Jump to content

Vektor


Morphy

Recommended Posts

87803_logo.png

 

"Vektor is a progressive sci-fi thrash metal band. They portray the future as a bleak, barren wasteland that has been destroyed by greed, power, corruption, hate, violence, ignorance, and control. It is a journey into controversial places. It is the questioning of reality, existence, minds, souls, and the fleeting feeling of fullness in them."

 

Ovaj bend zasluzuje da ima svoju temu. U moru new school thrash metala, koji su vecinom plagijati/neoriginalne kopije itd, ovaj bend je kod mene isplivao sa masterpiece delom "Black Future". Ko nije poslusao, neka to uradi. Ne kazem da ce se svima svideti, prvenstveno sto nekima nece odgovarati vokal, ali meni je samo tako legao na ovakvu muziku. Novi album izlazi u oktobru, do tada uzivajte u Crnoj Buducnosti. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Danas sam toliko prog thrash da serem debele Kruševačke gitariste pa sam se rešio da dam šansu ovom bendu koji me je inicijalno odbio omotom Black future jer sam mislio da je reč o nekoj Voivod kopiji ali sam se zeznuo dobro... Ruku na srce ima Kanađana tu i tamo, ali podjednako ima i thrasha i proga, pa čak i mrva black metala tu i tamo. Prvenstveno mi je zaličilo to u vokalima pa onda naleteh na info da pevač obožava Prometheus kao i Destruction i onda se moj utisak mešavine Schmiera i Ihsahna na vokalima jasno otkrio. Ima ovde i Coronerastičnog rifovanja, u svakom slučaju je zanimljiva činjenica da su im pesme toliko duge mada tu leži i minus, negde je to pomalo trapavo izvedeno. No u svakom slučaju nije ovo neki jeftin retro već su radije momci uzeli uzore i napravili neki svoj zvuk, tako da bih rekao da je bend vredan pažnje. Uz Revocation i Havok, konačno se nešto vredno dešava na novoj Thrash sceni posle smećarskih Bonded by blood i sličnih kuraca koje ne mogu da volim jer više volim komociju oko muda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...