Jump to content

Primal Fear


Baal

Recommended Posts

  • 3 months later...

Ne znam ni dal' da se usudim.

1429814181_wktrhqdf.jpg

 

Ralf Scheepers - Vocals (Primal Fear, ex-Gamma Ray)

Andrew Szucs - Guitar (Seven Seraphim)

Bjorn Englen - Bass (Dio Disciples, ex-Yngwie Malmsteen)

Aquiles Priester - Drums (Primal Fear, Hangar, ex-Angra)

 

http://www.mediaboom.org/427311-blackwelder-survival-of-the-fittest-2015.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, ovo je kratko trajalo :haha:

 

German power metallers PRIMAL FEAR have parted ways with Brazilian drummer Aquiles Priester (HANGAR, ANGRA) and have replaced him with Francesco Jovino (U.D.O.). In addition, founding PRIMAL FEAR guitarist Tom Naumann — who has been touring with the group for the past two years — has now officially rejoined the band as a full member.

Says PRIMAL FEAR in a statement: "We knew it would be a hard mission for us [to make it work with Aquiles], but we've given it a try, and, unfortunately, to combine our present obligations and our future endeavors, it has become impossible to have a cohesive band together. Due to our schedules and the distance between the continents, we have decided to part ways. From both sides, we do not have any regrets at all and we are very happy that we have tried our best to make it happen. We are all still good friends and we wish all the best for each other in the future."

Guitarist Magnus Karlsson will remain a member of PRIMAL FEAR, having already co-written the material for the band's new album, which will be recorded starting mid-July at Hansen Studio in Ribe, Denmark with producer (and PRIMAL FEAR bassist) Mat Sinner and engineer Jacob Hansen. 12 new PRIMAL FEAR songs have been completed in pre-production for the upcoming CD, which will be released worldwide in January 2016 via Frontiers Music Srl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad bi novi,predstojeći album bio u duhu prva tri,bilo bi vrhunski.al posle black sun, ovaj bend je meni zapao u tešku krizu s inspiracijom.

Black sun je i dobar bio, sobzirom da je najšareniji od svih, a i nekako odskače stilski od ostalih, ima neki energičniji šmek, a opet, videh da malo stvari sviraju ili uopšte live ne sviraju sa tog albuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meni ovaj bend zaista nije jasan, kroz celu karijeru im se desava da nabodu takvu albumcinu da se userem i onda ga isprate sa 2-3 slabija rada i tako u nedogled. Njihovi biseri su za mene Nuclear Fire, Seven Seals i Delivering The Black, moram da priznam da sam posle onakve bombetine od prethodnika ipak gajio neku zelju da po prvi put u karijeri nastave jednakim levelom ali in the words of immortal Boris Dobrokes: kurca baba vecerala.

Ovaj novi album je lesser verzija proslog, jasno je da se islo na tu formulu - epic pesma od +10 min, balada, brza himna i ostatak u klasicnom HM maniru (koji je ovog puta vise u 80s Accept nego Painkiller fazonu) i to sve za dva koplja ispod Inseminoid ili One night in December.

Sve u svemu, ide u grupu podnosljivih PF albuma kao prva 2 recimo, nije poplava kao New Religion ali kad se uzmu ocekivanja u obzir - razocarao sam se.

Edited by Grobodan
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usiljen i generički album, pravo sa pokretne trake. A ne može čovek ni da očekuje nešto bolje kada izdaju svake dve godine album redovno, a ostaju uglavnom ograničeni u nekoj svojoj german heavy traci.

 

Kad razmislim, pravo je i malo čudo što uopšte uspevaju da se održavaju i što još uvek imaju svoje headliner turneje. Po kvalitetu albuma nisu mnogo iznad bendova tipa Paragon, s tim što ipak Scheepers im još uvek daje prednost u odnosu na ostale sl. bendove i što povremeno ubodu bolji album (Delivering the Black).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scheepers, a i Sinner radi za njihovog izdavača i ima čovek veze na sceni na sve strane, tako da ima tu više faktora. I meni je album nja, ima lepih momenata, al' kontam da je jedan od onih što ću pustiti prvih par pesama pa prebaciti na neki daleko bolji album (Seven Seals).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Dobar je novi Primal Fear, ima prolaz kod mene. One prve dvije stvari, koje su bile izbacene kao singlovi / klipovi na YT, su mi onako, dosadnjikave, ne bas inventivne i odslikavaju taj stereotip na silu skrpljene Primal Fear pjesme. Ali mi zato utisak o albumu znacajno popravljaju stvari koje se nizu dalje - "Bullets and Tears", "Rulebreaker", pa onda one tri takoreci razor-speed razbijacine - "Constant Heart", "Raving Mad" i "Final Call" (ova posljednja je bonus). E to je ono sto volim, taj vristeci i brzi Primal Fear. "We Walk Without Fear" je takodje dobra, a bila bi jos bolja da su izbacili one prevazidjene, genericke i u neuspjelom pokusaju raskosne sympho elemente, kojih nazalost bude makar malo na skoro svakom njihovom albumu. "The Sky Is Burning" takodje moze da prodje, ima tu "seljacku" heavy melodiju u refrenu koja mi se svidja. :)

Naravno, par fillera mora da se nadje na albumu, jer ipak je ovo daleko od nekog extra izdanja, ali opet moze da se slusa, jer mu draz daje tih nekoliko meni vrlo dobrih pjesama.

Jos da kazem da mi se svidio onaj povratak na jednostavnog old-school orla na omotu albuma, jer su bas bili zaglibili sa onim apokalipticnim kompjuterskim artworCima na prethodnih par albuma.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Izađe novi live, ali ga ne pominjem ovde zbog dobrih stvari :haha: Pod jedan, ako mršav zvuk za live, da ne govorimo o tome da niđe publike u snimku, Scheepers jes super zvuči, ali je jako awkward između pesama i, najveća pederana ikada, regularno izdanje se završava sa "Fighting the Darkness", što je po meni očajan zatvarač koncerta...ali onda se ispostavilo da nije to stvarno kraj koncerta, nego mora da se nabavi japansko izdanje da bi se došlo do stvarne zadnje pesme na koncertu...pa da mu jebem seme kako :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...