Jump to content

ShinigamY

Recommended Posts

  • 3 months later...
  • 5 months later...

Uh, nisam update ovo odavno. Anyway, imali smo svirku kao predgrupa Fates Warning koja je bila bas do jaja, imamo snimke, okacicemo ovih dana jednu pesmu vrv. Ovde je ceo album sa slikama, koga zanima moze da baci pogled:

 

http://nocturnemagazine.net/galerije/1111/a-symmetry-dom-omladine-beograd-preview

 

U medjuvremenu smo radili na novim pesmama, jednu od novih smo odsvirali uzivo, 10ak minuta je pesma, jel smo prog ili nismo, i super su reakcije bile :) E sad, imamo 10ak pesama, od kojih cemo najverovatnije 9 snimati za novi album. Pre produkciju krecemo da radimo polako, i novi album se ocekuje kasno prolece 2015.

 

U medjuvremenu, mislimo da uradimo spot za jednu pesmu i izbacimo kao single, ali videcemo vec koju cemo pesmu.

 

Al sam se raspisao :haha: Uzas. Evo i nekog manjeg review-a nase svirke kao predgrupa FW, BalkanRock pisao:

 

http://balkanrock.com/progressive-radionica-fates-warninga-u-domu-omladine/

 

Pored prog-veterana, publika je imala prilike da se susretne sa još dva sastava, beogradski Asymmetry, kao i italijanski Headless. Ono što treba primetiti i naglasiti jeste činjenica da je već od prvog susreta sa domaćim prog zvukom prostor već bio popunjen i publika je na kvalitetan način podržala “mlad” bend, sačinjen od iskusnih muzičara (među njima su pevač Aleksandar Stojković i basista Radomir Nikolićčlanovi još jednog prog benda iz Rume, Burning Circle).

Asymmetry je zasnovan na fuziji progressive i power metal uticaja, unutar kojih neke od deonica klavijatura mogu zvučati nalik na “Infinite” eru Stratovariusa (ili možda na Jordan Ruddessov čuveni sint koji, primera radi, možete čuti u pesmi “Empty Mirror”), dok je vokal Aleksandra Stojkovića u nekim trenucima “hrapave” i intezivne vibrato boje nalik na Russella Allena. Premda je progressive element prisutan, on nije nametljiv, tako da bend ne insistira na tehničkom virtuozitetu. Ako ste upoznati sa načinom pevanja koji frontmen praktikuje u svom matičnom bendu, jedna od razlika koja bi se mogla izdvojiti u ovom sastavu jeste upotreba snažnih falseta koji se graniče sa najintezivnijim trenucimaIana Gillana u zenitu svoje duge karijere. Publika je jako lepo prihvatila bend, i vrlo koncentrisano ispratila čitav nastup koje je trajao nekih 30-40 minuta.

 

I tako, nadam se da je ovo dobro sumiranje

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 months later...

Hvala, hvala ^^

 

Pa trudimo se da to ispadne svetski, ne zurimo nigde, radimo lagano i pametno, ne dobijamo nista ako zurimo a zelimo da to bude vrhunski.

 

Prica izmedju Burning Circle EP i naseg albuma je konceptualno na neki nacin povezana :) Posto Sale i Rade iz BC takodje sviraju sa nama, kul je fora da se povezu bendovi na jos neki nacin.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala. Pa generalno, poenta nase svirke je da jurimo pesmu, a ne silna izdrkavanja i tehnikalije. Vise vucemo na onaj tradicionalni prog power nego na danasnje moderne svirke, djent, math i ostala cudesa i hiljadu nota. Volim ja sve to, al na kraju opet volim da cujem pesmu i sve na svom mestu, da se nesto kaze, kako kroz muziku tako kroz textove. Shone je zverka :D Na probama se izbezumimo tako kada dzemujemo, ima momak gruv i ideje, narocito sad na albumu je izludeo svoj maximum, vecinu pesama sam ja napisao muzicki, a on je bubnjeve pokidao i nisam mogao ni da zamislim naravno kako je on to zamislio.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuje se, ja sam rastao uz neke od tih starijih power-prog sastava, Dream i Stratovarius, Sonatu i sl. pa totalno kapiram i prepoznajem zvuk, a znam da su Šone i Boki jako voleli DT i Symphony X i još svašta-nešto isto. Da, on je baš super za džemovanje, odmah reaguje i baca fore a zapravo "svira" bubanj, ma milina. :) Super ste zvučali kad ste bili predgrupa Fates Warning, tu se i čulo da vam je sve na mestu. :) Moraću opet da vas preslušam detaljnije , nisam dugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shinigamy, omot izgleda svetski. Još samo muzika da bude dobra. :bigblue:

 

Jedno pitanje čemu fascinacija brodovima? Burning Circle je na poslednjem imao brod, i vi imate brod, m? :ph34r:

Shinigamy hoće da kaže da se radi o konceptualnom albumu koji je tematski vezan za BC pesmu Aral Sea :)

Edited by Sale B.C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voleo bih da napomenem da smo ovom prilikom probili brojne podžanrovske barijere, jer je fokus bio na pesmi a ne na uklapanju u prog ili bilo koje druge klišee, evo recimo ja sam potpuno oduševljen jednom pesmom koju smo upravo zaokružili i koja bi mogla potpasti u power/death metal :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...

Evo da obavestim i ovde ako nekog interesuje, da smo zavrsili snimanje albuma, mix albuma je gotov, radjen je mix u Zagrebu u Chicken Sound studiju, prezadovoljni smo rezultatima kako je album ispao, uskoro cemo objaviti po koji singl, a evo i landing stranice sajta za one koji zele da dobiju informacije o izlasku albuma, singlova i tako to, a ne bleje na fejsu i ostalim socijalnim mrezama, moze ostaviti email i obecavamo da nece biti spama, vec samo informacija od znacaja :) :

 

http://asymmetryband.com/

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Evo i prve recenzije albuma :)

 

91/100

 

http://www.serbian-metal.org/recenzije/11966/asymmetry-fragility-1/

 

U petak objavljujemo album tako da ce biti dostupan na svim online servisima Spotify, Deezer, iTunes, itd itd, a ubrzo nakon toga bice dostupna i fizicka kopija za sve one koji zele plastiku ili digipack :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...