Jump to content

SlaughtererKralj

Iskreni članovi
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About SlaughtererKralj

  • Birthday 07/27/1985

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Evropa

Profile Fields

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

10113 profile views

SlaughtererKralj's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

1

Reputation

  1. Kakva tragedija... Saucesce porodici i prijateljima.
  2. Na nekim starijim volvoima (200 serija npr. ) koji nemaju servo, volan se mota izuzetno lako, isto kao i na starijim meckama. Jos imaju zadnju vucu i samim tim mali krug okretanja, te je lakse parkirati takav matori veliki auto nego bilo koji novi (mali). Sta vredi sto je auto mali ako mu treba 11-12 metara da se okrene. Novi BMW 7 mora da zakrece i zadnje tockove pri parkiranju da bi bar priblizno dostigao ono sto su i oni sami imali pre 15-20 godina. Ili nova laguna, kojoj je bez aktiv drajva (zakretanja zadnjih tockova) krug okretanja 12 metara (a malo vise od 10 sa tim). Primera radi, starom volvou 940 treba samo 9.9 m a novom kliu preko 11m. Isto tako su zasrali i nove volvoe, sta god da sam citao o volvou s60, v70 i sl. glavna zamerka je nemoguca voznja po gradu, bas zbog prevelikog kruga okretanja. Novi automobili su sranje.
  3. Ma šlager švaler z prve prostorije desno. Inače, ne verujem da bih izvalio ko je u pitanju da nisam bacio pogled na comments.
  4. Pa nisam stao zato što sam imao neke obaveze!
  5. Ja bih voleo da gledam veroniku dok puši.
  6. Fino, fino. Lepo i ozbiljno uradjen spot za isto toliko ozbiljan album. Jedino što me u ove sitne sate malo preplašio onaj brkajlija, ali bože moj.
  7. Nisi vozila ispravnu lagunu, a i ta od 105 ks je najslabija. Turbo dizel obiluje obrtnim momentom, ako nesto treba "odmah" da vuce, onda je to turbo (dizel) motor. Da dizelasima treba vremena i obrtaja da povuku, onda bi se benzinski motori stavljali u kamione. Elem, nije laguna nesto reprezentativna sto se ubrzanja tice, ni benzin ni dizel...
  8. Još jednom da odgovorim Routasydänu, pa prestajem da kenjam. Ja sam naišao na nekoliko objašnjenja riknjavanja turba kod 1.9 dci-a, i to uglavnom na na www.parkers.co.uk/advice/forum/ gde ima dosta prijavljenih takvih slučajeva. Uglavnom, tvrdi se da je uzrok u loše dizajniranom interkuleru i cevima. EGR služi da se deo izduvnih gasova vrati nazad na (do)sagorevanje, i tako se istovremeno smanjuje temp sagorevanja i elminiše višak kiseonika (kod dizel motora kiseonika uvek ima više no što treba), e sad, poenta je da se iz nekog razloga u cevima i EGR-u skupljalo suviše čađi, što je dovodilo do zaglavljivanja EGR-a u zatvorenom položaju i to je povećavalo temperaturu (nešto ređe se zaglavljivao u otvorenom položaju, ali to nije uticalo na turbo već samo na nepravilan rad na leru) . Ni sam interkuler nije bio dovoljno kvalitetan tako da je i on vrlo brzo stradao i to je to... Sledeća scena je sagorevanje ulja uz ogromne količine crnog dima na auspuhu, i olakšanje džepa za par hiljada evra. E sad, da ne ispadne da pišem ovo bezveze pošto takvih objašnjenja ima dosta po netu, poenta je da je renault nakon velikog broja takvih havarija REDIZAJNIRAO interkuler i cevi (na parkers forumu imaju slike redizajniranog interkulera, čisto ako nekog potencijalnog kupca lagune zanima) i naložio servisima da se EGR redovno čisti, i to je razlog zašto ne treba uzimati lagune II s početka proizvodnje.. Malo sam smorio, ali pošto se potegnula priča o kupovini lagune a ćale i ja eksploatišemo jednu već malo više od tri godine, jedno vreme sam baš pratio ta dešavanja... Dakle, ako nekog zanimaju polovne lagune, bežati od onih mlađih, kako benzinaca tako i dizelaša, a posebno dizelaša, a ako se i kupi noviji dizelaš obavezno čistiti EGR s vremena na vreme, budući da se za 30-40 000 km nakupi toliko čađi da često ventil ne može ni da se izvuče iz ležišta (slučaj s mojom lagunom). Eto, toliko. Pročitao sam negde da je renault tih godina pukao mnogo više love od očekivanog na popravke pod garancijom, katastrofa dakle... Evo na brzinu s vikipedije o B6 platformi, mada toga ima na tone po internetu. Ujedno imaš tamo i za B5. http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_B_platform#B6 "Confusingly, the current generations of Volkswagen's Passat are colloquially referred to as "B6", given that they are Volkswagen's 6th generation midsized sedan. However this model uses the PQ46 platform for its sixth generation, a slightly enlarged version of the Golf Mk5 and Jetta Mk5's PQ35 platform." @Josif Visarionovič Kakve slike, jebote. Kovčeg na točkovima.
  9. Pozdrav kolega Boro 100s, palmal, 69 i ostale stvari. @Routasydän Napisao sam ti odgovor i slucajno zatvorio prozor, tako da cu morati opet u malo kracoj i razbacanoj varjianti jer zurim. Nismo se razumeli, izgleda, a i ti si nesto nervozan ovih dana. Passat B5 je radjen na tadasnjoj VAG B5 platformi namenjenoj nesto vecim vozilima, kao npr. A4, S4, skoda superb i slicno, i taj B5 passat nije bio produzeni golf, iz prostog razloga sto je radjen na zasebno razvijenoj platformi koju je delio sa A4, i naravno da je u tom slucaju bila opravdana njegova cena. To vazi i za B5.5, tj. onaj koji se kod nas u oglasima uvaljuje kao B6. Pravi B6 passat, tj. onaj koji je u produkciju usao posle, cini mi se, 2005. godine je radjen na jeftinijoj A5 platformi, koju deli zajedno sa citavom tom kompakt klasom VAG automobila: golf, golf plus, seat leon, skoda oktavija II itd... Zarad ustede, B6 passat NIKAD nije radjen na novoj B6 platformi koja je namenjena vecim i skupljim VAG vozilima, kao npr. A4, vec je B6 passat radjen na jeftinijoj A5 platformi (srazmerno uvecanoj), i u pogledu voznih karakteristika, generalno kvaliteta delova vesanja itd. nije nista bolji od jednog golfa V, ili skode oktavije, a trebalo bi da je bolji s obzirom koliko kosta. Nisam navodio linkove, ali potrazi po netu sam, VAGova A platforma je namenjena jeftinijim kompakt vozilima, B skupljim i vecim. Zasto B6 passat nije radjen na B6 platformi vec na osakacenoj A, kad je prethodni passat radjen na B? Samo usteda brale. Sto se renaulta tice, nije njih nista spasio Bosch, vec je bosch jedan od proizvodjaca sistema ubrizgavanja, ne proizvodi renault dizne i pumpe, vec sam bira dobavljaca. Imao je i bosch svojih bubica... Zarad ustede i ko zna cega, 1.5 dci motor je radjen sa delphi ubrizgavanjem i taj motor ne moze da dogura 200 000 bez havarije sistema ubrizgavanja, vec sam x puta procitao po forumima kako pumpa visokog pritiska nakon crkavanja natera opiljke u dizne pa cak i njih sjebe. To se kod 1.9 nije desavalo zato sto se nije toliko stedelo, i ugradjen je normalan sistem ubrizgavanja, da li je nalepnica bosch, delphi ili lukas, koga briga... Jos nesto, 1.9 dci je odlicno uradjen motor, maltene stari provereni dTi kome je dodato CR ubrizgavanje, ima odlican Garrett turbo i odlicno bosch ubrizgavanje, ali je renault zasrao stvar sa interkulerom, cevima i EGR-om, i npr. desavale su se havarije turba i motora samo zbog toga. Pun je net primera lagune II sa havarijama turba. Kasnije je to ispravljeno, zato treba kupovati sto novije dci polovnjake, ili ne kupovati dizelase uopste...
  10. Jest' bogami, dobar je, napravice pometnju u klasi zasigurno.
  11. Da obaraju sve rekorde u prodaji ne bi VAG grcao u dugovima godinama unazad, dok jos nije bilo ni reci o svetskoj krizi. Ti automobili od stare slave zive jos samo na balkanu, u ostatku sveta se ne gleda stara slava vec koliko kosta i sta moze da ponudi. CR je neminovan, i to zato sto se jedino tako jedan dizel motor podvesti pod sve rigoroznije ekoloske standarde. Sta mislis zasto i VAG prelazi na CR? A buduci da sumnjas u CR, ne znam da li znas da se takav koncept ubrizgavanja odavno koristi u kamionima. Ili npr. da renault u svoje motore (recimo, 1.9 dci) ugradjuje bosch ubrizgavanje, tako da krivicu za eventualnu nepouzdanost ubrizgavanja svali na svabe. Nije problem koncepcijski u common railu, vec u tome sto se danas stedi na svemu, pa tako i na diznama, delovima pumpe visokog pritiska i ostalog. I da, VW jeste preskup, recimo, passat B5 je radjen na platformi na kojoj je radjen i tadasnji A4, te je imalo logike uzeti passat a ne Boru (tj. dzetu), passat B6 je radjen na platformi golfa V, tako da je to golf sa gepekom ... samo 10-15 hiljada evra skuplji. Ali to ne vazi generalno, niti ja pisem ovo samo da bih pljuvao VW ... Recimo, VW phateon je po svakom kriterijumu fenomenalan auto, ali je zbog VW oznake potcenjen, da je otisao kao AUDI bolje bi prosao... kvalitetan, udoban, pouzdan i ima odlicnu cenu s obzirom sta nudi.
  12. O kom tacno nemackom proizvodjacu pricas? Cak ni VAG ne drzi isti nivo kvaliteta na razlicitim brendovima, a kamoli da generalno vazi ta prica. Ako ipak hoces generalno, onda svabe odavno ne drze nivo kvaliteta kakav su imali npr. osamdesetih, i eventualno nesto kasnije. Japosi danas dominiraju listama pouzdanosti, a svabe su tu negde... pri kraju. Da ne navodim sad primere, ali recimo, Audi kao premium iz VAG-a sa losim aluminijumskim trapovima, TDI common rail motorima koji jos boluju od decijih bolesti koje su drugi proizvodjaci prevazisli pre 10 ili vise godina (kad su, jelte, i poceli sa CR ubrizgavanjem), BMW koji cak i u luksuznim varijantama X5 ili serije 5 ili 7 ima problema sa trapovima, menjacima, podizacima prozora... Pogledaj po netu listu kvarova i poseta servisu prosecnog golfa IV, ili 2.0 TDI motora... I naspram toga, lexus, Honda, Toyota koji briljiraju poslednjih godina... U nacelu se slazem s tobom, Renault nema "taj kvalitet kao nemci", zato sto je poslednjih godina napredniji od njih. Sto i nije preterano tesko, lako je boriti se s poslednjim na listi. Npr. Laguna III je nesto sto VW trenutno ne moze da dostigne, kvalitet, bezbednost itd... Cak je i jedna Alfa nakon dosta godina nepouzdanosti uspela da ispliva, i sad se, recimo, 159 kotira bolje nego neke nemacke ikone, po pitanju...svega.
  13. @Mustang Slabo pratim forum, ali videh gore kod Vlaje Buraza tvoje pitanje. Ako trazis Lagunu II, obavezno gledaj 2003. godiste i mladje. Ako mozes da se sastavis sto se tice love, fejsliftovana laguna II bi bila idealna varijanta, tj. 2005. godiste i mladje. Ne bi verovao koliko je stvari renault ispravljao u hodu... 2001. godiste je posebno katastrofalno sto se tice besmislenih kvarova i problema, posebno kod dizelasa (kako 1.9 tako i 2.2 dci). Nije jeftina za odrzavanje, ali u Beogradu ima dovoljan broj i ovlascenih i "neovlascenih" servisa da moze da se probere neki korektan. Cale i ja smo pre tri godine trazili auto koji moze da zadovolji potrebe posla, i na kraju nenadano nadjemo odlicnu lagunu - inace, mrka kapa sto se tice dobrih primeraka, posebno laguna...
  14. Snajka, mojne da se foliras u tim godinama
×
×
  • Create New...