1. Za bugarsku vizu treba
- Pasoš sa rokom važenja najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja,
- Fotokopija prve strane pasoša,
- Jedna fotografija 3.5 x 4.5 cm sa belom pozadinom,
- Polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja (moze se nabaviti kod bilo kog osguravajuceg drustva)
- Potvrdu hotelske rezervacije ILI fotokopija karte za koncert/utakmicu/sta vec
- Zahtev za izdavanje vize (besplatan je i dobija se u konzulatu)
NAPOMENA:
- Viza se čeka najduže sedam radnih dana (mada se u spicu letnje sezonu to moze oduziti i na skoro 2 nedelje)
- Viza je besplatna
Adresa ambasade:
AMBASADA REPUBLIKE BUGARSKE
Bircaninova 26
11000 Beograd
Tel. 646-222; 646-243
Fax: 641-080 - bulgamb@eunet.yu
Telefon/faks bugarske ambasade za informacije sta vam treba za bugarsku vizu:
Tel: 011/361 39 80
Fax: 011/361 11 36
Adresa konzulata u Beogradu (ovo vam u principu i treba,jer se tamo ide da se preda zahtev za vizu):
Konzulat Republike Bugarske u Beogradu se nalazi na Neimaru, ul. Hadži Melentijeva br. 69
Telefoni konzulata su 011/3446-443, 011/3446-455.
Kako doci do konzulata?
1. busem broj 24 (koji ide u pravcu Neimara) idete skroz do poslednje stanice (okretnice) i tu vam je onda neka osnovna skola i u toj ulici pravo (Hadzi Milentijevoj) se nalazi konzulat (samo pitajte nekog u blizini - svi znaju)
2. taxijem (ako se ne snalazite u BG-u
Radno vreme:
Ponedeljak-cetvrtak:09-12h
Petak:09-11h
Podizanje pasosa:
Ponedeljak-cetvrtak:12-13h
Petak:11-12h
Bugarski konzulat u Nišu nalazi se u ulici Lole Ribara broj 19 (2 minuta od amfiteatra na keju), a gradjanima su za informacije otvoreni telefoni 018 516 800 i 018 516 900
Plus copy/paste Jonhy-jevog teksta (hvala Johny
1.Vazeci pasos sa barem 3 slobodne strane i datumom vazenja barem do 17.08.2008
2.Fotokopija prve strane pasosa.Pasos se moze iskopirati ispred konzulata (u kopirnici-Delta osiguranje).
3.Jedna fotografija na BELOJ POZADINI.Mozete se slikati ispred konzulata za 200 dinara (4 slike).Slike se razvijaju za 30 minuta...ali je glupo da se oslanjate na to, obzirom da se mozete slikati bilo gde...
4.Popunjen zahtev za izdavanje vize.Kupuje se u kopirnici-Delta osiguranje (ispred konzulata) za 10 dinara.
5.Osiguranje.Osiguranje za dva dana kosta oko 200 dinara i najjeftinije osiguranje je Dunav osiguranje.Osiguranje se moze izvaditi i ispred konzulata u Delta osiguravajucem drustvu.Oni nude samo osiguranje za 3 dana i ono kosta 342 dinara.
Zahtevi se predaju svakog radnog dana od 09 do 11h, a vize se izdaju od 11-12h.
Viza se izdaje za 7 radnih dana.
U praksi, (ako nemate sliku i hocete sve da završite za sat-dva), ponesite pasoš, 600 dinara, hemijsku olovku, tvrdju svesku A3 formata koju cete podmetnuti dok popunjavate zahtev i dodjite ispred konzulata u 08:00h.Do 10h (a i ranije) cete uspeti da sakupite sva dokumenta i predate ih konzulatu.Ako hocete da prodjete jeftinije, uplatite osiguranje u Dunav osiguravajucem drustvu.Naravno, ako vec imate sliku, nema potrebe ponovo da se slikate, vec je samo ponesite.
Za maloletnike je potrebno odobrenje roditelja za napustanje zemlje, sto se vadi u lokalnoj opstini u prisustvu roditelja/staratelja.
NAPOMENA 1:COBANI IZ KOPIRNICE CE VAM PONUDITI DA VAM POPUNE ZAHTEV ZA 150 DINARA, ALI ZA TIM NEMA NIKAKVE POTREBE, JER JE POPUNJAVANJE ZAHTEVA VEOMA JEDNOSTAVNO, I TO MOZETE URADITI I SAMI ZA DZABE!
U slucaju da imate nekog iz Bugarske da vam posalje pozivno pismo,onda ide ovako:
meni je pisalo "pozivam svog prijatelja bla truc svi moji podaci da bude moj gost od tad do tad, sve njegove troskove snosim ja"
2. Za rumunsku vizu treba
- vazeci pasos
- 1 slika (3,5x4 cm na beloj pozadini)
- fotokopija prve strane pasosa
- potvrda o zaposlenju ili skolovanju (tj. fotokopija radne knjizice ako ste zapolseni ili potvrda da studirate ako ste student)
- putnicko zdravstveno osiguranje
- i (najvaznije) rezervacija hostela, hotela, motela, kampa... nebitno ILI fotokopija ulaznice/karte (za koncert,utakmicu,ovo-ono) (znaci,jedno od ta dva (rezervacija ili fotokopija karte) se podnosi sa zahtevom)
- zahtev (popunjava se u konzulatu;za mesto boravka se navodi hostel/motel...)
Adresa rumunska ambasade
AMBASADA RUMUNIJE
Kneza Miloša 70
11000 Beograd
Tel. 646-071
Fax: 646-267
Konzularno odeljenje:
Tel. 645-685
Tel: 011/361 83 27
Fax: 011/361 83 39
Imaju sada i call-cantar
0800/102-100
Poziv je "besplatan",samo se naplacuje 200 din.
(za neko zakazivanje termina,sta ti ja znam)
Jos jedan copy/paste na koji sam naisao:
Vize se vadee u BG-u u Miloja Djaka 1C. Najbolje je ici u ponedeljak ili utorak. Otvaraju u 9, najbolje se pojaviti oko 8. Gotove vize izdaju u cetvrtak i petak popodne (kako vam kazu) Telefoni 011/3670-798, 3670-361, 3670-362.
Ulica Miloja DJaka je inace na Dedinju.
Postoji i konzularno odeljenje u Vrscu,ali im jos nisam nasao adresu i brojeve telefona.
P.S. - ovaj post ce biti editovan cim saznam nove informacije o svemu tome...
This post has been edited by LazaGNR: 16 juni 2009 - 10:46

Sign In
Register
Help

MultiQuote