Jump to content

AC/DC


Recommended Posts

Могло је и прије Блек Ајс, колико је то безвезан албум.

Плашим се да ће Ангус наставити под именом бенда, унаточ свему. За њега би и логично било да настави, обзиром да није тако стар, ал' опет...

А Клиф је релативно близак са Брајаном - обојица Британци, комшије на Флориди, тако да је та кап прелила чашу а јасно му је да нема више потребе ни за чим. Плус, Клиф је 1949. годиште, пристојне су то године.

 

Замјена Брајана Екслом је успјела у овој размјери, али да би наставак тог рада имао смисла (а сумњам да након овога Ангус разматра неког другог пјевача), морао би се ту направити стварно добар албум, са хит сингловима који би издоминирали глобално, да ту издавачка кућа и машинерија максимално потегне, али сумњам да би се могао тако добар албум заломити. Волио бих да се ишчупају још једном као што су се ишчупали (и ваздигли) 1980. па 1990. године...

Edited by Vlaja Buraz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško mi je da zamislim da bi iko bio iole zainteresovan da gleda AC/DC koncert ili sluša AC/DC album u sastavu Angus i neka tamo četvorica. Menjanje jednog člana je mačji kašalj (pogotovo opravdano), zameniti još jednog nakon toga se još nekako i može tolerisati, već sa promenom frontmena je postalo awkward. Ali ovo mi je već malo previše.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да. Шта је ту чудно?

Точкови отпадају али воз иде даље. Ангус у ногама има још турнеја, уз добар албум са Екслом то би и могло проћи.

Реално, пионири рокенрола умиру сваког дана, иконе поп културе, све оно што је обликовало другу половину ХХ вијека, тако да прилика да се виде Ангус Јанг и Ексл Роуз није тако лоша.

Као што сам написао већ на овој теми, већ одавно паре за њихове концерте немају клинци којима би то обликовало живот, већ средовјечни људи који су или нису, окусили то некад... и јеби га. А за то вријеме неки бенд са десет пута више живота од њих гине у некој гаражи.

Да се разумијемо, ја бих волио да није као што јесте, међутим, јесте тако како јесте... рокенрол, мораш се котрљати, па макар у раку.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voz i treba da ide dalje dokle god je u pitanju mlađi bend ili bend koji i te kako ima šta još da ponudi. Ali šta je to posebno i osvežavajuće što mogu da ponude Angus, Axl i još trojica plaćenika? Ko će se još radovati tome? Ko će biti uzbuđen? Ko će da proda priču kako je to mnogo dobra svirka i viče "AC/DC" na sav glas? Kao što sam napisao u prethodna dva posta, razumem da su ljudi otišli na Axl/DC koncerte kad su već imali karte ne znajući da neće biti Briana, ali ko će biti u fazonu "Eee, AC/DC ima novi album, svira Angus i još neki tamo ljudi, ajmo turneja!"

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па да си читао шта пишем, можда би уочио:

да би наставак тог рада имао смисла (а сумњам да након овога Ангус разматра неког другог пјевача), морао би се ту направити стварно добар албум

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam uopšte komentarisao tvoj pasus svojim komentarom na vrhu strane, već vest sa prethodne strane. Zapravo se ti i ja potpuno razumemo i donekle pričamo iste stvari, verujem da je i tebi jasno da nikakav pevač tu ne bi mogao da kreativno doprinese. Šanse da Angus iskomponuje sjajan album bez Malcolmovih zaostavština kao na Rock or bust su minimalne. Šanse da dovede ljude koji će mu pomoći u komponovanju i da to zvuči kao pravi AC/DC su još manje. Meni je prosto suludo da se razmišlja o takvoj mogućnosti. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Шансе да Ангус нешто направи сам јесу минималне, али, постоји ту 16.435 сати рифова на којекаквим тракама сигуран сам (тако је и посљедњи албум донио неке пјесме које су ближе албумима из '80-их), те би уз помоћ правог продуцента (што свакако за ејси-диси НИЈЕ Брендан О'Брајен) могао да се скрпи добар албум, кад би Екслроуз потегао неку дјечачку инспирацију из дубине душе па да то буде 10 квалитетних пјесама о курвама и цуги... Наравно, ако до тога уопште дође, продужетка сарадње у виду колаборације на албуму.

Јер, на овим концертима са Екслроузом је било веома јасно да је Ангус знатно живљи него на протекле три турнеје, генерално су браћа Јанг доказано тврдоглави, сад што се нама са стране чини нелогично и малтене ненормално да се ствар наставља унаточ свему, то је други пар опанака. Исто тако, треба рачунати на минимално двије до четири године до наредне турнеје, те брутално жесток маркетинг - што слабији производ, то јачи маркетинг...

Мислим, мени је ејси-диси омиљени бенд икад, али исто тако морам признати да од Болбрејкера па наовамо има тек неких осам добрих пјесама, тако да немам ништа против експеримента са Екслроузом. Штета је што Клиф иде у пензију да роштиља са Брајаном ал' "кога нема... јеби га.", увијек било.

Edited by Vlaja Buraz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istina, "koga nema" je uvek bila i moja parola. Samo mi je malo problematično da primenim tu parolu za bend koji je u roku od dve godine ostao bez četiri izrazito važna člana. Ko zna, možda sam i ja nekarakteristično strog, album će se u svakom slučaju poslušati kada izađe. Ali ono što ti kažeš stoji - album bi stvarno morao da nas oduva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Утисак Сјузан Масино од неку вече:

http://susanmasino.com/?p=340

 

Међутим, оно битно је:

Catching the Rock or Bust tour in Chicago, IL at Wrigley Field last September 15, 2015, the band never sounded stronger. Or course the line-up was different, Stevie Young playing for Malcolm Young and Chris Slade behind the kit instead of Phil Rudd. As the band filmed a DVD that night, even I didn’t expect the stellar show they put on for over 55,000 fans.

:ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Phil Rudd in Budapest, Hungary

Head Job European Tour 2017

 

 

The legendary drummer from AC/DC and his band on tour with a lot of AC/DC songs and they play the Rudd solo album Head Job.

 

BUDAPEST @ DÜRER KERT

2017. may 07.

 

Early Bird until 1. of january

Phil Rudd Band clip:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 9 months later...
  • 2 years later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...