Jump to content

DC Cinematic Universe


bo88gdan

Recommended Posts

Koliko su se ovi iz Warner Bros menadžmenta zajebali kada su Snyderu dali da režira najbitnije filmove, time je ujebao i ostale režisere jer neće imati nikakve slobode sa postavkom likova i priča već će morati da prate onaj škart od BvS-a...

 

I drago mi je što film nije zaradio dovoljno novca, valjda će to malo da ih iscima da ne budu samo bezumne mašine za štancovanje celog univerzuma samo da bi sustigli Marvel.

 

Definitivno da odjebu sa ovom post-Nolanovskom ozbiljnošću, zaboravljaju da ti likovi umeju da budu i zabavni.

 

Žalosno je to što i neće da naprave nešto od Vertigo naslova, tu ima podloge za kvalitetne filmove, samo ako se ne odluče da idu prečicom kao u prethodnim filmskim inkarnacijama. (Constantine tebe gledam luče!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bih da vređam ničiju inteligenciju, ali skoro nije izašao isprazniji i gluplji superherojski film. Prepuno rupa u zapletu, motivacija likova, a da ne pričam o lošoj glumi. Snyder je čak omašio i sa režijom, mogao bi neko da mu javi da postoji više od 3 boje, i montaža je kritična, ne stapaju se logično scene i čini se kao da se naprasno prekinu, a nazire se da je bilo još nečega. Film je pokušao previše toga da stavi na jednom mestu, Doomsday bi sjajno funkcionisao u zasebnom filmu rađenom po predlošku iz stripa, ali avaj, to nećemo skoro videti jer su uspešno usrali...

 

Uostalom, spoileri, ali brat je objasnio:

 

 

 

Jedina svetla tačka je Aflek, imao sam predrasude, ali dobro mu stoji kostim i ima držanje u njemu. Mogu da zamislim koliko je čovek plakao na svaku glupu rečenicu i akciju koju je morao da uradi a Snyder mu naredi, kanda će ispraviti sve grehe u solo filmu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se generalno slazem sa Vodovodom oko BvS filma, Aflek mi je pokidao, verovatno najverniji i najbolji betmen ikada, nadam se da ce nastaviti u jos nekom filmu. Ali generalno ceo film mi je tako nabacan i zbrzan i jebem li ga, nije mi ostao nikakav utisak na kraju, izasao sam iz sale ravnodusan maltene. Ocekivao sam vise iskren da budem. E sad, ovaj film je dobra uvertira i podloga za sledece filmove. Tu ce Justice League da pokida nadam se, jer se mnogo vise karaktera javlja i kontam da ce biti interesantnije. Ovako, nije mi to to bilo. Narocito one scene iz moguce buducnosti, sa betmenom, peskom onim kurac palac, totalno sam se gubio po filmu iako znam odprilike sta treba da se desi i kako ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Film je mogao biti dosta bolji, nadam se da ce izaci ona produzen verzija.

Svakako je pocetak Justice League i verujem da ce to biti bolji filmovi.

 

Doduse nikad nece izaci bolji stand alone filmovi o Betmenu od Nolanove trilogije.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar je BvS. U ioskopu me je lepo drzalo, nisam jurio greshke u scenariju i "propuste" u kolor korekciji.

 

Reci da nece biti boljih od Nolanovih je greh - tehnologija omogucava mashti da napreduje, a toliko mashte je do sad bilo ogranicheno tehnologijom. Bice zajebano, samo shto cemo imati po 80 godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu loši Nolanovi, ali znaju da se odužeee i nekako su bezdušni, ovaj još nisan odgledao, ali sam 100% siguran da mi što se betmena tiče prvi Bartonov ostaje najbolji, a moglo bi se opušteno reći i najbolji od svih filmova sa super heroj tematikom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

But Snyder's plans for his comic book superhero movies shouldn't be a surprise to anyone, including critics. Back in 2008, Snyder gave a revealing interview toEntertainment Weekly about how he sees comic books and superheroes. The piece hasbeen making the rounds on Twitter for how much it traces the psychology of Snyder's movies, from older titles like The 300 and Suckerpunch all the way through Batman v Superman.

The Q&A touches on a lot of different topics, but one of the most striking parts of the discussion comes when Snyder talks about his dislike for comics without gore or sex. He said:

You could call it "high-brow" comics, but to me, that comic book was just pretty sexy! I had a buddy who tried getting me into "normal" comic books, but I was all like, "No one is having sex or killing each other. This isn’t really doing it for me." I was a little broken, that way. So when Watchmen came along, I was, "This is more my scene."

Snyder not liking comic books where people don't kill each other explains his Superman; traditionally, Superman's entire existence is about inspiring and being bright and hopeful, but Snyder's iteration of the character kills someone in Man of Steel.

Later in the interview, Snyder talks about Christopher Nolan's Batman trilogy, revealing that if he'd been at the helm, he would have gone a lot darker than Nolan did by incorporating prison rape:

Everyone says that about [Christopher Nolan’s]
. "Batman’s dark." I’m like, okay, "No,
Batman’s cool
." He gets to go to a Tibetan monastery and be trained by ninjas. Okay? I want to do that. But he doesn’t, like,
get raped in prison
.
That could happen in my movie
. If you want to talk about dark, that’s how that would go.

It's a mystery why Snyder believes that prison rape, sex, and death are what people want to see in superhero films — that comic book fans who love Superman really wanted to see him start killing people, or that Batman fans would really relish seeing the greatest detective alive not be able to tell the difference between a boat and a crime lord.

 

tumblr_mab0owHgfs1rdu521o2_1280.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...