Jump to content

Ništa Ali Logopedi


Diddy

Recommended Posts

Ništa ali logopedi su bili eksperimentalni pank/rok/folk bend iz Šapca.

 

Sastavje nastao krajem 1992. godine. a pokrenuli su ga Miodrag JovanovićMiško (vokal), Aca Stanojević (bas), Dragoljub Marković (klavijature),Milan Katanić Skener (gitara), Dejan Stojanović Kroka (bubanj) i DarkoVeljić (harmonika). Svojom neobičnom muzičkom koncepcijom u kojoj jedominirala narodnjačka harmonika i ironični tekstovi brzo su skrenulipažnju na sebe. Nastupom na Gitarijadi u Zaječaru 1994. godineobezbedili su širu medijsku promociju, a osvojili su i nagradu publike.

 

Nadebi kaseti 'Ad hoc Klića' snimili su raznorodne pesme 'Pigs FromSpace', 'Jarmush Jim Rap', 'Janjine janjine', 'Stao sam na stone calledcrazy', baveći se u tekstovima svadbama, svinjetinom, citatima izškolske lektire i stihovima na engleskom za početnike.

 

Na svakojkaseti upisivali su unikatne poruke koje su razvrastavili po tematskimblokovima: prehrambeni, srpski, nacionalni, informativni, šaljivi,crtački. Na jednoj od kaseta piše: 'Ovde smo imali - 2 puta 10 salukom, pola kile belog i kisele i 2 šopske (Bono Vox)'. Na koncertnojkaseti 'Groovanje' (Vreme zabave 1995.) zastupljeni su pesmom 'Janjine'snimljenom na njihovom nastupu u Domu omladine.

 

Maja 1996.godine sa sastavima Svarog, Goblini i Love Hunters svirali su na kraćojturneji po Sloveniji, ali su nastupali bez harmonikaša, što im jeumanjilo scensku ubedljivost.

 

Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Ni%C5%A1ta_Ali_Logopedi

 

 

zachudi me shto nema teme, genijalan bend! slusha li ih neko?

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miodrag (pevac) predaje na pravnom fakultetu. Lepo je to sto je ponovo otvorena tema o bendu,(proslu sam ja otvorio pa je nestala zbog neaktivnosti) smatram da kao mnogi nasi bendovi iz 90-ih ne bi trebalo da padnu u zaborav, a pogotovo logopedi koji su onovremeno bili dosta originalni, samo da nisu imali toliki problem da nadju izdavaca za Vaspostavljanje, 1996 snimili album, pokusali su da ga izdaju preko Komune koja je tada bila veoma jaka kuca, i zbog pesme Sorabia Cosmo su bili odbijeni, jer je to po recima urednika, dens/tehno momenti sa harmonikama, zanimljivo, ali to nas trenutno ne zanima. Verovatno je samo odslusao tu pesmu, a da nije preslusao ostatak albuma, tek tamo 1998 izdali su ga za ITMM na disku i audio kaseti, i dok je to izaslo oni su vec prestali da uvezbavaju pesme za live nastupe, i tako se raspali, tuzno...

Pricao sam malo sa njihovim harmonikasem Darkom, po njegovoj prici najvise udela u pravljenju muzike su imali on i Miodrag, mada ne bih to mogao da potvrdim jer nisam uspeo da nadjem ostale clanove pa da malo procaskam na tu temu sa njima. Zanimljiva je i ta cinjenica da je Darko svirao harmoniku u elektro/alternative rock bendu Vrooom.

 

Secam se da sam naleteo na Vaspostavljanje na disku u jednom cd shop-u u Beogradu, ali je kostalo 10 evra, a meni je to za domaci original previse para, tj. ne postoji taj za koji bi toliko dao, pa je jedan kolega ljubitelj sa foruma dobio info od mene i pazario disk, nadam se da uziva u njemu. :meshuggah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Posle 6 i nesto godina traganja za Vaspostavljanjem nabavih ga sretnom okolnoscu i to jos pri veoma pristupacnoj ceni (300 dinara), barem me je ovo malo cudo od (metal'o) plastike malo usrecilo...

 

NALILOG.jpg

 

Sale, jel mozes da mi skeniras kompletan omot prvog albuma? Ili da mi prekucas kredite i posaljes u poruci.

 

Kroka bubnjar Logopeda svira u novom bendu pod nazivom Nebo, izdali su album prvenac za multimedia records koji se zove prvo nebo.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je neko citao pevacevu knjigu poezije 'Vi, bedni, odvratni civili'? Videcu da je potrazim u Beopolisu sledeceg meseca, videh u jednom intervju da je te pesme napisao tokom vojne sluzbe 2000. i uopste se ne spominje rat u bilo kakvoj konotaciji, zanimljivo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Miodrag (pevac) predaje na pravnom fakultetu. Lepo je to sto je ponovo otvorena tema o bendu,(proslu sam ja otvorio pa je nestala zbog neaktivnosti) smatram da kao mnogi nasi bendovi iz 90-ih ne bi trebalo da padnu u zaborav, a pogotovo logopedi koji su onovremeno bili dosta originalni, samo da nisu imali toliki problem da nadju izdavaca za Vaspostavljanje, 1996 snimili album, pokusali su da ga izdaju preko Komune koja je tada bila veoma jaka kuca, i zbog pesme Sorabia Cosmo su bili odbijeni, jer je to po recima urednika, dens/tehno momenti sa harmonikama, zanimljivo, ali to nas trenutno ne zanima.

 

Moze li ta Sorabia Cosmo da se cuje negde, posto je nema na albumima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Znaci ludilo od benda !!!!!!

Secam se 1994, gitarijada i pojavljuju se oni na bini...i kad je rulja videla harmonikasha...krenulo je negodovanje, dobacivanje ( jer je shabanluk bio u expannziji tada i harmonika je simbolisala to shabastvo ) pa zar i ovde shabani da sviraju shta je bre ovo kakve harmonike na gitarijadi ...a onda kad su krenuli da kidaju Janjine Pigs From Space ma ludnica je nastala !!!!!

Valjda su i nagradu publike dobili ako se ne varam.

 

Posle toga su postali bas bas popularni, nije bilo nekof festivala gde nisu svirali...vrteli su se stalno kod Betmena u Paket Aranzmanu na Tv Politika.

Kaseta ad hoc klica je onako solidna nije neko remek delo jer ima i dobrih i prosecnih pesama...ono sto je zanimljivo u vezi sa tom kasetom da je na svakom omotu bila drugacija rucno ispisana poruka, sto je vec neko napisao...negde je pisalo i didzejishi brate.

Edited by Tomba La Bomba

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...