Jump to content

Ofermod


Џрк

Recommended Posts

Nije da su to loši bendovi ali totalno su mi nebitni nekako... ma kažem, meni se cela priča zgadila i ne toliko zbog muzike koliko zbog svega okolo, kao kad nisam mogao Darkthrone godinama da slušam zbog brda njihovih kopija. Mada i muzika je nemerljivo slabijeg kvaliteta u poslednjih 10 godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to je jedini deo u kojem se nikako ne mogu složiti. Da je metal u dvehiljaditim lošiji od tone primitivizma u devedesetim s jedne strane, a tone gotik elemenata sa druge strane. Samo kad pomislim na norvešku scenu sa klavijaturama, presmešnim korpspejntom i svim ostalim, zgadi mi se. Osim te neke srednje linije, sa bendovima tipa Gehenne, Emperora, Satyricona (i to tek od Nemesisa), Mayhema, Burzuma itd, sve ostalo mi je smeće.

Edited by oʞɾoƃ

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to je jedini deo u kojem se nikako ne mogu složiti. Da je metal u dvehiljaditim lošiji od tone primitivizma u devedesetim s jedne strane, a tone gotik elemenata sa druge strane. Samo kad pomislim na norvešku scenu sa klavijaturama, presmešnim korpspejntom i svim ostalim, zgadi mi se. Osim te neke srednje linije, sa bendovima tipa Gehenne, Satyricona (i to tek od Nemesisa), Mayhema, Burzuma itd, sve ostalo mi je smeće.

 

Pa kao da je BM devedesetih samo Darkthrone i Dimmu. Gde je Satyricon, Ved buens ende, Ulver, Dissection, Marduk, Arcturus, Samael, Rotting christ itd itd.

To je ono što je Lou rekao za Watain i sa čim se mogu složiti - neoriginalni, samo što su meni super (bili). Skidam kapu Deathspell omegi, BANu, prvom FMistu... sve posle je neki dosadni regurgitated second wave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rizikujem da zbog ove izjave budem bačen u najdublje ponore pozerskog pakla, ali meni je sa ove distance "Now, Diabolical" apsolutno najbolji Satyricon. :D RC je takođe najbolji u ovom veku, kao i Marduk a Ulver mi je nekako najdraži u ovoj novijoj fazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba biti objektivan. Skrenuli smo sa teme dosta.

Ja sam poceo sa prvim albumima Immortala, Marduka, Dark Funerala, Abigora, Satyricona, Setheriala i tako u nedogled i ti albumi ce mi uvek biti vrh. Radije se sad vratim i slusam to nego ova sranja sto izlaze zadnjih 5-6 godina.

Naravno ima i odstupanja. Angantyr mi je recimo odlican bend, album Haevn mi je ludnica. Isto tako - Ofermod, Taake, Watain, Heresi su bendovi koji su se pojavili u zadnjih 10 godina i po meni imaju kvalitet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okej koji se album kome koliko sviđa, to i nije bitno, govorim o raznolikosti scene i mudima bendova da sviraju svoju muziku. A to danas slabo vidim.

 

Slabo vidis u black metalu, u Francuskom black metalu ili generalno metal muzici?

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sve je to cool i sve su to ukusi, ali ajmo malo manje da generalizujemo stvari.

 

Ima i muda i kreativnosti i originalnost u BMu samo sto se kao i svaka kreativna struja krije od ociju slusaoca, pa mora malo da se istrazi under scena.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Istina, ali u danasnje doba? Jako je teska situacija za metal bendove da se proguraju danas, a pogotovo ako sviraju nesto potpuno svoje i kranje drugcije. Ti bendovi ili ce sa vremenom(da se stil malo ustali medju narodu i da se pjavi grupacija fanova), ili nekim cudom da isplivaju na povrsinu, ali dotle oni cekaju neko da ih pronadje danas u moooooru bendova. :)

 

Evo naprimer da objasnim kolko je situacija ova sto pricamo licne priode i bukvalno svako svome. Evo po mom misljenju Castavet - Mounds of Ash svira black metal, sa veoma interesantnim rifovima. Oni nisu progressive ili cascadian nego momci pice black ali na svoj nacin. Isto tako svirka koja mi je totalno sa mudima je Cobalt - Gin, ja itekako mogu da osetim bes i zustinu sviranja kada ga slusam. Imam osecaj da su momci isprasili svoje, i da se nisu bojali kako ce da zvuce.... ali eto sve je to po nekom mom individualnom vidjenju blacka. Meni je ceo taj Cascadian pokret isto veoma originalan, i ako ce neko reci da je sve to Burzum ripoff, meni veoma prija kao slusaocu.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rizikujem da zbog ove izjave budem bačen u najdublje ponore pozerskog pakla, ali meni je sa ove distance "Now, Diabolical" apsolutno najbolji Satyricon. :D

Teraj se u kurac. :D

 

Meni je novi Satirikon, Shining, Lifelover, Kvelertak, Anaal Nathrak, Keep of Kalessin najbolji blek metal danas, ostalo je presipanje iz supljeg u prazno manje vise.

Meni su baš noviji radovi većine pomenutih presipanje iz šupljeg u prazno. The Age Of Nero dosadan i repetitivan, VII samo solidan, Kvelertak velika papazjanija koja mi nije ostavila neki utisak, Passion pad u kvalitetu... Dva nepomenuta benda ne pratim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...