Jump to content

Rox

Iskreni članovi
  • Posts

    390
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Fields

  • Gender
    Male

Rox's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

1

Reputation

  1. Ovdje sam zvao na dan kad su pustene karte za koncert u Geteborgu, tacno u 9 ujutro kad kase otvaraju da narucim kartu i cekao tako u redu jedno pola sata i kad sam dosao na red nema vise nijedne karte, cijeli stadion se rasprodao, u medjuvremenu web sajt krasirao itd. Sad moram traziti nekim tajnim kanalima.
  2. Uff, ne slazem se masom komentara. Sto se tice tekstova - ja ne mislim da su imali lose tekstove tj. ne mislim ni da su bendovi iz USA ili UK u to doba sa slicnim stilom muzike imali nesto pametnije tekstove. To je muzika u kojoj su tekstovi rijetko na prvom mjestu. Whitesnale_Zr - pa jeei li tu slusao Konje i Magic Love, odlicna oba. Ja bih prije rekao da su poslije Magic Love krenuli nizbrdo . F4R15 - mozda si donekle u pravu ali to je vise zato sto Alen nije bas nesto omiljen tj. Jagode su se, posebno sa Alenom, izdizale iznad nekog lokalnog pristupa muzici koji je u BiH uvijek bio popularan (npr. Zabranjeno Pusenje). Tu mislim na kompletnu muzicku publiku dok vecina publike koja slusa iskljucivo hard rock i metal vise vole period sa Alenom (kao i sa Tifom i Zakom).
  3. Rox

    Oasis

    Meni su oni odlican bend.
  4. Plant ce nastupiti sa njima jedino u nekim prilikama kao ova zadnja, humanitarni koncert ili tako nesto ali ne vjerujem da ce ikada pristati na nesto vise. I svaka mu cast za to.
  5. Pa mislim i da su snimali neki video bas u zeljezari u Zenici tj. na visokim pecima. U svakom slucaju, pjesma je dobra a i svidja mi se to sto su iskoristili tu temu radnicke svakodnevnice u nekom tributu heavy metalu.
  6. To sam ja takodje cuo i to prilicno podavno. Ove ostale verzije prvi put cujem. A mozda nije niko nista ni rekao.
  7. Na zalost, mislim da ova tvoja recenzija koncerta opisuje stanje benda zadnjih par godina...kao da ih vise uopste ne interesuje bend vec onako tezgaroski dodju i smrljave nesto.
  8. Cooper je poceo da vodi program na jednoj radio stanici iz Stockholma , mozete slusati preko neta na rocklassiker.se. Mislim da se pojavljuje samo vikendom i mogu reci da pravo gnjavi sa izborom muzike. Inace, sa Trasha i Hey Stoopid-a vrlo rijetko svira nesto live, osim Posion, gledao sam ga vise puta i uvijek mi je to islo na zivce.
  9. Citajuci taj gore intervju dobio sam utisak kao da je Sykes pomalo ljut i razocaran sto je DC uzeo Aldridge iako kao govori da ne bi sa njim svirao.
  10. "Muzičari Led Zeppelina Jimmy Page, John Paul Jones i Jason Bonham rade na novom materijalu.Bubnjar Bonham izjavio je radiostanici u Detroitu da bi se pjesme mogle pojaviti na novom albumu Led Zeppelina, prenosi BBC. Pisanje novog materijala bilo je "na stolu" od ponovnog okupljanja grupe u Londonu prošlog decembra, izjavio je on za radiostanicu 94.7 WCSX. Pjevač Robert Plant, međutim, nije učestvovao ni u jednoj od svirki, dodao je on. "Trenutno sve što mogu reći je da imam veliko zadovoljstvo raditi i sarađivati s tom dvojicom ljudi i započeti rad na novom materijalu", kazao je. "Kada uđem u studio, ne postavljam nikakva pitanja. Ako dobijem telefonski poziv da nastupam s njima, uživam u svakom momentu. Kako god se to završi, dobiti šansu da ikada sviram s ljudima poput njih fenomenalna je stvar za mene. To je ono o čemu sam uvijek sanjao", izjavio je Bonham. Led Zeppelin su odsvirali svoj prvi koncert u 19 godina ispred skoro 20.000 obožavatelja u londonskoj areni O2 u decembru. Njihov dvosatni nastup otvoren je pjesmom "Good Times Bad Times" - prvom pjesmom s njihovog debitantskog albuma. Prvobitnim članovima grupe - Pageu, Plantu i Jonesu - pridružio se Jason Bonham - sin njihovog pokojnog bunjara Johna. "
  11. Tako je. Cak i da se pita vecinu tih bendova rekli bi da sebe smatraju rock bendovima.
  12. Glam je samo opis imidza. Ne moze biti glam isto sto i pop metal jer je glam stariji pojam. Glam su bili i Dawid Bowie i Alice Cooper kada pop metal nije postojao (ako uospte i postoji jos i ta kategorija). Sve je to classic rock.
×
×
  • Create New...