Jump to content


2017.09.16. *Dom omladine, Beograd* Red Snapper - 20 godina od albuma "Prince Blimey"

red snapper warp records jazz dom omladine Prince Blimey

 • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 29 juli 2017 - 19:01

Posted Image


Quote

NAJBOLJE OD PLESNOG COOL DŽEZA PONOVO U BEOGRADU!
Ulaznice su u pretprodaji preko Eventim Serbia, po ceni od 1000 dinara.

Posle senzacionalnog prvog koncertnog predstavljanja na Beogradskom džez festivalu 2009. godine, kad je sala Amerikana bila mala da primi sve zainteresovane, engleska plesna džez-fank grupa RED SNAPPER OFFICIAL BAND vraća se da sa nama proslavi dvadesetu godišnjicu svojeg remek dela - albuma “Prince Blimey” – koji je promenio svetske muzičke tokove godine 1996! Imaćemo prililku da učestvujemo u istorijskom događaju i odlično se zabavimo!

Sredinom devedesetih godina svojim debi albumima muziku su menjali velike grupe Massive Attack, Portishead, Tricky, Bjork, a The Prodigy su postavljali nove granice fuzije elektronske dens muzike sa rokom. Deo ove revolucije u tom trenutku se bili i Red Snapper, čija je debi ploča “Prince Blimey” , insiprisala mnoge grupe širom sveta, uključujući naše najpopularnije underground džez sastave kao što su Fish in oil ili Teleport!

Red Snapper su danas uticajni sastav sa Ostrva nastao iz višednevnog džemovanja i druženja 1993. u Hamersmitu, London. Osnivačka trojka Ali Friend, Richard Thair i David Ayers eksperimentisala je u domenu fuzije džeza, hip-hopa i brejkbita sa saksofonistom Alanom Ridingom – ovaj rad će ih uskoro odvesti u studio da snime prva tri EP-a, od kojih se ”Hot Flush” smatra apsolutnim klasikom kad su u pitanju moderni plesni hitovi! Na taj način su obezbedili ugovor sa ključnom izdavačkom kućom za avangardnu elektroniku, Warp Records – prvi album “Prince Blimey” izašao je 1996. godine i smatra se prekretnicom u savremenoj muzičkoj istoriji. Ovu fantastičnu vizionarsku ploču, od koje kreće moderni miks džeza, fanka i panka, izvešće po prvi put u celosti na koncertu u Beogradu 16.septembra, u Domu omladine Beograda i pokrenuti omiljenu salu Amerikana na ples!

Nošeni zaraznim basom koji poigrava u plesnom ritmu i saksofonom koji donosi uzbudljiv melodije, Red Snapper su napravili novi žanr. Kritika ih smatra pionirima sinteze akustičnih instrumenata i elektronskih ritmova, a remiksi njihovih numera od strane sjajnih umetnika kao što su grupa Garbage, Sabres of Paradise ili Troublefunk, učvršćuju njihovu reputaciju brilijantne klupske atrakcije - osim solo nastupa, često otvaraju koncerte za Massive Attack, Bjork i The Prodigy. Sve bolji prijem kod publike i odlična izdanja kao što su “Reeled and Skinned”, “Making Bones”, “Our Aim Is To Satisfy”, dovode do nastupa na najvećim festivalima, ali i do zasićenja turnejama, te se bend privremeno rastaje 2002, da bi se originalni članovi posvetili solo projektima. Ponovo se okupljaju 2007. godine i snimaju uspeli povratnički album “Pale Blue Dot”, unoseći u svoju jedistvenu fuziju elemente afrobita, surf muzike i rokabilija, predstavljajući novog člana benda, Toma Challengera. Najsvežiji projekat – ”Hyena” (2014, Lo Recordings) – doživeo je sjajne kritike zbog svoje beskompromisnosti, a sastav nastavlja neumorno da snima i nastupa širom sveta, za vernu publiku koja zna šta je dobra klupska zabava, rasutu od Japana preko Istočne Evrope do Južne Amerike! Poslednjih godinu dana su na uspešnoj svetskoj turneji, izvodeći svoj najslavniji album, “Prince Blimey”, na zahtev mnogobrojnih fanova širom planete!


#2 Хавочка

Хавочка

  кери бредшо оф метал

 • iskreni članovi
 • 1860 posts

Posted 30 juli 2017 - 13:18

Kako sam se zaradovala ovih dana
Sjajne vesti se nižu i nižu

andilovedhimilovedhimilovedhimiovedhimandistilllovehimilovehim

And your last thought is that you have become a noise
A thin, nameless noise among all the others
Howling in the empty dark room


#3 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 05 avgust 2017 - 13:38Đuskanje zagarantovano. Biće ovo koncert za pamćenje.

#4 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 17 avgust 2017 - 09:50

last.fm event

#5 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 05 septembar 2017 - 06:38#6 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 15 septembar 2017 - 12:25#7 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 17 septembar 2017 - 08:10

Ponekada kada se dese specijalni koncerti, deluju poput prelepog sna, a onda nastaje problem kada se san završi, a vi biste još. Do sledećeg puta.

Red Snapper su uboli tu nit. Sinoć je hladna i mrtva publika grada Beograda, po prvi put osetila ritam i gruv, plesanje je bilo dozvoljeno svakom, nisu postojale barijere sa skrštenim rukama i mrkim pogledima, samo pozitivne vibracije i ples koji se širio poput epidemije.

Kao i mnoštvo bendova iz devedesetih, imali su svojih 15 minuta slave, u jednom momentu su čak i prekinuli sa radom, da bi se posle dužeg perioda vratili, i moram priznati da me ti radovi nisu pogodili u bubne opne. Povratak njihovom prvencu je pun pogodak, kada slušate Prince Blimey, isprva većina instrumenata zvuči semplovano, a onda odete na koncert, čujete sve te divote od stvari i shvatite da sa svojih pedeset godina, oni isporučuju.

Osvrnuo bih se na celokupan bend, najveće pohvale idu na glavu benda, kontrabasistu i njegovog pratioca bubnjara, odlično se nadopunjuju, gitarista mi je bio sasvim korektan, ali kao da je falilo to nešto u par navrata kada su se u početku borili sa mutnim zvukom, onaj dečko što im svira saks i klarinet i čuka semplove je odradio valjan posao. Najmomenat je bio negde pri kraju prvog dela seta kada su se vratili i odsvirali Wonky Bikes, tokom celog nastupa ispred bine je stajala jedna neobična drvena kutija sa par udaraljki, i onda smo dobili odgovor za šta služi, ako neko zna naziv instrumenta, neka ga udeli, da ne živim u neznanju. :da:

Moram da pohvalim i vizuelni deo koncerta, kada bendovi pokušavaju da naprave interesantan VJ u pozadini uglavnom ne uspevaju, no, ovaj je bio i više nego dobar, slike ljudi, raznih mesta, pomešane sa raznim distorziranim bojama i crtežima olako vas uvuku u svet Red Snapper.

Jedna stvar je sigurna, ovo je bio koncert godine, teško da će neki bend u budućnosti uspeti da nadmaši, a i dalje će se razgovarati o Red Snapperu, čak i kada uđu u šezdesete.

Crusoe Takes A Trip
3 Strikes And You're Out
Thomas the Fib
Get Some Sleep Tiger
Fatboy's Dust
Moonbuggy
The Paranoid
Space Sickness
The Last One
Digging Doctor What What
Gridlock
Lo-Beam

Bis 1
Wonky Bikes
Lagos Creepers

Bis 2
Hot Flush

#8 chess

chess

  Master of Metal

 • iskreni članovi
 • 2742 posts

Posted 17 septembar 2017 - 10:02

Kiki je sve rekao :) Koncert je imao sve rokerskiji vajb kako je odmicao da bi na kraju bila bas eksplozija energije, bas dobro djuskanje :)

Edited by chess, 17 septembar 2017 - 10:02.


#9 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 17 septembar 2017 - 10:39

Pitao ih za kutiju i javio se bubnjar, a gato drumbjutiful. :wub:

#10 VoivodBG

VoivodBG

  Ugostitelj of yumetal

 • anonimous member
 • 14567 posts

Posted 22 septembar 2017 - 17:070 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

BoHeGeHa Dark Blue 2.1.1 © Thomas Yugar (Chemical Chaos)
Official upgrade for IPB 2.3.x © Michael ( Dev Fuse )
3.X © Upgrade by Dumbledore ( Tppskinning )