Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/20/20 in all areas

  1. Lepo meni leži ovo. Dobar miks DraIconian™ PLa, "modernijeg" doom/death pristupa (a la Medusa) i malo promešano sa više SoM uticaja nego ikad pre. Već od uvodne se malo razbija šablon u odnosu na skorašnju diskografiju. Nisu imali ovako laganu uvodnu mislim još od pre Requiem-a. "Fall From Grace" je baš naizgled klasik PL pesma, ali baš ima utisak PL hita koji sam čuo već 15 puta. Na Nickov weak-old-man-growl sam se već def navikao, posebno od kad sam zavoleo "The Plague Within" (i dalje najbolji PL album ovog milenijuma). Najveći plus koji mogu da dam za growl je što mnogo više leži ovakvom albumu koji nije toliko doomy, nego na Meduzi. Sve u svemu, dobar mi je shift ovo u odnosu na Meduzu, i bolji album. Ne mnogo, ali bar za pola ocene. Od "standardnijih" PL pesama, Serenity mi naj. Ovo je baš i dobar primer gde old-man-Nick baš dobro čuči na refrenu. Dakle, choice cuts: Darker Thoughts, Ghosts, Forsaken, Serenity All in all, da je svakom bendu 16. album u karijeri ovog kvaliteta, mnogo bih se radije dohvatao noviteta nego sad što činim. Skoro pa isti problem imam.
    2 points
  2. Slažem se sa obojicom. Kvalitet svakako nije opao i dalje je to bolje od 99% muzike, ali lestvica nije pomerena naviše. Nekako je odigrano "na sigurno" bez obzira šta pričali po medijima. Inače, mislim da album ima dosta uspona i padova, prve tri odlične, pa onda Resonate priličan smor, onda dve dobre, pa skromna balada za njihove standarde i na kraju closer koji je i sam kao album, sa usponima i padovima, al nije dovoljno jak za toliko trajanje. Slušam novi Vulkan dosta više od ovoga, interesantnije mi i nekako "sa više slojeva".
    1 point
  3. e jedna preporuka za dobar USB DAC za slušalice https://www.aliexpress.com/item/32868505086.html recenziju je uradio čovek iz Sveta kompjutera ja sam hteo da kupim Dragonfly Black za 100e, ali sam onda naleteo na njegovu recenziju na SK forumu i pročitao sve što je pisao o ovom uređaju, pa kupio njega sa linka gore, dok je poštarina još bila normalna (stigao mi je kad je već počelo vanredno stanje, kapiram da je prošao poslednjeg dana pred stopiranje u Singapuru, gde mi jedan paket stoji nepokretan već dva meseca) mnogo dobra stvarčica ubode se u USB, a sa druge strane ima ulaz za slušalice, odabere se kao playback device i to je to nema drajvera, softvera, ničega dodaje na punoći i čistoći zvuka, upadaju razni detalji koji ne mogu da se čuju sa integrušom otprilike, kao da se podigne neka mrena sa zvuka i sve zvuči bolje super stvar za slušanje muzike na računaru preko slušalica naravno, može da se koristi i sa zvučnicima, al' to još nisam probao
    1 point
  4. E ako nema niko nista protiv, ja cu rado da sredim koncerte i ako vam treba jos nesto da se uredjuje. Nemam ne znam koliko vremena ali mogu koncerte da stignem sigurno.
    1 point
  5. 1 point
  6. Litijaški metal
    1 point
  7. Zgodna je etiketa, radi lakšeg zbiranja na gomilu i grupnog razračunavanja sa izdajnicima! Naročito je zgodna jer podrazumeva nameru, tj. zaveru protiv Srbstva, a isključuje mogućnost da je neko jednostavno libtard iz uverenja, a i ako jeste, jednako je štetan 😄
    1 point
  8. Junače iz Bataje mora da su ti ovi petokolonaši neki fetiš kad ih pominješ tako često
    1 point
  9. Longing for Dawn - A Treacherous Ascension The Sound - Jeopardy Shape of Despair - Monotony Fields Various Artists - Native North America (Vol. 1): Aboriginal Folk, Rock, and Country 1966–1985 Shape of Despair - Shades Of... Unholy - The Second Ring of Power Ahab - The Call of the Wretched Sea My Dying Bride - The Dreadful Hours My Dying Bride - The Light at the End of the World My Dying Bride - Feel the Misery
    1 point
  10. Jesmo li sretniji, jesmo pametniji...
    1 point
  11. Evo i od mene apel da se malo sredi thread o koncertima i da se arhiviraju stari događaji ako je to moguće, baš je nepregledno.
    1 point
  12. Zato što Golac ne voli Partizan. Ne može da prežali pedalu. A ja sam pedalu dobio sto puta, pa ga još više volim. Kapirate, što bi rekao Božo Koprivica.
    1 point
  13. Pošto su mi ovde skoro sve fotke popucale evo sve metal ploče na jednom mestu..
    1 point
  14. Diskove nikada nisam voleo, ali sam poslednjih par godina poceo da uvidjam da imaju odredjenih prednosti 🙂 Pre svega sada je posebno u metalu na delu losa praksa da se albumi na silu izdaju kao dupli, valjda da bi kupac mislio da dobija nesto ekstra za svoje pare. To potpuno ubija slusanje, jer je album neprirodno podeljen. Okretanje ploca ne treba da bude smorno, to je zamena teza. Kod dobrih albuma sve ima svoje, zasto je neka pesma poslednja na A strani i zasto upravo neka pesma otvara B stranu. Diskovi su sjebali stvar sa duzinom trajanja, pa su svi vestacki produzavali trajanje albuma. Napraviti dobar album duzi od 45 minuta je teze nego sto isprva deluje i caka nije samo u dodavanju pesama u beskraj. Sto se tice kvaliteta tona, kada je rec o analognim snimcima, ploce su apsolutno bolji izbor, to se dosta jasno cuje. Kod digitalno snimljenih albuma, vec nije tolika razlika, ali je glavni problem u tome sto dobar deo novijih ploca zvuci primetno slabije od starih. Nesto je promenjeno u sistemu proizvodnje, oko mastera ili sta vec. Moj Master of Puppets vinil iz 1986. radi primetno bolje od one "osvezne" verzije od pre par godina. Svako kome sam pustio se slozio. Nove ploce su generalno tise od starih, ali nije samo to u pitanju. Recimo Bastards od Motorheada picture vinil bolje svira od istog albuma u normalnom pakovanju, mislim da je cak i izdavac isti. Skoro mi je ortak doneo da preslusamo treci Nightwish na vinilu. Posle slusanja resim da malo isperem uši i pustim Idijote Gratis Hits live, skoro izašla ploča i Idijoti zvuče kao da mi je oprema propevala. Šire, jasnije, prirodnije. Kod vinila ima dosta do reza, do toga odakle su prebacivani snimci i verovatno još par faktora. Kod cd je mnogo manja mogućnost da kvalitet tona varira. Meni takođe svi originalni cd-i rade besprekorno, sem tamo gde se baš fizički vidi oštećenje.
    1 point
  15. Osim jedne ili jedva dve pesme,vecina albuma je katastrofa.Bar na prvo slusanje.Preslusacu jos par puta ali,ovo ne izgleda dobro.
    -1 points
×
×
  • Create New...