Jump to content

Recommended Posts

LUXUS LORD nastaje kao grupa 2005. u Zagrebu. U početku je osmišljen kao projekt, koji ima za misiju tadašnju hrvatsku rock/underground scenu preko hrvatskog jezika približiti široj publici tog govornog područja. Većina bendova takvog žanra svoje emocije izražava na engleskom jeziku. Mnogi od njih i neznaju o čemu pjevaju, niti što opisuju njihove autorske pjesme, a to pogotovo nezna ni njihova publika. Iznimke koji su se zbilja potrudili,svoju kvalitetu su dokazali brojnim svirkama u Hrvatskoj i izvan njenih granica, kao i u recenzijama renomiranih inozemnih medija koje su uglavnom jako hvalile pojedine bendove i njihova djela. Ubrzo nakon toga jedina misija grupe zadržava se na kreativnom uživanju u glazbi te njezinom stvaranju.

 

Osovinu benda čini trojni pakt : Dalibor Farčić - Dale (gitare,vokal), Stjepan Galić - G (bas gitara), Danijel Plasajec - Plajo (bubnjevi).

 

Bolje poznati bandovi u kojima su prije svirali ili još uvijek sviraju su: GD2D (Good Day To Die), Zeus Faber, Alaska, Mikrofonija, Stepping Stone, itd.

 

Široka lepeza utjecaja raznih glazbenih stilova može se čuti u njihovom radu.Seattle rock 90-tih , metal, stoner-rock, indie, underground, alternativni rock, HC-punk, pop rock... Sve su to stilovi iz kojih je LUXUS LORD izrastao i poprimao komadiće od svih, i gradio svoj glazbeni izričaj.Iste godine snimaju demo album od 10 pjesama, i odrađuju nekolicinu koncerata, ali nažalost iz svakojakih razloga vezanih ili nevezanih za glazbu naglo prestaju sa radom nakon nepune 2 godine svirke. Tako je vatra koja je naglo zapaljena, punih 7 godina lagano tinjala sve do 2013god. kada se u originalnoj postavi članovi Luxus Lorda ponovno okupljaju. Pod producentskom palicom Vedrana Kovačića poznatijeg kao Beli, u već legendarnom Chicken Sound Studiju snimaju album "Jutro nije bajka" sa 10 novih stvari. Album obiluje zvukovima i gostovanjima odličnih glazbenika sa nekim drugim instrumentima. Tako na pjesmi "Zaron" gostuje Jakša Kriletić - Jordes na saxofonu. Pjesma "Na otoku" ukrašena je zanimljivim dionicama na el.violini u izvedbi Maximilijana Bradamantea.

 

Sve ostalo pitanje je budućnosti!!!

 

 

Albumi dostupni putem:

https://luxuslord.bandcamp.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...