Info: Odlazak Na Koncerte U Budimpeštu - Madjarsku Kao i za druge zemlje Sengena - sav neophodan info (+ info o Sigetu)
Posted 22 juli 2008 - 07:29
Hvala!
http://mittklipp.aft....action?id=4005
http://mittklipp.aft....action?id=2200
http://mittklipp.aft....action?id=2685
Posted 30 juli 2008 - 11:16
Na mapi Szigeta 2008 http://static.sziget...rkep2008_2.html ili http://www.sziget.hu...glish/info/map/ postoji ikona za sefove i garderobu. Je li ok tamo ostaviti torbu, pasosh...? Nisam se susreo s takvim nechim do sada, pa ako neko jeste, dobro bi mi doshlo njegovo/njeno mishljenje/savet o ovome.
Posted 30 juli 2008 - 05:41
A za Siget - da,imas na 2 ili 3 lokacije te kao "sefove" gde platis,predas i oni ti cuvaju tamo stvari (kameru,pare,pasos...sta vec)
HAIL AND KILL !!!
People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
Ne vredi se raspravljati preko tastature...samo uzivo!
Posted 30 juli 2008 - 06:44
A za Siget - da,imas na 2 ili 3 lokacije te kao "sefove" gde platis,predas i oni ti cuvaju tamo stvari (kameru,pare,pasos...sta vec)
Shta znachi "sefove"? Je li to pouzdano ili mozhe da se desi da ti neshto nestane, i da im ne mozhesh nishta? Isto pitanje i za sefove u hostelima.
Ako ostavim u sobi stvari, to valjda niko nece dirati?
I da li osoblje, tj. spremachice/sobarice ulaze u sobu za vreme nechijeg boravka od par dana, tj. da li menjaju peshkire i posteljinu, ili da ponesem svoju?
Posted 01 avgust 2008 - 08:27
A ovo na Sigetu ti je sigurno
Ti im das i platis i to stoji tu dok ti ne dodjes po to.
HAIL AND KILL !!!
Posted 04 avgust 2008 - 11:46
I da li neko moze da mi kaze gde se nalazi njihov Bilet servis u Budimpesti?
Quick, let's leave, before the lights come on,
'Cos then you don't have to see,
What you've done
Until tomorrow comes!
Posted 04 avgust 2008 - 04:16
Oni 0903 brojevi ne funkcionisu . Sve se radi preko 0800/127-127 ( za Beograd ) i 0800/128-128 ( za Suboticu ) . Ovde mozete dobiti sve informacije . Poziv je besplatan , a naplacuje se samo zakazivanje termina sa 200 din + pdv . Termin se obicno zakazuje nekih pet-sest dana unapred ( TERMIN MORA DA SE ZAKAZE !!! ) , a pri zakazivanju je potrebno reci adresu na koju da vam posalju formular koji je potrebno popuniti , potvrdu o zakazanom terminu ( MORA DA SE PONESE !!! ) i neke informacije o opstim uslovima za izdavanje vize .
VIZU NE PLACAJU :
1) Zvanicne delegacije ( sto verovatno niste )
2) Clanovi vlade i parlamenta , ustavnog suda
3) Osobe koje ucestvuju u naucnim , kulturnim i umetnickim aktivnostima
4) Ucenici , studenti , postdiplomci i nastavnici KOJI IDU DA UCE/STUDIRAJU/PREDAJU U INOSTRANSTVU ( !!! NE VAZI ZA TURISTICKE POSETE !!! Toliko o vasim ,,viznim olaksicama"
5) Ucesnici medjunarodnih sportskih dogadjaja
6) Ucesnici u programaima razmene
7) Lica sa invaliditetom
8) Predstavnici organizacija civilnog drustva koji putuju s ciljem obuke , sastanaka ...
9) Osobe koje idu zbog hitnog medicinskog tretmana , zbog prisustva sahrani ili posete tesko bolesnog bliskog rodjaka
10) novinari
11) Vozaci koji obavljaju usluge medjunarodnog teretnog i putnickog transporta
12) angazovani clanovi posade vozova , vagon-hladnjaca ...
13) Bliska rodbina koja ide u posetu drzavljanima Srbije sa zakonitim boravkom na teritoriji drzave clanica
14) Predstavnici verskih zajednica
15) Pripadnici profesija koji ucestvuju na medjunarodnim izlozbama , konferencijama , ...
16) Penzioneri
Potrebna dokumenta ( obavezna za sve ) :
- Pasos koji vazi najmanje 3 meseca po isteku trazene vize
- 1 fotografija u boju ( 3,5 x 4,5 , ista kao i za licnu kartu , ne sme biti starija od 6 meseci )
- popunjen formular ( i ona potvrda o zakazanom terminu)
- SAMO ZA TURISTICKU VIZU - zdravstveno osiguranje ( kod nekog osiguravajuceg drustva npr. DDOR Novi Sad , ... )
- Potvrda o finansijskom pokricu :
- Za zaposlene :
- potvrda o zaposlenju , u kojoj je navedeno od kada je lice zaposleno na tom radnom mestu i visina mesecnog licnog dohotka
- fotokopija radne knjizice , overena pecatom firme ( I ORIGINAL NA UVID , NE ZADRZAVA SE ! )
- izvod o socijalnom osiguranju ,, listing iz PIO ''
- Vlasnik firme
- resenje o registraciji firme
- potvrda da preduzece nema javni dug ( sa posebnom naznakom da se izdaje za vizu )
- izvod sa bankovnog racuna firme
- poljoprivrednik
- izvod iz katastra o posedovanju poljoprivrednog zemljista
- potvrda da nema poreskog dugovanja
- izvod sa bankovnog racuna za 3 meseca
- penzioner ( zasto ja ovo uopste pisem )
- penzioni cek
- student
- potvrda o studiranju
- izjava bliskog rodjaka o izdrzavanju i pokrivanju finansijskih troskova putovanja
- potvrda o postojanju finansijskih sredstava lica koje je izdrzavalac ( u zavisnosti od statusa lica )
- osoba koja se bavi ,, slobodnom intelektualnom profesijom '' ( takozvani umetnici )
- potvrda od strukovne organizacije o obavljanju delatnosti
- tromesecni izvod sa bankovnog racuna
- nezaposleni
- izjava o izdrzavanju
- potvrda o postojanju finansijskih sredstava lica koje snosi troskove poutovanja ( u zavisnosti od zahteva lica )
- maloletno lice
- izjava o izdrzavanju i pismena overena saglasnost oba roditelja
- potvrda o postojanu finansijskih sredtava ( u zavisnosti od statusa lica )
TAKSA ZA VIZU JE 35 EVRA ( od skoro se placa prilikom podnosenja zahteva , ako ne dobijete vizu , ne vracaju vam pare
PERIOD ZA OBRADU ZAHTEVA ZA POJEDINACNE VIZE JE 5 DANA . AKO VAM NESTO BUDE FALILO OD DOKUMENATA ONI VAS NECE ZVATI NEGO CE VAM TO RECI KADA DODJETE POSLE 5 DANA
Sledeca dokumenta se moraju doneti u originalu ( ne prihvataju se kopije , i ovo ne znaci da su ta dokumenta obavezna ) :
- PIO listing
- Potvrda o zaposlenju i prihodima
- Potvrda o skolovanju
- Tromesecni izvod sa bankovnog racuna
- Potvrda o placanju poreza
- Potvrda o placanju penzije
- Pozivno pismo
AKO POTVRDU O IZDRZAVANJU DOBIJATE OD ZAPOSLENIH RODITELJA :
- Radna knjizica ( original na uvid ) i fotokopije svih strana ( nije potrebno overavati , ali ne smeta )
- Licna karta jednog od roditelja ( original na uvid ) i fotokopije strana sa informacijama i ako ima nesto tamo gde se upisuju promene adrese ( nije potrebno overiti , ali ne smeta )
- Izjava o izdrzavanju u formi :
Kojom izjavljujem da cu svom /rodbinski odnos/ , / Ime / , rodjenom / datum rodjenja/ u /mesto rodjenja/ , sa JMBG /vas JMBG/ , obezbediti novcana sredstva (u potpunosti) radi putovanja i boravka u inostranstvu - u /zemlja odrediste putovanja/ u /mesec/ /godina/ godine .
/grad/, /datum/
/potpis ( rucno)/
/Ime , Ime roditelja , Prezime/
/JMBG/
/Grad/
/adresa/
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
MORA DA SE OVERI !!!
U formularu se nalazi greska , pa umesto ,, Sluzba koja je izdala pasos '' stoji ,,Sluzba kada je izdala pasos'' ( ima posebno mesto za datum izdavanja )
This post has been edited by Butna Sila: 04 avgust 2008 - 04:20
Posted 05 avgust 2008 - 11:22
...a verovatno i jos nesto sto nisam stigao na brzinu da procitam (tipa ne moras,tj. nisi obavezan da zakazes termin i sl.)...
HAIL AND KILL !!!
Posted 05 avgust 2008 - 11:34
...a verovatno i jos nesto sto nisam stigao na brzinu da procitam (tipa ne moras,tj. nisi obavezan da zakazes termin i sl.)...
Meni su izricito naglasili da izjavu overim . U Beogradu ne ocekujte da se viza zavrsi za manje od 4-5 dana . Cak je navedeno da je period od 5 dana ujedno i minimum ( osim u slucaju sahrane ili sl. ) , a ako hoce , posle toga mogu da vam ili daju vizu ili vas posalju po jos neke dokumente ili zakazu intervju ( ako ste sumljivi ) .
A sto se tice zakazivanja termina , nije obavezno , ali samo ako se pogodi da imaju slobodan termin , sto je malo verovatno posto kad sam zvao rekli su da im je u sledecih 4 dana sve popunjeno . Danas je bio isti slucaj . Policajac na ulazu je imao spisak i pustao je samo one koji su bili na njemu . Ostale je vracao .
This post has been edited by Butna Sila: 05 avgust 2008 - 11:37
Posted 05 avgust 2008 - 11:58
HAIL AND KILL !!!
Posted 06 avgust 2008 - 11:59
Quick, let's leave, before the lights come on,
'Cos then you don't have to see,
What you've done
Until tomorrow comes!
Posted 07 avgust 2008 - 08:22
A tek sam sad procitao i ovo:
A sto bi im neko bio sumnjiv?
HAIL AND KILL !!!
Posted 18 avgust 2008 - 03:49
Menjačnice su najbolje rešenje.
Nisam se toga setila kad sam otisla tamo, tako da sam dobila mnogo manje forinti.
A bogami bas deru za prevoz.
Karte za metro sam kupovala, al' sam se zato u busu svercovala.
23.01.2010. - Stratovarius @ SKC
23.02.2010. - Gamma Ray @ SKC (+ Freedom Call & Secret Sphere)
Posted 19 avgust 2008 - 11:23
HAIL AND KILL !!!
Posted 21 avgust 2008 - 09:38
Posted 22 avgust 2008 - 07:35
By the way,pozdrav za ekipu koja nije registrovana na forumu,nego samo cita info ovde
HAIL AND KILL !!!
Posted 23 avgust 2008 - 12:08
Posted 12 oktobar 2008 - 11:31
1. licni podaci osobe koja daje izjavu/pozivno pismo (ime,devojacko prezime i ime,mesto i datum rodjenja,devojacko ime i prezime majke,broj licne karte ili putne isprave,adresa boravka)
2. licni podaci osobe/osoba koja se poziva/pozivaju (ime,devojacko prezime i ime,mesto i datum rodjenja,devojacko ime i prezime majke,broj licne karte ili putne isprave)
3. broj poseta/ulazaka u Republiku Madjarsku (jedan,dva,vise)
4. vremenski period i sadrzaj garancije (polugodisnje/godisnje ukupno na koliko dana boravka;garancija podrazumeva stanovanje i/ili troskove zivota i/ili zdravstvene izdatke i/ili troskove putovanja - navesti koje troskove garantuje osoba koja poziva)
5. kontakt telefon osobe koja poziva
6. datum (mesto i vreme formulisanja izjave/pozivnice)
7. potpis davaoca izjave/pozivnog pisma
8. potpis 2 svedoka (drzavljani Republike Madjarske),ispod toga stampanim slovima ime,broj licne karte ili broj putne isprave
Vazno!
Ukoliko pozivno pismo ne overava/izdaje notar,u tom slucaju osoba koja poziva treba da prilozi fotokopiju svoje licne karte ili putne isprave,te fotokopiju obe strane kartice o prebivalistu u Republici Madjarskoj ("lakcimkartya")
Ovde je (na tom letku) jos rukom bilo dopisano i "+ potvrda o primanju pozivaoca/davaoca garancije"
Imam ovo i na madjarskom,al' mrzi me da kucam
da li moze neko ovo da mi pojasni
znaci moram da imam nekog tamo koji bi "osigurao" moj boravak tamo ili?
iliti npr ocu da idem na neki cert u Hungariju znaci dva dana ili tri e sad i ocu da odsednem u hostelu
e sad da li i tad moram da imam davaoca garancije ili?
to jedino nisam razumeo
Шта се оно тамо чује,
ко то пева у равници,
то су мајко храбри борци,
то су Книнџе Крајишници!
Posted 12 oktobar 2008 - 11:42
znaci moram da imam nekog tamo koji bi "osigurao" moj boravak tamo ili?
iliti npr ocu da idem na neki cert u Hungariju znaci dva dana ili tri e sad i ocu da odsednem u hostelu
e sad da li i tad moram da imam davaoca garancije ili?
to jedino nisam razumeo
Ma jok...mislim,nama letos nisu trazili...jedino mogu da ti traze kartu za koncert ili za prevoz...ali cak ni to ne traze svima...zavisi koliko si sumnjiv

Sign In
Register
Help

MultiQuote