Jump to content

Naš mali radio


meka

Recommended Posts

Za početak, ne znam koliko sam utrefio deo foruma u koji ovo treba napisati, pa se izvinjavam ako sam omašio. Radi se o sledećem. Informatičar po struci, muzičar po hobiju, pa mi bilo žao da ne otvorim radio za demo bendove. Sređeno pre koji dan i verovatno ima dosta mesta popravci. Da ne dužim, informacije su ovde. Ideja je pustiti malo demo bendove. Nisam siguran da je CC licenca odgovarajuća, ali ako se ne varam, upload-ovanjem na myspace.com se slažete da je rad pod tom licencom, pa sam prekopirao znanje pametnijih. Kao i za sve, i ovo je podložno svim mogućim kritikama, pa raspal'te. :D Zahvaljujem Nekropolisu, Proleću i Kolapsu na ustupljenom materijalu, kao i svim budućim bendovima koji odluče da urade isto. Za sada sve ide iz mog džepa i ne nameravam nikakve reklame da stavim (eventualno će biti nekih reklamnih klipova tipa "slušate .... radio", ali OBEĆAVAM da neće biti više, dok god ja ne dobijem otkaz :D). Nadam se da ćete mi pomoći u uzdizanju ove naše zaspale scene. Preferiram emajl za ovu vrstu razmene informacija, pa, moj je [email protected]. Hvala još jednom i do slušanja/čitanja! :D

 

PS. Licenca je stavljena čisto da nas neko nebi cimao, pri tom taj neko sigurno nije bend koji nam je poslao svoj rad. Ukoliko je Vaš rad već izdat, nemam ništa protiv da ga zavrtim ukoliko sredite da se potpišu neki papiri sa kućom za koju ste izdali (nesposoban sam u pravnom jeziku, pa te slatke muke ostavljam Vama). Nije problem da se "prošetam" po Srbiji (iz Novog Sada sam, inače).

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo!!! Aplauz!!! Poshto ja pokushavam malo da izreklamiram demo bendove, da ih chuje narod, a i ne zalazim mnogo u ovaj deo foruma, mozda je bolje da me kontaktirash na fejsbuku, ako ga imash. Pogledaj moj profil ovde i tamo cesh naci moj fejsbuk profil. Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka cast na inicijativi, i podrska!

 

Medjutim, licnog sam misljenja da postaje sve besmislenije praviti podele u medijima izmedju "demo" i "afirmisanih" bendova, iz prostog razloga sto "afirmisani" bendovi nemaju nista veci pristup medijima, u odnosu na one koji se vode kao "demo", tj. medijska podrska od strane kvalitetnih ljudi podjednako nedostaje i onima koji su "afirmisani", kao i onima koji su "demo".

 

Da ne komplikujem, cisto preporuka da se ne zadrzite samo na demo sceni, gurajte sve sto je kvalitetno :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno si u pravu. Neki bendovi postoje godinama i josh se ne zna za njih. Zato su potrebni mediji koji ce podjednako gurati sve. Haha, sad vidim da sam upotrebila rech "demo". Pa dobro, cheshce demo, ali obracam paznju i drugim bendovima. Vazno je samo da nisu Riblja Chorba i Van Gogh, nadam se da razumesh shta hocu da kazem.

Edited by angels deserve to die

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno :da:

 

Bas zasto kazem, znajuci kakva je medijska podrska domacim (pogotovo metal i rock) bendovima, nista tu zvanicno objavljen album preterano ne pomaze... Cak u nekim slucajevima (poput banjaluckog Nektar Demo Festa) odmaze, jer ne mozes svirati na vrhunskim binama zbog tog albuma, a opet, nije ni da imas popularnost i finansije da sviras na takvim binama sam ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, moguće da nisam bio jasan. Kako slušam i trance, nije mi uopšte problem ikoga da pustim na radiju. Naglasak na demo je bio čisto da se ne bih ja zezao sa licencama, jer sam za to stvarno duduk. Kao što rekoh, ako bend sredi sa izdavačkom kućom, nemam apsolutno ništa protiv da pustim bilo koju vrstu muzike osim main stream (vala imaju dovoljno medija). Iskreno, da sam pravnik, ni to mi ne bi bilo teško. Bilo kako bilo, dajte nekog materijala da zavrtimo.

Edited by meka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...