Jump to content

2015.09.04. *Dom omladine, Beograd* Consecration, Sharks, Snakes & Planes


Јарослав

Recommended Posts

11895997_10153588938771241_3545417888756817248_n.jpg?oh=aabb1e9e021827b92a752118608bb20c&oe=563A9826

 

Jedan od najboljih live bendova na našim prostorima, grupa Consecration, ima beogradsku promociju novog, petog po redu studijskog albuma "Grob" u Barutani u petak 4. septembra uz podršku sastava Sharks, Snakes & Planes.

 

Od pet studijskih albuma koja su objavili za 14 godina rada, Consecration će u Barutani promovisati "Grob" kao završni deo životne trilogije koju čine "Cimet“, "Univerzum zna“ (Geenger Records, 2013) i "Grob" (Geenger Records, 2015), ali i još uvek neobjavljene pesme, uz neizostavne hitove sa prva dva izdanja ("aux", ".avi" ) zahvaljujući kojima su i stekli zavidnu bazu fanova širom Evrope.

 

"Univerzum zna” i "Grob" su albumi koji se širom regiona definišu kao "nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova”. Četvrtim i petim albumom na kojima su radili sa čuvenim Aaronom Harrisom (ISIS) i Jamesom Plotkinom koji potpisuju miks i mastering, samo su potvrdili svoj kvalitet koji se nadaleko pročuo, pa su tako prošle godine nastupali u Zagrebu kao gosti legendarnog sludge / doom benda Neurosis. Ove godine su rasprodali klub CK13 u Novom Sadu, otvorili glavnu binu Arsenal festa u Kragujevcu, nastupali na Metal Days festivalu u Tolminu u Sloveniji i nedavnim nastupom na Rock Village festivalu u Banatskom Sokolcu ostavili najsnažniji utisak.

 

Beogradski sastav Sharks, Snakes & Planes su svoje muzičke aktivnosti započeli u okviru "21st century grunge" pokreta. Debitovali su krajem 2011. singlom "Crni Gnoj" gostovanjem na Jelen Top 10 i ubrzo postali jedan od najaktivnijih rok grupa Srbije.

 

EP "Nebeska Mehanika" objavljen je za Long Play 2014, čija je naslovna pesma ubrzo i ekranizovana, a zatim su i pesme "Mi Plovimo Jugom" i "Crni Gnoj" dobile svoju video prezentaciju.

 

Sharks, Snakes & Planes su nedavno objavili svoj prvi "Official Live" snimak na youtube-u sa prošlogodišnjeg nastupa na Belgrade Beer Fest-u. Bend je koncertno aktivan u Srbiji i regionu (preko 150 koncerata) i planira novi studijski materijal početkom 2016.

 

Ulaznice su dostupne u Beogradu u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) i u Novom Sadu u Mungosu po ceni od 500 dinara, dok će na veče događaja, na ulazu u Barutanu ulaznice koštati 700 dinara.

 

Ulaz je od 20h.

 

https://www.facebook.com/events/1107675122595288/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevezano za samu svirku,zanimljiva informacija da su Sharks imali preko 150 koncerata u Srbiji i regionu..Ne znam koliko godina postoje iza koliko su godina odsvirali sve te koncerte ali moze li se neki nas konkretno metal band pohvaliti takvom cinjenicom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bio je odličan izbor pesama, konačno sam čuo i "Univerzum zna". Ponovo su bile prisutne male izmene u aranžmanima, one mi uvek prijaju, a naročito su Matija i Ivan u jednom trenutku imali takvu prog razmenu da sam se oduševio.

 

Šteta što je ponovo sve bilo napanjeno za trunku više nego što je potrebno. Glasnoća je jedno i lagao bih kada bih rekao da mi vibriranje poda nije prijalo, ali probijanje visokih i/ili krčanje srednjih frekvencija je boljka koju bend nikako da prevaziđe, nezavisno od prostora.

 

Dva sata muzike ili malo jače, meni bilo lepo, a i Jaretu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...