Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/22/20 in all areas

  1. Ali za to nije primio niti jednu kritiku od nekog evropskog politicara ili neke institucije, a gde mi tezimo da idemo i gde su pozivaju na neke standarde, ljudska prava ..... Naravno, sve dok igra po njihovim pravilima. To ti valjda govori nesto o celokupnom svetskom poretku, i mestu koje je za nas rezervisano. Slicno je i u CG i vecini okolnih zemalja. Sve sto su oni zahtevali od nas je da privatizujes privredu po svaku cenu, ukines carine, smanjis plate ... bez da te je iko pitao da li si spreman da to uradis i po koju cenu, sve je moralo preko noci da se uradi ...
    4 points
  2. koje smeće od teksta sreća da je ove gluposti napisao odmah na početku, pa dalje ne mora ni da se čita "Tešku moralnu dilemu sam imao u vezi split EP-ja Pakt koji je izašao pre par dana jer na njegovoj drugoj strani su Taake. Taake nisu (bili) rđav bend ali jesu bend sa vrlo diskutabilnim ekscesima kritike islama koja je neprijatno zagazila u teritoriju rasizma (iako je bend kasnije javno porekao ikakve rasističke ambicije) i nošenja svastike na prsima („radi provokacije“). Tako da… o njihovoj strani EP-ja nemam nameru ništa da napišem"
    4 points
  3. Trlaja epski izrazbijao DMD-a, nema sta. Toliko ga razbija da prosto vise niko ne oseca odsustvo Dimon Sida.
    2 points
  4. Netačno, brutalna neistina. Vučiću nude kredite samo za infrastrukturne a ne proizvodne kapacitete. To je ono što je Če Gevara nazvao patuljak sa toliko malim rukama i nogama da ne može da mrdne. Hoćeš da digneš industriju, neće ti odobriti. Čak će ti tražiti da im izgradiš Lidl da bi ti kreditirali autoput. Da se oni voze za Grčku a ti kupuješ njihove proizvode. Ne daj bože da ti dozvole da im konkurišeš u proizvodnji. Klasični primer Če Gevarinog patuljka je Srbija decenijama. Hoćete ekonomiju, morate prihvatiti Božu Đelića za ministra. Lik se poziva na Miltona Fridmana u svojoj knjizi. Bukvalno tvrdi da su mu Slovenci sugerisali da ne privatizuje banke a Hrvati da uloži u poljoprivredu, on napisao da neće ni jedno ni drugo. Sinoć direktor Dragiše Mišovića reko da su ovi teli da privatizuju Torlak i još neke institute ali nakon ovog to ne samo da mora biti sprečeno nego instituti ojačani. Toliko drviš o nekim apstrakcijama svi konkretni detalji ti prođu nezapaženi. Apsolutna je činjenica da ogromna većina zemalja koja su krenule u tranziciju nisu postigle rezultate, a ono malo koje jeste, e za to nisi uzeo u obzir mnoštvo varijabli, od činjenice da su Estonija i Koreja geopolitički bitne Amerikancima pa nadalje. Ukratko, ne uzimaš ni ekonomske ni političje ni društvene, istorijske ni kulturne faktore koji su u igri. Ti nemaš tezu nego slogane, a to je neozbiljno botovanje.
    2 points
  5. Pogrešno, jer nije svaka zemlja prihvatila neoliberalizam u istim dimenzijama. Prosto je frapantno objašnjavati pojam obične varijable tipu koji sve zna.
    2 points
  6. tebi tacno da se dodeli orden kad se sa ovim diletantom siptarskim raspravljas
    1 point
  7. Sve što si rekao pokazuje da nemaš bog zna šta u vidu. Višegradska grupa i jeste napravljena da ometa EU u sklopu kordona prema Rusiji u ime SAD. Srbija nema takav odnos prema SAD niti ga može imati u skoroj budućnosti. Sve si uzo u obzir sem najgrdniju silu planete i njen uticaj na sankcije i ratove koji su uništili 50% ekonomije. I opet, to gde se Srbija nalazi u odnosu na istočni blok su tvoje odokativne procene bez ikakvih podataka što iz 2020. što iz 1990. Prosto je fenomenalan tvoj kafanski pristup bez elementarnih informacija i znanja o svim tim društvima.
    1 point
  8. U naslovnoj ulozi Dule Sifredi.
    1 point
  9. Ja sam živ klan nedoklan, Srbine. Eo sajta s podacima https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
    1 point
  10. Bitorajac pičkica, a voleo ga narod ovde
    1 point
  11. Sve gorepomenute glumce bojkotovati i zabraniti im ulaz u Srbiju, kao i svaku produkciju ili koprodukciju sa srpskim filmovima.
    1 point
  12. Боље и не заслужују. Ко им јебе матер.
    -1 points
×
×
  • Create New...