Jump to content

Vampiri, čentavri


Recommended Posts

Cupakabra

 

Radi se o legendarnom stvorenju koje ispija krv kokoskama iz kokosinjaca obliznjih indijanskih sela.2002 je senator Cilea zatrazio zvanicni izvestaj vladinih tajnih sluzbi od guvernera jedne meksicke pokrajine o ovom slucaju.

Stanovnici mesta Sedate 29 kokoski bez kapi krvi u sebi i sa dve rupe na vratu.postoje neke slike cupakabri ili onoga sto se pretpostavlja da je cupakabra ali ako jeste cemu onda toliko tajne oko toga zasto se jednostavno ne prizna njeno postojanje?

 

Juan Acuña Perira je jedini covek koji je preziveo napad cupakabri i on ih nazvao "krilati psi"

 

copy paste izvestaj sa galaksija.info..

 

"Krilati psi" koji su napali Juan-a Acuña, i koji su navodno odgovorni za smrt mnogih ovaca i kokošiju, nastavljaju da siju paniku u mjestu Parral.

 

PARRAL – Opis koji je dao Juan Acuña Perira, čovjek koji je nedavno bio napadnut od strane nepoznatih životinja koje je on uporedio sa "krilatim psima", veoma se slaže sa slikom koju su objavile jedne meksičke novine 1996. godine.

Ovaj čovjek je rekao da to stvorenje izgleda kao pas bez ušiju, sa svjetlećim očima a ono što još više govori o svemu je ugriz kojeg je zadobio na nozi gdje su vidljive ozljede koje su prouzrokovane od strane 3 očnjaka.

 

Duboke brazgotine na njegovim rukama koje je zadobio pokušavajući da se odbrani od napada, u nedjelju ujutro, ukazuju na to da ova stvorenja imaju veoma oštre kandže. Eksperti Zavoda za Forenzičku Medicinu iz mjesta Cauquenes ispitali su ove ozljede i zaključili kako su one nanesene od strane životinje, koja pripada za sada

 

nepoznatoj vrsti, izveštava list EL CENTRO.

 

Ovaj čovjek je bio napadnut kada je šetao po jednom pašnjaku u blizini Fiscal kanala. On tvrdi

 

da su ga dva stvorenja napala, od kojih je manje poletjelo da ga ugrize za vrat. On ga je uspjeo odgurnuti rukama pri čemu je zadobio duboke brazgotine, što je potvrđeno i od strane lokalne policije. On je dodao da je nakon toga pao na zemlju i životinje su počele da ga grizu po

 

nogama. Tada se podigao što je brže mogao i skočio u vodu kanala. Leteća stvornja su ga pri tome pratila i pokušavala da ga napadnu kad god bi on pomolio glavu iznad vode. Tako su ona neko vrijeme lebdila iznad vode, čekajući na njega, dok se na kraju nisu udaljila. Nakon toga on je uspio da potraži pomoć

 

 

 

Evo i jedne slike uz temu..ko moze da objasni cija je ovo glava..svaka mu cast :)

 

SAmericancreature.jpg

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta mogu da budu cupakabre?mestani sela prijavljuju dve rupe na vratu zivine..znaci da ima zube kao vampir i da im je potrebna krv da prezive..ali to znaci da su im ocnjaci mali..cim mogu da ostave primetno male rupe na vratovima kokosi....Zasto bas krilati psi?..da li se radi o nekim davno zaboravljenim vrstama reptila na zemlji(zmajevi) koji zive po zabacenim mestima u meksiku,danju spavaju u dubinama meksickih pecina a nocu izlaze da love .Cupakabre napadaju i vece zivotinje(konje i krave),u meksiku su pronadjene ove zivotinje bez ijedne kapi krvi u sebi i bez pojedinih organa..za njihovo uginuce krive su cupakabre.:twisted:

 

Perira nije jedini koji preziveo susret sa cupakabrom

 

Oni koji tvrde da su videli cupakabru nisu govorili o "krilatim psima",oni su ispricali da podseca na malog vanzemaljca i da menja boju kao kameleon..od smedje do ljubicaste..Takodje su prijavili,da su osetili glavobolju i mucnicu od samog gledanja cupakabre pa da zbog toga nisu mogli da nastave da je prate.

 

Takodje postoje price da su cupakabre ustvari bioloski eksperiment koji se oteo kontroli i pobegao iz labaratorije..

 

 

Neka meksicka "samanska" plemena,prave statue cupakabre i klanjaju joj se,to jest prihvataju je kao neku vrstu animistickog bozanstva..

 

Ovo je skica nacrtana po secanju onih koji su videli cupakabru..lici namalog vanzemaljca..ili na neuspeli(ili uspeli)..bioloski eksperiment.

 

 

Chupacabras.JPG

Edited by Old School Bastard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drekavac je bice iz juzno slovenske mitologije.Po mitoloskom uverenju predstavlja "materijalnu manifestaciju" umrlog nekrstenog deteta,koje ne moze da pronadje mir posle smrti pa proganja one koji su mu zgresili za vreme zivota.Po narodnim predanjima drekavac je malo dlakavo stvorenje koje neprestano gazi po sopstvenom krznu,pa zbog toga "urla iz sveg glasa" mesavinom decijeg placa i vucijeg zavijanja..Boji se dnevne svetlosti a i dan danas po zabacenim mestima u Srbiji se ljude boje ovog bica..

 

Postoji i zivotinja iz porodice primata,koja zivi u predelima tropske i srednje Amerike i zovu je drekavac..Ove zivotinje su poznate po tome sto mogu da urlaju i po nekoliko sati a imaju i jako dugacak rep po kome neprimetno gaze..pa ako postoji tamo,zasto i kod nas ne bi postojala neka slicna zivuljka...kao u meksiku cupakabra..:twisted:

 

Po srpskim narodnim verovanjima drekavac je nesto kao vampir..ne izlazi na svetlost,predstavlja materijalnu manifestaciju umrlog,napada ljude nocu i davi ih u snu.

 

U juznoj Srbiji postoji verovanje i u karakondzule,a one su zenski demoni sa likom starice i ostrim gvozdenim zubima i rogovima.Napadaju ljude noci u to razlicitm metodama muskarce i zene..muskarce jasu dok ih fizicki ne izmuce a zenama grebu lice ili ih bacaju sa brda ili ih udave u vodi..

 

Hriscani su izmislili i narodno verovanje u "vucare" ili likantrope,to jest u povorke demona koji su ljudima prikazuju u oci Bozica a predvodi ih "Hromi Demon",koji je prvobitno bio vrhovni bog kod Srba..radi se bogu Dabogu...Ti demoni jasu na vukovima i nose sekire sa sobom..ali ovo je ipak crkvena prica...

Edited by Old School Bastard

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

U juznoj Srbiji postoji verovanje i u karakondzule,a one su zenski demoni sa likom starice i ostrim gvozdenim zubima i rogovima.Napadaju ljude noci u to razlicitm metodama muskarce i zene..muskarce jasu dok ih fizicki ne izmuce a zenama grebu lice ili ih bacaju sa brda ili ih udave u vodi..

 

 

Kao u filmu Leptirica ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

(zaboravih kako se zove?)

 

Djordje Kadijevic. :da:

 

Nego, u mom selu je cak tokom '50-tih godina bila prica da se jedan covek povampirio, samo nije ubijao nego bi dosao nocu u svoje dvoriste i nahranio stoku. :D Pokazao mi cale njegov grob. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za prvog srpskog vampira se smatra neki lik Petar Blagojevic iz sela Veliko Gradiste.Njega je jedan austrijski pisac zabelezio u svojim hronikama kao "prvog srpskog vampira".

Medjutim one je to postao posle smrti,jer je na taj dan jos nekoliko mestana iznenada umrlo,pa se predavalo da ih je Petar zacarao i poveo sa sobom u smrt.Dosta kasnije se saznalo da je uto vreme u tom kraju bila neka epidemija(pretpostavljam kuge),i da su Petar i svi ostali mestani verovatno umrli od toga..

 

Sava Savanovic je najpoznatiji srpski vampir..Svi su gledali film Leptirica ili su citali pripovetku Milovana Glisica.Za razliku od ovog prvog poznato je gde se nalazi Savin grob.

Sava je ziveo u sumi u okolini svima poznate vodenice i tu je "vrsio svoja zlocinacka dela".Doduse ne moze se sa sigurnoscu tvrditi da je Sava zasita postojao..

Ali ako jeste ko je on bio usvati..Da li je stvarno bio vampir,serijski ubica ili cak umno poremeceni covek oboleo recimo od Porfirie?

 

Porfiria je inace bolest uslovljena rodjenjem,kod onih koji su oboleli se javljaju simptomi slicni "vampirizmu".Obolela osoba je alergicna na sunceve zrake,ako je izlozena dugo suncevoj svetlosti javljaju opekotine na kozi,bledilo i malaksalost su izrazeni a simpotmi se umiruju ispijanjem zivotinjske krvi(pola case ujutru,znaci nista preterano) ili uzimanjem nekih tableta

koje u sebi imaju te neke fosfore ili kako se vec to zove,koji se nalaze i u krvi.Bolest se izleciva tek u kasnijem periodu zivota i prenosi se sa roditelja na dete..

Danas se ova bolest lako leci i povezuje sa necim drugim,nema vise toliko veze sa vampirima :) ali u to vreme u Srbiji je bila ne izleciva..Iako se za nju verovatno znalo u evropskoj medicini ali pod nekim drugim imenom,ili su tadasnji doktori i seoski vidari znali kako se simptomi porfire smiruju..

 

Vampiri su inace poznati u srpskoj mitlogiji od pamtiveka,i rec vampir potice iz srpskog jezika.Samo sto nisu toliko galantni kao u zapadnoj kulturi,nego su opisani kao dlakava stvorenja i povezuju se kod nas sa drekavcima(o tome reci na temi o cupakabri)..

 

Moguce je (kao sto je sve moguce na ovom podforumu :) ) da je Sava zaista postojao i da je skrenuo od ove bolesti,dobivsi recept za smirenje simptoma njegova psiha je krenula drugacije da funkcionise,pa je postao vampir i poceo je da pije krv ljudima,jedino drugo objasnjenje za Savu je da je bio prirodni vampir to jest mitolosko bice :) ili da nije uopste ni postojao iako postoje oni koji pricaju da znaju gde je sahranjen Sava Savanovic i da su mu bili na grobu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

posalo sam moderatorima temu o Savi i srpskim vampirima,nadam se da ce je odobriti. :twisted: Meni je od svih bica iz srpskih narodnih predanja,naj strasnije ono crno dete,gledao sam kao klinja film o crnom detetu i danima posle nisam mogao da zaspim zbog one scene kad se lik crnog deteta prikaze u reci..Ako neko zna ili ima neki copy/paste o ovom bicu,neka baci na ovu temu..Pokusacu i ja nesto da pronadjem na netu..

Edited by Old School Bastard
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm,da to je taj film.A ja sam pogresio, crno dete nije iz narodnog predanja nego iz pripovetke "Glava Secera"..ono je ustvari prikaza izazvana oboljenjem delirium tremens..Ima i ona druga scena kad iskoci iz reke,jos strasnija za to vreme kad sam ja gledao taj film..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...