekujemo je tokom septembra 2016.

 

 

tabla.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi prijatelji,

 

Izdavačka kuća Makondo sa zadovoljstvom najavljuje dva izuzetna dela devete umetnosti, dva autentična i izuzetno mračna nemačka grafička romana – koja prirodno nalaze mesto u našoj biblioteci Kerber.

 

BRAĆA FASMER

 

x35yjd.jpg

 

preview: https://www.dropbox.com/s/mu5ukg0eeznpl75/Fasmer_strane.pdf?dl=0

 

HARMAN

 

2cdg39k.jpg

 

preview: https://www.dropbox.com/s/fis6e31umvtbn18/_Harman%20strane.pdf?dl=0

 

 

Reč je dva dela scenariste Pera Metera koja se bave likom i (ne)delima dvojice čuvenih serijskih ubica s početka prošlog veka, Karla Denkea i Frica Harmana. Zasnovane na istinitim događajima, obe priče su mračni trileri/horori o serijskim ubicama, ali zapravo su mnogo više od toga – u ovim delima nijedan detalj nije slučajan, Per Meter slojevito i simbolično govori o ljudskom zlu koje određeno vreme iznedri, a koje tadašnje društvo po pravilu nemo posmatra i dozvoljava mu da se širi, i koje se nekako uvek rađa iznova. Kako sam autor u jednom od ovih dela kaže:

 

Ali, u stvarnosti upravi takvi ljudi kolju...

Uzimaju skalpove...

Deru kožu...

Jedu ljudsko meso...

I čine sve one perverzije koje ljudska priroda s vremena na vreme ispljune...

I koje nekako uvek ostanu tu...

 

Harmana je ilustrovala Izabel Krajc, a Braću Fasmer David fon Basevic. Iako potpuno različiti, stilovi ovo dvoje umetnika su podjednako atmosferični, uznemirujući, i pre svega, maestralni.

 

Pojedinačna cena ovih naslova iznosiće 1980 dinara u knjižarama. U pretplati ona će iznositi 1450 dinara, dakle 2900 dinara za komplet. Pretplata traje do početka Salona stripa, iako će se Braća Fasmer pojaviti već za Salon stripa u Novom Sadu. Uplata se vrši na naš račun 160-370551-43, a može se direktno izvršiti i na našem štandovima na Hercegnovskom strip festivalu, kao i na Salonu stripa u Novom Sadu.

 

Oba stripa su klasičnog Kerber formata, dakle A4, tvrdi povez, 176 strana, c/b.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK izbor. Šta ja znam, nije loš Piccinelli iako za moj ukus previše sterilan.

 

Ja sam navijao za Rubinija ili Della Monicu od ovih realnijih mogućnosti.

 

Barison i Andreucci bi bili najbolji izbor naravno, ali to nikad nije ni bilo realno...

 

Kako god, osim Vernija, koga god da su izabrali - napredak je u odnosu na poznog Ferrija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam baš ovih dana čitao one essentiale koje je čarobna knjiga izbacila. Ti Ferijevi radovi u americi ne bi mogli da prođu pre 30 i kusur godina a da ne pričamo danas.

 

Mislim da smo baš ja i major diskutovali ovde o nekim Ferijevim crtežima gde zagor i mark liče kao jaje jajetu samo ovaj jedan ima crvenu košulju a drugi nosi dejvi kroket šubaru.

Edited by serblackbeard

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...