Jump to content

2017.06.04. *Barutana, Beograd* Ministry


Recommended Posts

Ministry uživo u klubu Barutana, Beograd. 04.06.2017

 

Prodaja karata putem Eventim Serbia prodajne mreže od ponedeljka 20. marta po ceni od 2490 rsd

 

www.ministryband.com

www.facebook.com/WeAreMinistry

https://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_(band)

 

--

Jedan od najuticajnijih i najznačajnijih industrial metal bendova svih vremena, Ministry iz Čikaga, održaće koncert u nedelju, 4. juna, u Barutani na Kalemegdanu.

 

Nesvakidašnji scenski nastup i visok nivo energije koji dostižu zajedno sa publikom doprinose sjajnoj atmosferi, pa isto može da se očekuje i na koncertu u Beogradu.

Ministry su osnovani u Čikagu 1981. godine i u svojoj ranoj fazi delovali su kao new wave synthpop bend. Već sa drugim izdanjem, „Twitch“ iz 1986, a pogotovo albumom „The Land Of Rape And Honey“ menjaju stil i postaju pioniri industrial metal muzike. To je bio preokret prema zvuku po kojem su postali poznati u muzičkoj istoriji.

 

U ranim devedesetim godinama prošlog veka bend je doživeo globalni proboj i veliki komercijalni uspeh albumom „Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs“ koji se, nošen brilijantnim singlom „Jesus Built My Hotrod“, smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike. Album je prodat u dva miliona primeraka i bendu je osigurao poziciju na Lollapalooza turneji, te otvorio put za mainstream uspeh izvođačima poput Marilyn Mansona i Rammsteina.

 

Tokom nekoliko decenija, kroz grupu je prošlo dosta muzičara, ali jedina konstanta je Al Jourgensen, jedna od legendarnih figura alternativne scene devedesetih.

 

Za Ministry se danas može reći da predstavlja most između alternativnog rock i punk zvuka sa jedne i novog industrial metal zvuka sa druge strane.

 

Iako se verovalo da ćemo ih prvi i poslednji put u Srbiji slušati na Main stage-u Exit festivala 2008. godine, kada su Ministry objavili da se nalaze na svojoj poslednjoj turneji, bend se ponovo okupio 2012. Godinu dana kasnije objavljen je album „From Beer To Eternity“, koji je posvećen preminulom gitaristi Mikeu Scacci-ju

 

Jes da su ofucani ali ovo se ne propusta

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

VRH

 

kombo Rio Grande Blood - Senog Peligro - Lies Lies Lies ubio

Al čita tekstove (što i nije loše, jer znači da nije plejbek), ekipu menja svaka tri meseca, ali je i pored svega toga bilo odlično

 

jedino nam je ostao dužan još jednu pesmu, al nema veze

 

btw publika odlična, kapiram da je bilo jedno 350-400 ljudi

Share this post


Link to post
Share on other sites

spisak iz glave, bez reda i verovatno fali nešto

 

Psalm 69

PermaWar

Antifa

Punch in the Face

N.W.O.

Just One Fix

Rio Grande Blood

Senor Peligro

Lies Lies Lies

Let's Go

Waiting

Thieves

Filth Pig

So What

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добро је било, само су ме две ствари изнервирале. Прво, зашто пише да почиње у 20ч ако то није тачно? Дргуо, заборавио сам чепове за уши па су ми зујале исте после, мајку му! Иначе сам задовољан. Добро су одсвирали, басиста је прилично живахан, а Ал је могао мало више да прича са публиком. Можда би требало да му прогледам кроз прсте јер је матор. х)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrata išla sa matrice sve vreme, nije više to to.

 

Ministry bilo sasvim ok, raspali Al i skupina anonimusa. Najbolja i meni bila sredina seta, RGB/Mole pesme itd. Bis je doduše bio priča za sebe, jako čudan izbor za zatvaranje, i dosta antiklimatično :D

 

Bilo publike na koncertu, lepa promena.

 

 

Simbolično kako prva slika na vrhu Al u pozi u kojoj čitao tekstove celo veče :]

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...