Jump to content


2017.04.22. *Zaokret, Beograd* Record Store Day: Milan Glavaški (Rebel Star), Petar Dolinka (Eva Braun), Stepa

record store day milan glavaški stepa petar dolinka spacewalker kišobran pop depresija pinball wizard zaokret beograd

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 VoivodBG

VoivodBG

    Ugostitelj of yumetal

  • anonimous member
  • 13492 posts

Posted 15 april 2017 - 09:46

Posted Image


Quote

Record Store Day, internacionalna manifestacija koja predstavlja neraskidivu sponu između muzičkih izdavača, nezavisnih muzičkih prodavnica i muzičara, 22. aprila proslavlja svoj prvi jubilej. Prošlo je tačno 10 godina od kada je ustanovljena omiljena svetkovina svih ljubitelja i prodavaca ploča, a mi smo tu da i ove godine podržimo i obeležimo ovaj plemenit i uzbudljiv praznik!

U tome će nam najbolje pomoći oni kojih se RSD najviše tiče, muzičari. Prolećno, lenjo popodne svojim nastupima će obojiti nesalomivi kantautori sa severa Milan Glavaški (Eva Braun, Popcycle, Rebel Star) i Petar Dolinka (Eva Braun, Svetionici severa), kao i najnovije kantri čudo, bend Stepa.

Jedinstvena poetika i prepoznatljive melodije oduvek su bili najbolji saveznici Milana Glavaškog. Kroz njegove pesme imaćemo priliku da se još jednom podsetimo koliko dubok "dah" nam je potreban da preplivamo nemirne "reke" i pregazimo "staze punog meseca".
Petar Dolinka se dugo skrivao od radoznalih fanova njegovog lika i dela, ali je sada pravi trenutak da ponovo izađe iz ilegale i pruži nam priliku da obnovimo gradivo, ali i čujemo neke ljubomorno čuvane pop bisere.

Odgovor na pitanje svih pitanja: "Da li će krug biti prekinut?", stiže od mladog benda Stepa i odričan je. Oni su poslednji u nizu bendova koji smeštaju pustinju i kaktuse među šljivike i livade. Beogradski kantri rok odavno nije imao dostojnijeg predstavnika, a vreme pred njima će to najbolje pokazati.

Za vinilni chillaut je zadužen kolekcionar i gospodin DJ, Spacewalker Milić. Da zavrti soul i balearic, funk i hiphop i da vas natera da đuskate.

Zaokret u subotu 22. aprila - od 15h do mraka - slavimo deseti Dan prodavnica ploča!

Artwork: Boris Moškov


Also tagged with one or more of these keywords: record store day, milan glavaški, stepa, petar dolinka, spacewalker, kišobran, pop depresija, pinball wizard, zaokret, beograd

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

BoHeGeHa Dark Blue 2.1.1 © Thomas Yugar (Chemical Chaos)
Official upgrade for IPB 2.3.x © Michael ( Dev Fuse )
3.X © Upgrade by Dumbledore ( Tppskinning )