Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/06/19 in all areas

  1. 4 points
  2. Sjajan koncert, ja sam išao mesec dana pre toga u Budimpeštu da gledam Napalm, u busu (bio organizovan prevoz ) saznam da su mesec dana kasnije u BG. U Budimpesti su sa Napalmom svirali Crowbar, dok je u BG bio At The gates. U SKC- u je bilo sigurno preko 1000 ljudi, ogromna guzva. Vec na At The Gates je bio pokolj...na Napalm totalno ludilo. Imao sam vhs kasetu sa tog koncerta, steta sto se zagubilo...tada su promovisali album Diatribes. Taman izasao spot Greed Killing.
    4 points
  3. aj idi narezi neki cd, mozda se smiris
    3 points
  4. Zašto si stalno željan edukacije, zašto? Sad smo došli do funkcionalnih stilova u srpskom jeziku feat. stilsko-izražajna sredstva. Držimo se Poslovnika, nemojmo zamarati ovaj prepošteni narod. Marijuana - si, cvekla - no!
    2 points
  5. Burning Times / Welcome to Dying iz Frankfurta
    2 points
  6. najbolji cert koji se nije desio je Virgin Steele, Riot, Stigmata IV
    2 points
  7. Samo da kažem koju oko ovih koncerata, većina pomenutih ima tu istorijsku konotaciju i svako gleda i svog ugla na te periode. Biohazard koncert jeste bio nešto posebno, i zbog godine i tog nekog probijanja leda, kao i ovi kasnije (Entombed, Naplmi) i složio bih se sa Humanom oko Soulflya 2003 bez obzira što je Maks okasnio sa dolaženjem, ali taj osećaj biti na tridesetak metara od nega se više ne doživljava. Jer meni je taj period ranih devedesetih prošao u kasetama, posterima i po kojim časopisem. Tako da nije svakome ista ta 2003 i dolazak Maksa u Srbiju. Nekome je to bio neki Soulfly, a drugima rana Sepultura. Pomenuo bih i Morbide gde sam doživeo istu stvar, jer dobro se sećam da su '91 trebali da sviraju u Tivoliju i meni je to bilo nešto fascinantno u to vreme jer smo još bili ono zajedno, jbmlg, a meni tako daleko u svakom pogledu. I zbog svojih godina tada, rata, daljine, para... Pružila mi se prilika eto posle petnaest godina i sa moje tačke gledišta i to je bio istorijski koncert.
    2 points
  8. sigurno najznačajniji period u istoriji srbije. koncert.
    2 points
  9. Jel to onaj za 500 din kad je Frubi castio narod?
    2 points
  10. Taj Soulfly 2003. je stvarno bio ludnica koncert, toliko su svi bili željni da čuju ne samo Sepulturine hitove, već je i Soulfly tada, za razliku od danas, bio vrlo aktuelan i svež bend. Meni ostalo u najlepšem sećanju. Naš kad bi neki bend tog tipa danas mogao da napuni takav prostor, nikad...
    2 points
  11. Ticket in the pocket. 0014 Testament dzomba sam ja
    2 points
  12. Nadam se da će ih udostojiti nekom manje sirotinjskom binom od one koja je prisutna na Beer Garden-u unazad par godina.
    1 point
  13. Upravo.. I jebeno se ne zna koji je boljiiiii..
    1 point
  14. Sta, skratili je trostruko? Bio sam i ja na tom Vaderu, kakve crne 2k, znas li koliko je to ljudi.
    1 point
  15. Ko će sad na ovome svijetu da nas razume...
    1 point
  16. Body Count, Channel Zero i Kickback. Maj 1997., hala Pionir. Ja išao zbog Channel Zero i oduševio se sa Kickback. Sećam se da sam ortaku rekaao da mi zvuče kao mešavina Madball i Pantere. Posle svirke ih sreo na kiosku brze hrane kupovali kobaje neke.
    1 point
  17. Evo islusao se album uzduz i popreko pa da prozborimo koju... u sustini slicna je prica kao za Nocturnus, neocekivano dobar povratak s kultnim pevacima koji su okupili oko sebe neke nove ljude i kojima se cuju godine u pevanju. Jbg Jeff vise nije onaj mladi demon ali trudi se, i sto je najbitnije meni uradio je dosta bas catchy vokalnih linija. Koliko znam on je i muziku radio sa gitaristima, a pokupio je ljude s pedigreom iz Coffin texts i Gruesome tako da neke greske ni tu nema. Ocigledno se bas vodilo racuna da se slavno ime ne ukalja a muzika je zaista u Possessed stilu sa sve dugackim paklenim solazama, izvrnutim rifovima sve do roto tom prelaza na bubnju. Ono sto je meni najveci problem sa album jeste produkcija, mislim da Pera nije bas pravi covek za ovakav zvuk. Kad je vec ovakav stil trebalo je manje moderno da zvuci. Jesam rekao da je album podugacak za ovaj bend ali ne znam koju bih pesmu izbacio. Sve u svemu posle gledanja uzivo sam imao bas pozitivan utisak a album mi je zapecatio misljenje. Jedino se nadam da ce za dalje primeniti recept nove muzike kao za ovaj album, ove pesme su se krckale godinama i to se cuje, ne treba nikome sad novi Possessed album na svake dve godine. Polako turnejice, ako bude sta novo bude, ako ne nema veze.
    1 point
  18. Realno, taj kratak period, 97-98g. se pocelo malkice bolje ziveti, stabilizovan je kurs, potpisan Dejtonski sporazum, nije bilo rata i stvari su se malo poboljsale. Onda je pocelo sranje na Kosovu i odmah ode sve u tri lepe...A 97-98.g je bas bilo dobrih koncerata, Biohazard, Propain, Entombed, Body Count, Kiss, pa opet Propain...Bili su cini mi se i Cannibal Corpse...
    1 point
  19. Jedini, manji problem je što su svi ti bandovi zakasnili sa dolaskom u proseku između 10 i 20 dinago...
    1 point
  20. Mnogo očekivan koncert, bilo je oko 5.000 ljudi, kasnilo je cak dva sata jer bend nije isplacen, pa dok organizator skupi pare. Trebali su svirati Alogia i Ritam Nereda kao predgrupe, na kraju je svirao samo Ritam Nereda i to 15 minuta (5 pesama ) gde je bio pokolj. Alogia zbog nedostatka vremena nije svirala (na moju veliku srecu ) Zvuk nije bio najbolji, sve je dosta kasnilo, ali mi zeljni ludila i eto, bilo nam je ludo. Umalo da prekinu koncert zbog bacenih boca na binu ali srecom su nastavili. Bilo je dosta bajkera sa svojim masinama oko Taša...
    1 point
  21. Mene Čak Bili zvao i rekao da će me uvesti.
    1 point
  22. Neugodno bogami... Ipak bensedin + pivo, prosto je grehota bensedin ne ispratiti jednim pivom.
    1 point
  23. Gledao ih u Pragu pre dva dana i prilicno se razocarao. Bend odradio klasicnu tezgu, zvuk ocajan, jos napravili pauzu od 15 minuta pre bisa, sa sve brojacem.
    1 point
  24. Svima koji kukaju oko minusa je smijesno. Tacka.
    1 point
  25. Ne moras biti odabran, trebaju ti samo oci. U celu zgradu DOB ne moze da stane 2k ljudi.
    1 point
  26. Gde su ti ljudi koji prepuštaju svoj život Gospodu Blagom? Oklen tebi to? Gde ih ti to vidiš? Gde je taj čovek koji neće posaditi žito, već će moliti boga za hranu? To nema mnogo veze ni sa arhaičnim, najprimitivnijim sistemima verovanja, a kamoli sa hrišćanstvom (na koje aludiraš sa Blagim Gospodom) u kojem je slobodna volja apsolut, a čovek biće do samog boga. Ja se slažem - jadni sedativ pred strahom od smrti jeste karakterističan za maltene sve "religijske" sisteme, kao i magijska štaka za privredu, ali opet to ne znači da je neko nekada, pri zdravoj svesti, pomislio da će mu sa neba pasti zaliha hrane za zimu. Prosto gde god bi našli ostvarenog Homo Religiosus-a našli bi toliko više od tih elementarnih stvari, pa čak i toliko ispunjenje da se traži prekid svake egzistencije, oslobađanje od svega. Sada možeš i to kritikovati iz sličnog ugla da eto religije onemogućuju čoveka da postigne... ne znam šta tačno, ali te neke marksističke žvake o tlačenju. Jerveji recimo imaju ideju "tikkun olam" - popravke sveta. Hrišćani (posebno pravoslavni) života u Hristu. Muslimanski mistici pričaju o "velikom džihadu" o celokupnoj duhovnoj borbi... I to su primeri iz izrazito monoteističkih sitema, koji su preveliki akcenat stavili na pravolinijsku istoričnost vremena i učestvovanje ličnog boga u toj istoriji i za koje tvo jargument i ponajviše može da važi (mada, opet, slobodna volja nigde nije tolik oakcentovana), da uopšte ne ulazimo u arhaične, primitivne oblike verovanja raznih plemena ili istočnjačke tradicije u kojima je ideja posvećenog života, života u svetosti, gde je svaka akcija sveta ili makar određene u vreme svetog vremena još izraženija. Svi veliki duhovnici su prometeji, donosioci dobre vesti iz "raja", a za arhaičnu misao ni pronalazači, radnici, ratnici, vladari nisu drugačiji - recimo zapisana je indijanska pesma o posvećivanju prve ikada napravljene pletene korpe - žena pronalazač je posvećuje svim sledećim dobrim ženama ovog sveta. To je ideja posvećenog, religioznog života. Nikako dizanje svih četiri u vis o kojem ti pišeš.
    1 point
  27. rece covek 2000. i neke, ne 2000. prvog metalca na kog naletim kad budem bio u BG sledeci put ima da pitam DES BIO DVILJETRECE?!?!
    1 point
  28. Napalm i ATG, 1996, to je historija. Ni Entombed/Mary Beats Jane 1997. nije bio bez historijskog kapaciteta, mada manje ljudi, a i MBJ nisu bili ATG. Ko je preživeo Blinded by Fear, taj je preživeo Vijetnam. A ovi su bili predgrupa. Vader 2004, standardna populacija u Domu. Ni više ni manje. 2000/4, tako nekako. Bilo dobro, divna vremena kad si uz koncert zoru mogo dočekat, a ne sad ove hipsterske satnice, kmeee, ode mi gradski, kmeee, došo sam iz pripizdine, gasi razglas u 23h, etc... Benediction su svirali u Beogradu pre 1996, a bogami i kasnije. Prvo ukazanje Blentalike na JNA feat. Miša Tumbas jeste bilo historijsko, uspomena radi. Seja na EXIT-u 2005, pjur historija. Morbid Angel SKC, ako nisam ishlapio, 2006, a ne 2000, sećam se svoje nesreće zvukom te noći, al jebem li ga dal se dobro sećam. Soulfly u Hali odličan, nikako historijski. Nikako. Kasno je to bilo za historiju. Moja private historija pored Napalma iz 96 kaže, Suffocation 2007, Cynic 2007, WASP 2006... I tako, ne bih vas više zadržavao.
    1 point
  29. Evo jedan ozbiljan fluke, zajebite me sa Sepluturom (kome je to fluke, nek se ozbiljno zapita) - Bomfunk's Mc's - Fristajlo.
    1 point
  30. AAA MetAlka,AAAA MetaAlkaaa
    1 point
  31. Да, на то сам мислио. Зајебо сам се. Елем, било који од тих концерата је вишеструко (по мени) значајнији од тог соулфлај `03 зато што је добро познато шта се дешавало тих 90-их година и да су били потребни натчовечански напори да се било који метал бенд доведе у Србију. 2003. си већ мого да доведеш кога си хтео, само да си имо кинту.
    1 point
  32. Metalika jebena na uscu.. a mrs..
    1 point
  33. Jos jedan "Zlatni Orlic". Dzigericu mi pojedose.
    1 point
  34. Da li neko povezuje koncert Soulfly u Hali sportova sa smrcu patrijarha?
    1 point
  35. ni da sam imao ove godine tad ne bih isao na soulfly da cujem refuse resist i roots sepulturu uglavnom do 1991. slusam *disklejmer, u Srbiji sam 250km udaljen od BGa, vas tu bole dupe
    1 point
  36. Verovatno ste bili mali, pa niste prisustvovali, ne možete ni da zamislite šta su te stvari od Sepulture značile za nas koji su došli da gledaju Soulfly.. više i od samog života! Pogotovo na prva dva-tri certa, e onda posle uzbudjenje malo otpadne..
    1 point
  37. U februaru cu se uveriti i uzivo sta sve sviraju!!! U Plovdivu su prosle godine bili odaradili posten posao sa raritetima, nadam se jos boljem koncertu sad!!!
    1 point
  38. spisak iznenađenih:
    1 point
  39. HOLLOW! dajte bre "This Love" se nikako ne moze smatrati baladom. Istina,pochinje kao balada,ali kad se malo bolje sagleda ...to je klasichna pesma za SHUTKU
    1 point
×
×
  • Create New...