Poljski bend, okultisticki black metal sa simfo elementima, a vremenom su poceli da istrazuju oblasti dark ambienta i klasicne muzike. Atmosfera je prava demonska i srednjevjekovna, znaci u glavi samo sjevaju slike katakombi, rituala, crnih misa, materijalizacije necastivog isl.
Cuo sam ih prije 8 godina, i od tad jos nisam imao prilike da naletim na slican bend(ako ko kojim slucajem ima kakav hint il dostojnu preporuku, casticu ga sa 666 pluseva il minuseva, kako mu volja).
Prvi demo je susteci old skul black sa simfo elementima, a posle toga idu 3 albuma koji zalaze dublje u eksperimentisane. Vokali su bolesni, a mnogo su jaki momenti inkorporacije klasicnih momenata. Prva 2 albuma su u tim vodama, posebno Profanum Aeternum koji je jedan od najjezivijih i najmracnijih albuma koje sam cuo(od uvodnih momenata je jasno da zalazite u neke mnogo zajebane teritorije). Zadnji album je najeksperimentalniji, totalni haos za koji bas treba strpljenja.
Ko nije slusao, ima moju preporuku. Ja ionako slabije slusam simfo bendove, al Profanum u stvari i nije takav(sablonski) bend. Ponekad se uspavavam sa ovim il Diamandom Galas, zavisi od raspolozenja.

Sign In
Register
Help
Add Reply

MultiQuote