Jump to content

Abramelin

Iskreni članovi
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.myspace.com/shitboxshining
  • ICQ
    0

Abramelin's Achievements

Anonimus of Metal

Anonimus of Metal (1/6)

0

Reputation

  1. jedan od nasih najboljih bendova definitivno.
  2. lepo je to brat Buda objasnio. slazem se sa njim 100%. doduse, ja stavljam reverb pre delaya zato sto na dd 20 imam looper volim da semplujem reverbovan signal. ja redjam efekte ovako... vox snake charmer (tube compressor) - vox volume pedal - buda budwah - boss sd1 - mxr blue box - roger mayer mongoose fuzz - eh nano small stone - eh stereo polychorus - line 6 verbzilla - boss dd20 (giga delay) - alesis quadraverb 2 (ponekad, kad ga skinem sa mixete) + ponekad dodam ibanez ad9 istina, bilo bi super da imam Roger Linn Adrenalinn 3, a postoji i velika verovatnoca da mi drugar iz Makedonije donese Roland AP-7 Jet Phaser (kultnu spravicu staru 35 godina)...
  3. zavisi kakav ti fuzz treba... od fuzz pedlaa ja sviram Roger Mayer Mongoose fuzz i MXR Blue Box. Mongoose je daleko bolji za klasicnu svirku - mozda najbolji dist/fuzz/drive koji sam ikada i probao - neverovatno chudo. gain i volume pot, ali kada na njih dodate i volume pot sa djitre, dobijate beskonacno mnogo nijansi kvalitetnog, punog, "drvenastog" zvuka od bluz i rok boja (Hendrix, Sonic Youth) do ultimativnog hevi gejna od par tona (tipa Electric Wizard, Sleep, Kyuss, Acid King...). i u najvecim beskonacnim sustejnovima dista boja gitare ostaje prepoznatljiva. obozavam ovu pedalu!!! doduse, i platio sam je 140 GBP. peva na solo tonovima i akordima savrseno. MXR Blue BOx je fuzz sa 1 i 2 oktave dole. Odlican je za sviranje singl tonova, temica, nikako nije za akorde. Ima blend i volume kontrole, i uocljiv gubitak na volumenu zvuka. medjutim, jednostavnim modom se to moze srediti. odlicna pedala za pravljenje ultimativne buke, Atari sint brujanja i zvukova, i naravno lepo oktaviranih temica. mada, neces se zajebati ako uzmes i nekog EH Muffa, Way Huge Swollen Pickle i jos gomilu drugih prstajucih vusprica...
  4. a zamisli, neko cuje to chudo na bini. 24h sviram ovu spravicu, i odlucio sam da pobacam i zaboravim sva bossova govna koja imam. uz bozz idu i ibanez, i digitech, i sve te jeftinije shumece imitacije, zajebancije... svirao sam i Big Muff Pi, i Mongoose ga sije za klasu sto se tice same masti fuzza i bogatstva zvuka koji proizvodi. nije pedalicu dzabe izmlislio i patentirao cika Roger, koji je Hendriksu licno pravio pedale i bio zaduzen za zvuk. HEHE, jeste ruzne boje, mada uistinu pedala je malo tamnija... ovo ej slika moje pedale, koju mi je poslao ortak akd je kupio u UK. meni je, recimo, totalno kul taj rocket dizajn Roger Mayer pedala... sad, za boju mi se jebe... hehe.
  5. izvni, drugar, zar Dzako nije svirao dzez.... a zar dzez nije 90% zasnovan na improvizaciji. ili me je neko zajebavao sve ove godine... pozd!
  6. Nemoj zezati drugar. Daleko je od istine da Dzako nije pratio Shorterove i Zavinulove teme. Ili sulude Akunine ritmove. Ziv bio.
  7. da, sto je mene totalno zabezeknulo i bacilo s nogu... pedala je neverovatno beshumna, bez obzira na gigantsku snagu i kolicinu fuzza. ja naviko da sviram boss (overdrive/dist) pedale, i cim otpanjim gain do kraja, a ne sviram, imam aplauz u pozadini. ova je tiha ko grob, a sam dodir zice pravi zemljotres, ako je gain otcepljen. da, ima skoro beskonacni sustain - najlaksi vibrato moze jasan i lep feedback da odrzava dokle ti volja.
  8. fala, drugar. ziva istina... hehehe....
  9. ja na moj prethodno objavljeni lanac efekada (tamo negde pre 16-17 strna ovo topika) upravo dodajem ultra ubercool fuzz ROGER MAYER MONGOOSE, koji mi je danas stigao iz Londona. da, dobio sam ono sto sam ocekivao - ubicu prepunu gaina, sa veoma bogatim low endom, prelepim srednjim i visokim tonovima, i magicnim pevajucim harmonicima. nikad u zivotu nisam svirao ovako mocan fuzz (a niti overdrive, ili dist, da priznam) i ne zalim nijedan dinar koji sam za njega odvojio... a odvojio sam 140 GBP, tj 200 evrica. tek sada cu moci da osetim zar nesvetih stoner orgija. Sabbath forever.
  10. cao, da se nadovozem kratko samo... sta radim... pa svasta, i nista, koliko god to glupo zvucalo... kao klinac sam godinama sviaro solo djitru u metal bendu Orion (svirali uglavnom obrade klasika, i par nasih stvari, neki power,speed, heavy fazon - ali tome je proslo vec sedam godina), od tada sam svirao u mnogo eraznih kombinacija, da pomenem godinu dana u kraut rok bendu, zemlji broj devet (tu sam svirao deciji sint provucen kroz pedale za djitru), ranze kombinacije, dansa dzemujem neke kucne ambiente sa drugarima, sa najboljim drugarima (deo ekipe iz bivseg Stainlessa, kao klinci i oni isto cepali metal obrade) imam studio vec neko vreme i sviramo neki stoner rok/metal mixovan sa dabom i nekim psihodelicnim przacinama, kao i sto sviram sa neimenovanim bendom - neki sludge, drone, psihodelija, stoner fazon - bend koji sam osnovao sa Urosem (Acroholia, Urgh, Ventolin, Bethor) i Nikolom Urosevic (Kinovia)... taj bend jos ima neke relativno ozbiljne pretenzije da ozivi, i razvije se, sviramo mesecima i ok se zabavljamo... eto, pre neki dam sam imao neki javni krljacki improvizacioni dzem u Zici (da ne kazem koncert) sa Urosem na bubnju... pustao semplove, i krljao uz bubanj i komp... inace, dosta radim i sam, i to uglavnom malo iscaseniju, ali jednostavnu i spontanu ambientalnu muziku (Shining Shitbox na myspaceu)... to su moji kucni experimenti, zezanja sa zvukom i ponekom melodijom. godinam sam radio kod kuce i na kompu, ali u poslednje vreme bas gomilam hardver, jer jednostavno voooli da milujem pedalice, sintove, i ostali hardver... fora je st volim mnooogo razlicite muzike od metala (heavy, death, prog, stoner, sludge, proto doom), preko world, fusion i free jazza, raznog fanka, prog rocka, panka, postpanka, roots regea i duba, razne elektronike, kraut i ostalog alternativng roka, teskog nojza ili indastrijala, duboke ambientale (tipa Eno, Fripp itd), a idoli su mi John Zorn, Bill Laswell, Fobert Fripp, Fred Frith, razne experimentalne face, te se dosta zezam i experimentisem u razlicitim tripovima, iako nisam sad tehnicki opasan muzicar, ali prodjoh onu najostovniju skolu svirajuci heavy/thrash/speed kao klinac... sve u svemu, volim da se zezam, i mislim da neke stvari ok radim, ali nisam neki ozbiljan muzicar, kompozitor, vec experimentisem, sviram i zezam se... uzivam u tome sto radim, neki fazon romanticar, tripadzija, zaljubljenik u muziku i knjizevnost, koji ce mozda jednog dana iza sebe ostaviti brdo najrazlictijih neobjavljenih snimaka, koje ce samo moja sadasnja devojka (tj. tadasnja zena - baba) sa setom preslusavati, ako vec ne bude i ona ogluvela. hehe... jbg, izvinjavam se na oftopicu... ali uskro cu postovati slicice mog skromnog kucnog studija... pozdrav, imenjace
  11. razumljivo je tvoje pitanje. nije ovo dvoje ni priblizno dovoljno za neku "produkciju", naravno. istina, mnogi VST reverbovi siju po kvalitetu cesto i noviji hardver. mnogo softwarea koristim godinama i odusevljen sam njim... trenutno najvise rabim (sto se samo reverbova tice, naravno) WaveArts Masterverb5, a drndam komp skoro deset godina, bacam neke dabove, ambient, elektrondzu, i naravno... snimam idejice koje sviram na djtiri, razradjujem ih i dzemujem preko... naravno, komp je danas, pogotovo ako ne placas software, definitivno najpristupacniji i najbolji za produkciju, za aranziranje, komponovanje... ma sta god. meni ce ovo da radi posao, jer cesto u isto vreme sviram i sint i gitaru, i nesto preko mikrofona kenjam, sviram usnu harmoniku, triang, melodiku, suskam, krckam... itd. medjutim, danas sam na probi na kraju lanca gitarskih efekata nakacio Quadraverb i raspametio sam se koliko dobro zvuci. zvuk 16bitnog DSPa se uzivo jedva i razaznaje (tj, Quadraverb2 je bezbroj puta bolji od recimo Digitech RP300, iako je ovaj 24bitni), a sam rack je prepun neverovatnih kombinacija za rutovanje fxa, i raznih egzoticnosti, da sam odlucio da Line6 Verbzillu nakacim na mixer (i kroz nju pustam usnu harmoniku, melodiku, Nord Micro Modular, tj. sve sto provlacim kroz mixer itd), a Quadraverb2 korisim za djitru. pozdrav, drugar!
  12. fala, ujka Dersu. odoh sad da ih obidjem, nahranim i povijem.
  13. zdravo, drugar, pazi, moj dosadasnji pojam produkcije je vrlo osiromasen zbog nedostatka bilo kakve ozbiljnije opreme, jer do sada sam se bo direktno u linein od sb live5.1. (ne racunajuci brdo gitarskih stompboxeva), a od sada barem imam mixer sa meni sasvim dovoljno kanala za modularni sint, ritam masinu i dva mica (ne moram stalno da cupam i ubadam kanale), jos da zavrsim neki dibox za djitru, i mogu da se snimam ko covek, ono u kucnoj socijala varijanti... quadraverb2 je tu, jer sam ga pazario za 150 evrica, a za te pare ne mogu da kupim nijedan noviji rack (cak iako su neki i slabiji od njega), a ovaj mi se svidja jos odavno... delayevi i reverbovi su mi sasvim interesantni i upotrebljivi. super je onaj algoritamski ruting efekata, svasta moze da se izvuce. nije meni trenutno frka za totalni snimak bez suma, niti za potpuno cistunstvo (iako je to lepa i pozeljna stvar), bar dok ne skupim kesa za ozbiljniju zvucnu karticu (produkciju peglam na kompu, jer piratiziranih programa na tone, te mi treba ozbijnije kartica za lap). sad, naravno, kad sviram sa bendom djitru, cepam je kroz pedale direktno u pojacalo, i slabo da cu koristiti quadraverb. a u pravu si ti, prvenstveno ce mi vaj mixer i reverb sluziti za live varijante, uz sint, par mikrofona, prateci hardver i komp sa seplovanje i pustanje matrica. naravno i djitra je tu, koja ce opet odvojeno kroz efekte u pojacalo. naravno, nista od ova dva nije sad nesto nevidjeno, ali za 300 evirca sam resio neke probleme. s obzirom da mi je to prvi mixer u zivotu, kao i prvi rack za mixer. pozdrav!
  14. nisam znao gde ovo da poslavim, ali, nekako, morao sam da podelim beskrajnu radost sa ostatkom sveta... od danas su: multiXF rack "Alesis Quadraverb2" i prelastki mixer "Peavey PV8" postali clanovi moje uze obitelji. sto ce bitno uticati na nivo produkcije mojih prdarija, kao na sam zvuk/smek mnogih moji buducih fantazmagorija na gitari i sintu. sve sto zaradih na sajmu i jos nesto kesovine preko, odmah pustio niz muzicke vode...
×
×
  • Create New...