Jump to content

Katharsis


morbid god

Recommended Posts

ma ja se slažem s tobom, samo zajebavam :haha:

 

Ma znam, nego htedoh da kažem da ovo važi za obojicu.˘

Jeste da čovek deluje kao debil ali na kraju krajeva samo slušamo njegov bend, ne družimo se s njim.

 

A gde pise da je gej? Ili je to neki NWN educated guess?

 

Ko će sad da pamti, možda je negde i pisalo. Kačio je neko neki njegov profil sa fb ili twittera i na sve strane one njihove šarene zastave i tako to, tako da kad sabereš 2 i 2...

 

Znaci Miilos na suvo istripovao da bi ga Drakh zveknuo :D

 

Ne pričam o njemu, nego uopšteno. Daleko im lepa kuća. :)

 

Jel je on beše služio vojsku u JNA ili neko drugi iz Katharsis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova priča o licemerju je jako infantilna. Ako su čanovi metal bendova koji imaju i nekakve privatne živote i profesionalne karijere licemeri, zašto to ne bi bili i fanovi? Čak tvrdim i sledeće - ako ne odu u neku keliju da tihuju već izaberu život u "svetu", svi oni koji nemaju tu "normalnu" dimenziju svakodnevnice, bili muzičari ili fanovi, su asocijalne, oštećene, nesrećne i nesređene ličnosti sa ozbiljnim emocionalnim/socijalnim patologijama ili su na putu da te patologije razviju. U najboljem slučaju su klinci/odrasli luzeri koji ušuškani u svom svetu i dalje žive u svojim malim sobama u stanovima svojih roditelja.

 

I taj termin "propagira" isto para uši. Nije poenta da se bilo šta "propagira" nego da se ispoštuju zahtevi ikonografije žanra, odnosno da se postigne što bolja sinteza između zvuka, slike i teksta. Metal (sub)kultura je estetska, a ne ideološka ili filozofska kategorija. Činjenica da su BM scenu trenutno zaposeli silni bezimeni left hand path teolozi i teoretičari sa kapuljačama neće nikada promeniti tu činjenicu. Da iza tog pomeznog, pretencioznog proseravanja nema ničega najbolje govori činjenica da bi svi oni bi takođe kukali i cvileli, samo kada bi ih odnekud zaskočio Varg sa nožekanjom. Prošla bi ih volja sa filozofiranjem momentalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metal (sub)kultura je estetska, a ne ideološka ili filozofska kategorija.

 

Zar nije ovo sve protiv cega se metal bori?

Msm npr po tom kriterijumu je Sabaton jedan od bendova koji je najbolje ispostovao metal i povezao svoju estetiku sa cupricom.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poenta mog posta je da osecaj estetskog zadovoljstva koji kumulativno izazivaju, recimo, uvodni rif God Of Emptiness, pogled na Morbid Angel logo i omot Covenant-a, kao i tekst te pesme, prevazilaze višestruko bilo šta što bi David, Trey i Pete imali da kažu o tom albumu, toj pesmi ili bilo čemu drugom for that matter. Bilo kakva filozofija iza te pesme, tog albuma ili benda u celini je mnogo manje uzbudljiva i nadahnjujuća od same muzike. Na to mislim kad kažem da je u metalu najbitnija ta estetika zvuka, a ne filozofija ili ideologija čiji su protagonisti članovi benda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova priča o licemerju je jako infantilna...

 

Ili ti mene nisi razumeo ili ja ne razumem tebe. Ko je rekao bilo šta protiv bilo kakve karijere? Neka radi ko šta hoće, od nečeg mora da se živi ako već ne žive od muzike. Ali da ti kao muzičar u intervjuima pričaš jedno, a u životu sve radiš suprotno, pa ako to nije licemerno, onda ne znam šta je. U čemu je poenta interjua uopšte ako ne pričaš ono što misliš? Da šokiraš nekoga nekakvim izjavama? To vreme je odavno prošlo, pogotovo danas kad svako dete može za dva minuta da nađe snimke najgorih ubistava, pa čak i da neko od njih i uradi nešto to se maltene i ne pominje. Evo, onaj iz Wulkanaz je iscepao stomak nekome sekirom pre dva meseca pa niko i ne priča o tome.

To što kažeš da bi neko cvileo i nije neki argument. Mislim, čovek se u takvoj situaciji uglavnom uplaši pa ne znam ko da je u pitanju. Ne treba valjda zbog toga da neko prestane da svira ili piše o nečemu u šta veruje. Problem je kad neko to ne radi iskreno, kad ovaj gore. A i gde Varga nađe? : ) Taj teško da će više nekoga da zaskoči. Čovek je bezopasan totalno, opasniji je svaki treći prolaznik na ulici. A i kad već pričamo o strahu, čim je on seo u auto i prešao 500km da nekoga ubije, onda je verovatno on bio taj koji se plašio. ;) Nemam ništa protiv čoveka, to je čista logika.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ej, bezveze je priča. Ja sam samo hteo da kažem da imam utisak da u poslednje vreme, naročito u black/death underground-u, ta neka okultna filozofija na kojoj insistira gomila bendova postaje bitnija od same muzike. Možda i nije tako, ali meni se čini da jeste, i ne sviđa mi se taj trend. To je sve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja da se družim sa nekim, da mi dolazi u kuću, kobajagi mi je prijatelj, a u sebi se misli kako da me natakne, neka hvala.

 

Sad si se diskreditovao kao čovek i kao satanista :haha: Ti zapravo na izvrnut način pratiš logiku islamskog fundamentalizma, gde se žene pokrivaju jer se polazi od pretpostavke da sam pogled na ženu tera muškarce na bludne misli.

 

Da li ti kao heteroseksualni muškarac imaš potrebu da natakneš svaku žensku osobu koju sretneš? Verovatno ne, i verovatno za većinu žena koje te okružuju nisi nikad ni pomislio tako nešto. Zašto onda misliš da svi homoseksualci pate od hiperseksualnosti, i zašto bi pretpostavio da si im ti uopšte seksualno interesantan?

 

Da ne pričam da vrlo verovatno imaš nekoliko homoseksualaca u svom okruženju kojih nisi ni svestan.

 

Nije u pitanju toliko ni to što je peder, nego to što u intervjuima i tekstovima propagira ubistva, nasilje i šta-ti-ja-znam-šta-sve-ne, a ustvari šta? Čovek drži predavanja o toleranciji, jednakosti među polovima, brine o jadnim migrantima itd. Znači, licimur par ekselans. I kako da ti ne ogadi muziku koju svira?

 

Moraš imati u vidu da Drakhov muzički rad i Drakhov društveni angažman nisu istovremeni fenomeni. Očigledno je čovek ceo život closeted homosexual koji je svoje frustracije izbacivao kroz (kvalitetan) black metal. Kao onaj lik koji je bio u Nacionalnom Frontu, a danas je transseksualac. Tako je i Drakh u jednom trenutku pukao, i kao što je to uobičajeno sa psihički labilnim ljudima, od mizantropa je postao hiper-liberal-jednorog. Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora da bude do ramena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam krenuo da mu napišem isto to ali sam skontao da nema svrhe jer:

 

jer se polazi od pretpostavke da sam pogled na ženu tera muškarce na bludne misli.

 

Istina br. 1.

 

Da li ti kao heteroseksualni muškarac imaš potrebu da natakneš svaku žensku osobu koju sretneš?

 

Istina br. 2, tj, odgovor je da, ako pomenuta ženska osoba ispunjava kriterijum pod 1, da je opremljena tako da sam pogleda tera na bludne misli :D

 

 

 

Jebiga životinje smo, to što ljudi ne idu okolo i natakinju sve što im se dopadne (tj. bar oni koji nisu peščani Musli) nije zato što to nije default situacija, nego što se takvi porivi suzbijaju razumom i promatranjem posledica takvog ponašanja. Barem 80% svih muškaraca na svetu, bi ga metulo kad bi seksualno poželjna žena spustila gaće i naguzila se. Neki bi se čak prvo i mazili svojom facom sa izloženim materijalom. (Je l' beše Sisus rekao kultnu rečenicu ''Ja bih se ceo dan mazio o sisu?'')

 

 

Suština priče nije da li bi se hipotetički homoseksualac napalio na njega (ako je Miiloš naočit i poželjan mladić, šanse su da bi :D), nego da li bi Miiloš pristao na udvaranje :D

Takođe, homoseksualci su (većinom) automatski liberalnijih seksualnih shvatanja tako da se umanjuju šanse da je ortak u stabilnoj monogamnoj vezi pa da ga to spreči.

 

 

Tako da Miiloševa rečenica ima smisla u okviru toga da li je njemu ok da razmišlja o tome da se neki ortak MOŽDA loži na njega, ako mu to nije ok, to je njegovo pravo i jebiga. Možda nije dovoljno tolerantno prema homoseksualcima u odnosu na svetski standard, ali njega bole brige za to.

Kao kontrast uzmemo primer, situaciju da Miiloš razmišlja o ideji da se neka ženka loži na njega, što svakom mužjaku prija, ili još bolje da pogledamo žensku osobu koja razmišlja o tome da li se neki mužjak loži na nju, što ženama prija još lepše :D

Samo što je mužjak iskreniji u tome da mu prija jer mužjaci mnogo češće razmišljaju o tim stvarima sa realnom namerom da pojebu, a žene često gaje satelite oko sebe kao confidence booster, jer su mužjaci evolutivno uslovljeni da plode što više, a žene su evolutivno uslovljene da vrše selekciju kome će da dozvole plodnju.

 

 

 

Ne bih rekao da je ovo što sam ja opisao ''hiperseksualnost'' u odnosu na prosek. Postoji razlog što je većina takva, manje seksualni su uglavnom izumrli tokom evolucije.

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moraš imati u vidu da Drakhov muzički rad i Drakhov društveni angažman nisu istovremeni fenomeni. Očigledno je čovek ceo život closeted homosexual koji je svoje frustracije izbacivao kroz (kvalitetan) black metal. Kao onaj lik koji je bio u Nacionalnom Frontu, a danas je transseksualac. Tako je i Drakh u jednom trenutku pukao, i kao što je to uobičajeno sa psihički labilnim ljudima, od mizantropa je postao hiper-liberal-jednorog. Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora da bude do ramena.

 

Pa dobro, slažemo se da čovek jedno priča, a drugo radi, nego dosta o njemu, preterasmo.

 

Svestan sam da ni oni ne misle o seksu po ceo dan. Ispašće sad da imam ne znam ni ja šta protiv njih, a ustvari ako izuzmemo ovih par postova ovde, ne sećam se da sam sa bilo kim u poslednjih sto godina pričao uopšte na tu temu. Ne želim da ikad i jednog upoznam i to je to, ali nisu oni jedina sorta sa kojom ne želim da imam ništa, ali ako krenem da nabrajam sad... : ) A da više imam zajedničkog s prosečnim mudžahedinom nego sa prosečnim metalcem, pa i sa prosečnim čovekom uopšte, to stoji. S tom razlikom da ja gledam svoja posla i tuđi me životi ne interesuju. Bogu hvala, nikad nije došlo do ove situacije što me Demon provocira, ali mislim da se ne bi dobro završilo po tog drugog. : )

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...