Jump to content


Паранормално


 • This topic is locked This topic is locked
141 replies to this topic

#1 КЈО

КЈО

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 933 posts

Posted 20 juli 2008 - 00:37

Не говоримо овде о типичним представницима (плагијаторима) који на себе начинђуре кило и по злата и сл, имају кристалну куглу и сличне баљезгарије већ о људима који могу да ''предвиде будућност'' на основу својих осећања, кроз снове, да тачно знају шта ће се десити...?

Да ли сте имали прилике да упознате такве особе?


Ја сам само једном упознао једну девојку која живи у Грчкој и то је све. Буквално ми је све ''испогађала'' и од тада се плашим да било шта друго питам... Неке ствари, везане за мој живот, једноставно није могла да зна. И знала је. (једино ако чита мисли сад icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif )


( из свог астролошког искуства особе које поседују изузетно изражену интуицију као и ''видовитост'' имају ''мистичне планете'' на двадесет и деветом степену одређених знакова. Најјаче је изражен Плутон на двадесет и деветом степену Водолије - знак који се везује за будућност, мада сматрам да ту улогу имају и Нептун као и сличне планете које се односе на ''продорност'' илити одличну дозу психоаналитичности одређене персоне...)
♀♂ God of Astrology ♂♀
X JAPAN - ART OF LIFE.mp3
~
~
*▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒

#2 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 20 juli 2008 - 22:46

Koji je vash stav? Da li imate neko istripovano iskustvo?
Hermetizam? Ezoterija? Prizivanje mrtvih? Alhemija? Magija? Smrt?(....)

Khm...pochnite vi, ja ne znam sta bih pre orangelistening.gif XD

#3 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 22 juli 2008 - 20:02

E, u opisu kompletne teme (Magija, religija, filozofija) stoji nesto kao da ovde ima tema o BERMUDSKOM TROUGLU...a ja nisam bash nesto zapazila tu temu..tako da cu ovde da pishem biggrin.gif

Znachi nalazi se izmedju Portorika, Bermude, i Floride u Atlanskom okeanu, i jedna je od veeelikih misterija. Znachi fazon je da brodovi, avioni i podmornice NESTAJU. Ima raznih teorija, ima chak i neka koja to ''razumno'' objashnjava kao neki mehuri za dna obaraju brodove...dada..a AVIONI? Znachi super je zanimljivo, i neistrazeno. Znachi ne mogu da verujem da niko ne radi nista povodom toga...
Znachi..zna li neko nesto zanimljivo?
I koje je vashe mishljenje?

#4 Thule

Thule

  Master of Metal

 • članovi
 • 5510 posts

Posted 22 juli 2008 - 21:45

Pa otvori temu o Bermudskom trouglu.

You'd find that Lady Luck was really a hooker, and you were fresh out of cash.


#5 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 22 juli 2008 - 21:54

QUOTE (Thule @ 22. 7. 2008, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Pa otvori temu o Bermudskom trouglu.Pa ono vec tri teme su mi odbili...pa misli  da bi i ovu... :/#6 Goxy

Goxy

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 3685 posts

Posted 22 juli 2008 - 22:01

QUOTE (MeduzZa @ 22. 7. 2008, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
E, u opisu kompletne teme (Magija, religija, filozofija) stoji nesto kao da ovde ima tema o BERMUDSKOM TROUGLU...a ja nisam bash nesto zapazila tu temu..tako da cu ovde da pishem biggrin.gif

Znachi nalazi se izmedju Portorika, Bermude, i Floride u Atlanskom okeanu, i jedna je od veeelikih misterija. Znachi fazon je da brodovi, avioni i podmornice NESTAJU. Ima raznih teorija, ima chak i neka koja to ''razumno'' objashnjava kao neki mehuri za dna obaraju brodove...dada..a AVIONI? Znachi super je zanimljivo, i neistrazeno. Znachi ne mogu da verujem da niko ne radi nista povodom toga...
Znachi..zna li neko nesto zanimljivo?
I koje je vashe mishljenje?


mit nastao posle bestselera carlsa berlica "bermudski trougao"+ mediji i sl.


#7 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 22 juli 2008 - 22:15

QUOTE (Goxy @ 22. 7. 2008, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
mit nastao posle bestselera carlsa berlica "bermudski trougao"+ mediji i sl.Kako kada je Bermudski Trougao zabelezhen josh u 15. veku? Tj nestajanje brodova.#8 Goxy

Goxy

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 3685 posts

Posted 22 juli 2008 - 22:23

QUOTE (MeduzZa @ 22. 7. 2008, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Kako kada je Bermudski Trougao zabelezhen josh u 15. veku? Tj nestajanje brodova.


citaj barem vikipediju kad nemas bolje

Kusche's explanation

Lawrence David Kusche, a research librarian from Arizona State University and author of The Bermuda Triangle Mystery: Solved (1975)[16] has challenged this trend. Kusche's research revealed a number of inaccuracies and inconsistencies between Berlitz's accounts and statements from eyewitnesses, participants, and others involved in the initial incidents. He noted cases where pertinent information went unreported, such as the disappearance of round-the-world yachtsman Donald Crowhurst, which Berlitz had presented as a mystery, despite clear evidence to the contrary. Another example was the ore-carrier Berlitz recounted as lost without trace three days out of an Atlantic port when it had been lost three days out of a port with the same name in the Pacific Ocean. Kusche also argued that a large percentage of the incidents which have sparked the Triangle's mysterious influence actually occurred well outside it. Often his research was surprisingly simple: he would go over period newspapers and see items like weather reports that were never mentioned in the stories.

Kusche came to several conclusions:
The number of ships and aircraft reported missing in the area was not significantly greater, proportionally speaking, than in any other part of the ocean.
In an area frequented by tropical storms, the number of disappearances that did occur were, for the most part, neither disproportionate, unlikely, nor mysterious; furthermore, Berlitz and other writers would often fail to mention such storms.
The numbers themselves had been exaggerated by sloppy research. A boat listed as missing would be reported, but its eventual (if belated) return to port may not be reported.
Some disappearances had in fact, never happened. One plane crash was said to have taken place in 1937 off Daytona Beach, Florida, in front of hundreds of witnesses; a check of the local papers revealed nothing.

Kusche concluded that:
The Legend of the Bermuda Triangle is a manufactured mystery… perpetuated by writers who either purposely or unknowingly made use of misconceptions, faulty reasoning, and sensationalism.


#9 КЈО

КЈО

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 933 posts

Posted 23 juli 2008 - 01:40

Зајебите Википедију око оваквих ствари. До недавно су о асторлогији писали као о вештичарењу средњег века (толико о поузданим изворима).

Што се Бермудског троугла тиче, тешко, јако тешко је просудити о томе које су информације коректне, а које нису. Држим се подаље од те теме обзиром да јако мало тога познајем о овој материји...


Желео сам да отворим тему о Нострадамусу (не сећам се да сам назвао тему Паранормално, тема је заправо гласила ''Видовитост'' али неко ко има приступ од модератора има бујну машту вођену предрасудама, тотално небитно сад) али сматрам да је могуће и овде водити полемику поводом тога.

Када је реч о Нострадамусу и његовим оригиналним књигама писаним на посебном француском језику, који се разликује од француског језика који се користи у савременом друштву, користио је, поново, још посебнију верзију дијалекта који се односио на оно што је писао тако да је врло мало људи на свету који заправо познају језик којим је писао и који то на правилан начин могу и да преведу. Тадашње методе штампања су ПОПРИЛИЧНО грешиле и самим тим су нека од његових пророчанстава тотално уништена.

Медуза је дала неке од основних података поводом Нострадамуса али потпунија слика постоји. Желео бих да одговорим и дам своје мишљење поводом следећег цитата у склопу конструктивније полемике илити једноставнијег приступа одређеним информацијама које су у складу историјских чињеница.
:]

QUOTE
Rodjen je 1503. godine u Francuskoj u San Remiju. Znachi jedan od naj proroka, neverovatno koliko je toga pogodio. Potopi, kataklizme prouzrokovane sudarom planeta, nada... Pisao je u strofama, veoma komplikovanim punim simbola, skrivenih znachenja, anagrama...


Његово једино и прецизно (успешно) пророчанство се односило на смрт француског краља, предвиђање које је тотално прецизно донето и било готово НЕМОГУЋЕ прорећи све до недавно откривених метода које се користе у савременој астрологији. Дефинитивно је или ''предвидео'' или три године у тоталној тајности планирао с Краљевом десном руком - краљево убиство које би требало да изгледа као тотална несрећа. Занимљиво је то што је дао тачан опис узрока смрти која је уследила након дуготрајног мучења.

QUOTE
Posedovao je bezbroj starih knjiga svojih predaka, Jevreja. Te knjige su govorile o temama koje je srednjovekovna istorija slabo poznavala.

С овим, дефинитивно, нисам упознат али је океј што се мене тиче...

QUOTE
Bio je najveci struchnjak u Astrologiji, (veoma moguce da je tako i predvidjao sve).

Ту се дефинитивно не могу сложити с том изјавом обзиром на то да не постоје докази да се бавио тадашњим методама астрологије већ је једноставно користио један од принципа посматрања и упореживања историјских ''важних'' датума и положаја небеских тела у тим тренуцима и одређивао када ће се поново начинити сличан распоред небеских тела гледано с одређене локације на Земљи. Упркос томе што је површно радио, с астролошке тачке гледишта - само на основу тога, а и његовог познавања астрологије, НИЈЕ могао да предвиди оно што заправо и јесте.

QUOTE
Predvideo je znachi pocetak i kraj Prvog svetskog rata, dolazak Hitleta na vlast, i pocetak Drugog svetskog rata.


Не знам тачно за WWI али је у истим стиховима рекао "Хистер" и ''Немачко дете''. Обзиром да сам СИГУРАН да то није могао путем астролошких метода јако, јако је могуће да је услед својих четири сата медитирања испред зделе воде у којој се налазило мастило у собици где седи окружен свећама заправо и могао да ''сагледа будућност'', али то би било тотално фантастично обзиром да је сагледао чак пет стотина унапред!!!
Али, ту се појављује и нова препрека која се односи на предео који се назива Хистер у периоду када су се немци кретали ''гладни као вукови преко реке''.

QUOTE
Znachi, ima pricha i da je prouchavao posebno znak RIBE, ali malo znam o tome.

Знак Риба се односи на Хришћанство. Након 2050. године, Ера Риба више није утицајна већ Ера Водолије (техника, електрицитет, алтернативни извори енергије, путовање ''ГОРЕ'' у свемир и тако даље).
Заправо, чудно...Сер Исак Њутн је рекао да је крај света 2050. године... icon_smile.gif и чудно је шта неадекватан превод може да значи...крај света је заправо ''крај ере'' када се преведе коректним начином.

Оно што је ТОТАЛНО неоспориво када је реч о Нострадамусу је управо пророчанство које се односи на тадашњег краља, на његову смрт која се одиграла управо онако како је и предвидео. То мене јако пуно копка, али нема везе.
За остало, превише је метафора коришћено и самим тим је готово немогуће предвидети догађај осим уколико се већ не деси, али поново потребно је имати у виду то да је морао све своје делатности да обавља у строгој тајности..иначе би му 'ебали кеве они из цркве...
Ех, да, напоменуо је и то да ће нешто Француска бити у пламену као и то да НИКАДА неће добијати ратове...колико знам, Француска никад није добила неки рат већ је или извукла нерешено или изгубила...хаха
♀♂ God of Astrology ♂♀
X JAPAN - ART OF LIFE.mp3
~
~
*▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒

#10 RedOrange981

RedOrange981

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 449 posts

Posted 23 juli 2008 - 04:54

jesi li uspeo da dodjes do podatake te devojke kada je astrologija u pitanju ili znas li barem priblizno? zavisnost od nekog duha, recimo 2, 4 i 8 kuca...

Edited by Dionis6, 23 juli 2008 - 04:56.


#11 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 23 juli 2008 - 11:23

QUOTE (Onime no Kyo @ 23. 7. 2008, 02:40) <{POST_SNAPBACK}>
Зајебите Википедију око оваквих ствари. До недавно су о асторлогији писали као о вештичарењу средњег века (толико о поузданим изворима).

Што се Бермудског троугла тиче, тешко, јако тешко је просудити о томе које су информације коректне, а које нису. Држим се подаље од те теме обзиром да јако мало тога познајем о овој материји...


Желео сам да отворим тему о Нострадамусу (не сећам се да сам назвао тему Паранормално, тема је заправо гласила ''Видовитост'' али неко ко има приступ од модератора има бујну машту вођену предрасудама, тотално небитно сад) али сматрам да је могуће и овде водити полемику поводом тога.


E sad sam skapirala. Znachi ja sam otvorila temu Okultizam, mistika, paranormalno, i NISU mi je odobrili, i onda si ti otvorio Vidovitost...i oni su smuckali neshto. I fazon, meni je ovo PRVI POST ovde, a svi prethodni postovi su iz ostalih tema shto su pokupili. Znachi onaj post ispod tebe je bio uvod u temu koju sam ja otvorila a nisu mi je odobrili. Svashta...XD

Nostradamus

Predvidjanje pomocu astrologije, je samo jedna od mogucnosti. On je imao neka charobna ogledala, charobnjachke shtapove i tako to...i nesto sam chitala kako je satima stajao i posmatrao to. Takodje te knjige su velika mistrija.
Meni je zanimlivo ovo o Antihristu. Zato shto sam jednom bila u gostima, i tamo je bio neki sveshtenik. I on je takodje prichao o nekom Antihristu i broju 666 kako ce svi pratioci biti zhigosani, i samo ce vernici biti spasheni... Onda sam to povezala sa tim prorochanstvom, i ne kapiram mislila sam da crkva ne podrzhava proroke i vidovnjake...
Inache, Nostradamus je imao bash tezhak zivot, umrla mu je prva zhena i deca od kuge, on se tek kasnije u zivotu vishe posvetio proricanju.

Ali ne razumem kako se dele te ere i kojim redom? Kad je pochela era Vodolije?#12 Hamsun

Hamsun

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 3288 posts

Posted 23 juli 2008 - 12:10

QUOTE (MeduzZa @ 22. 7. 2008, 23:15) <{POST_SNAPBACK}>
Kako kada je Bermudski Trougao zabelezhen josh u 15. veku? Tj nestajanje brodova.


Odgledaj National Geographic dokumentarac na tu temu, imaš tamo dosta fino objašnjeno...

#13 hypnos

hypnos

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 2461 posts

Posted 23 juli 2008 - 13:58

evo sad procitah odlomak o bermudskom trouglu
misterija i ne vjerujem da je ona prica o metanskim hidratima prouzrokovala sve to....
i 'let 19' kako je nestao taj avio to se ne zna....
dje si sta radis?
evo ,ti?
evo.

#14 Laurelin

Laurelin

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 612 posts

Posted 23 juli 2008 - 15:45

E, da, mogu reci da je tema o Bermudskom trouglu, meni mnogo interesantna...Bas sam pre par dana razmisljala o tome, i nedavno sam i gledala emisiju o tome, i prilicno me fascinira to sto niko ne moze sa sigurnoscu da kaze sta je uzrok utapanju brodova i ostalih cuda...xD

Sto se tice Nostradamusa, citala sam neke stihove na netu, gde je predvideo cak i NATO bombardovanje '99, napad 9/11, itd... I ako su njegova prorocanstva tacna, sl. godine ce se dogoditi neke prirodne nepogode na Pirinejskom i Apeninskom poluostrvu, koje ce imati neke oziljne posledice...

Bila je cak i neka emisija o njemu, gde je bilo receno sve ovo sto je Onime bio vec rekao u prethodnim postovima...

Tako da...mnogo mi je zanimljiva ova prica i tema!!! 233.gif
I amar prestar aen,
han mathon ne nen,
han mathon ne chae
a han noston ned 'wilith.

#15 Dark_Elf

Dark_Elf

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 2739 posts

Posted 23 juli 2008 - 19:44

QUOTE (Onime no Kyo @ 20. 7. 2008, 01:37) <{POST_SNAPBACK}>
већ о људима који могу да ''предвиде будућност'' на основу својих осећања, кроз снове, да тачно знају шта ће се десити...?

Ne verujem u precizno definisanu sudbinu. Mislim da je to smišljeno da bi ljudi opravdali neke svoje grehe. 
Verovati u sudbinu znači direktno poricati sebe (svoje ja) i svoje delanje na ovom svetu sopstvenom voljom.
Jer, da li ja sada pišem ovaj post pri čistoj svesti ili mi ruka sudbine govori šta da napišem? icon_smile.gif
Ili ako ja pobijem 30 ljudi, a verujem u sudbinu, mogu ladno da kažem "E, pa nisam ja kriv. Takva je bila njihova sudbina, a i moja".

Mogu samo poverovati da celokupno čovečanstvo, možda mora proći kroz neke definisane tačke, na ovaj ili onaj način.
QUOTE (Laurelin @ 23. 7. 2008, 16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Sto se tice Nostradamusa, citala sam neke stihove na netu, gde je predvideo cak i NATO bombardovanje '99, napad 9/11, itd... I ako su njegova prorocanstva tacna,

Proričem!
(neka tišina... tiho zujanje... napregnuta atmosfera u sobi... prozor lagano landara u sobi, kao da neki duhovi cirkulišu).
Biće ratova u narednih 100 godina!
(I feel exhausted)

biggrin.gif
<b>Ja nisam evroskeptik, ja sam neprijatelj EU!</b>

#16 Goxy

Goxy

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 3685 posts

Posted 23 juli 2008 - 19:52

QUOTE (Laurelin @ 23. 7. 2008, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
napad 9/11, itd...


"Volcanic fire from the center of the earth
will cause trembling around the new city:
Two great rocks will make war for a long time.
Then Arethusa will redden a new river."


This quatrain has been so distorted that some examples barely resemble the real text. Some go so far as to mention New York city by name, and others describe flying metal machines. As you can see - neither of these things are actually mentioned in the true text. Many people say that the two great rocks are a reference to the planes used in the attack. Arethusa is a mythological Nymph who turned in to a fountain. Nostradamus knew this as can be seen clearly in the last sentence. A casual search on the internet will lead you to some of the most bizarre translations of this quatrain. For example, one site says this for line 2: “Will create trembling in the towers of the City of New York.”; and this for line 4: “This is when air-vessels spin-round to a new course.”


#17 КЈО

КЈО

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 933 posts

Posted 23 juli 2008 - 20:16

QUOTE (d4rk3lf @ 23. 7. 2008, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Ne verujem u precizno definisanu sudbinu. Mislim da je to smišljeno da bi ljudi opravdali neke svoje grehe.
Verovati u sudbinu znači direktno poricati sebe (svoje ja) i svoje delanje na ovom svetu sopstvenom voljom.
Jer, da li ja sada pišem ovaj post pri čistoj svesti ili mi ruka sudbine govori šta da napišem? icon_smile.gif
Ili ako ja pobijem 30 ljudi, a verujem u sudbinu, mogu ladno da kažem "E, pa nisam ja kriv. Takva je bila njihova sudbina, a i moja".

Mogu samo poverovati da celokupno čovečanstvo, možda mora proći kroz neke definisane tačke, na ovaj ili onaj način.

Proričem!
(neka tišina... tiho zujanje... napregnuta atmosfera u sobi... prozor lagano landara u sobi, kao da neki duhovi cirkulišu).
Biće ratova u narednih 100 godina!
(I feel exhausted)

biggrin.gif


Не, говорио је о Атили Бичу Божијем (Клинтон, добро, можда мало пренаглашено и смешно) који ће са орлових челичних крила (авиони) ударати бичем пламеним (дим ракете представља бич, када ракета удари ствара се пламен) по белом граду (Београд) ког две реке оплакују (Дунав и Сава).

Превелика случајност? Како један човек средњег века да опише машинерију новог доба него кроз неке метафоре?
♀♂ God of Astrology ♂♀
X JAPAN - ART OF LIFE.mp3
~
~
*▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒

#18 Dark_Elf

Dark_Elf

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 2739 posts

Posted 23 juli 2008 - 20:44

QUOTE (Onime no Kyo @ 23. 7. 2008, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не, говорио је о Атили Бичу Божијем (Клинтон, добро, можда мало пренаглашено и смешно) који ће са орлових челичних крила (авиони) ударати бичем пламеним (дим ракете представља бич, када ракета удари ствара се пламен) по белом граду (Београд) ког две реке оплакују (Дунав и Сава).


Možda mislio na onomad kad sam bio mali, pa me keva opaučila crvenim kaišem po beloj guzi... te sam ispuštao suze koje su pravila reke na mom licu dok sam držao gvozdeni avion u šakama. biggrin.gif
<b>Ja nisam evroskeptik, ja sam neprijatelj EU!</b>

#19 hypnos

hypnos

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 2461 posts

Posted 23 juli 2008 - 21:18

aj ne serinjaj icon_smile.gif
dje si sta radis?
evo ,ti?
evo.

#20 MeduzZa

MeduzZa

  Anonimus of Metal

 • članovi
 • 131 posts

Posted 23 juli 2008 - 22:46

Sto se tiche vidovnjaka. Da li neko zna neshto vishe o onom liku Lav Gershman-u. On je neki beli vidovnjak ili sta vec. Fazon postoji razlika izmedju vidovnjaka i proroka, jer prorok predkaze chinjenice i velike stvari koje se ne mogu promeniti, a vidovnjak je tu da predkaze stvari koje mozemo promeniti, aka da nam pomogne.
E taj Lav Gershman je i pogodio neke stvari, ali je takodje dosta i promashio. Inache odrzava seanse, i razni ljudi imaju razlichita mishljenja. Nekima pogodi, nekima skroz omashi. Ja sam uspela da se dochepam (XD) nekih njegovih rituala na papiru, ali nisam pokushala nishta od toga. Nije mi zanimljiv. Pokushala sam i da saznam sta je lik u horoskopu...ali nigde ne pishe, jedino je na jednom mestu pisalo da je Jarac sa ascedentom Vage ali na drugom mestu pishe da mu je asc Rak..tako da ne mogu ni u sta da budem sigurna...
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

BoHeGeHa Dark Blue 2.1.1 © Thomas Yugar (Chemical Chaos)
Official upgrade for IPB 2.3.x © Michael ( Dev Fuse )
3.X © Upgrade by Dumbledore ( Tppskinning )