Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/07/21 in all areas

  1. jako fina digipack reizdanja od Soulseller Records
    5 points
  2. Evo utisaka sa festivala, jbte prva uživo muzika u poslednjih skoro godinu i po za mene: Prvi bend na koji smo stigli u petak je WOODSTOCK BARBIE, dosta profesionalan blues rock/stoner bend iz Budimpešte koga predvodi pevačica krupne pojave i jakog glasa, u nekom neo hippie fazonu. Nisam baš lud za ovakvim zvukom ali kao što rekoh ekipa beše profesionalna i dosta utegnuta, vokal odličan, pa mi ništa nije smetalo tim pre što smo usled poznatog sranja dugo apstinirali od live zvuka. Posle nešto dužeg nameštanja usledio je vrlo teatričan nastup TINE ČATLAIĆ I ZAGUŠLJIVOG DIMA, spoken word vradžbine pomešane sa ambijentalnom instrumentalnom podlogom. Iako na momente lirika mlade Tine zna da bude solidan proser, nastup je bio ok, pozorišni komad usred planine kome je najveću aromu davao seksi akcenat iz Čakoveca kojim je Tina bajala. A onda između dva nastupa, tuča u publici, zapravo kod šanka, gde je lokalni momak iz organizacije sasvim vešto nabo nekog pijanog metajlera i nastao je opšti haos, umalo da preraste u pravu kafansku tuču ali srećom nije. Ovo je bila dobra uvertira za PLAMEN VEČNOSTI, ambijentalni dungeon synth ili kako se već zove to sranje, preko koga su išli ozbiljni growlovi i screamovi i uopšte jedna morbidna atmosfera, al ja sam baš antifan elektronike u mojemu metalu tako da ovo onako. Ipak, za hajlajt scenskog nastupa se pobrinuo neki ortak benda koji je sa bine ustima raspaljivao baklju i plamen (večnosti) i širio miris petroleja okolo. Nagutao se ortak benzinčine momački. Posle obaveznog uspona na Šiljak u subotu (vreme bilo idealno, dosta vetra i ne preterano jako sunce) stigli smo na LEDNIK koga su čini mi se hvalili ovuda za live nastup. Nije loše ali sama muzika je prepuna post rockerskih i post metal klišea, jako je predvidiva i by the book svirka, al opet drago mi je da se ovakav fazon svira kod nas iako u ne preterano maštovitoj verziji. Za njima je išao imho najubedljiviji bend festivala TORN FROM EARTH, također Budimpeštanski kursisti. Ni njihova muzika nije nešto originalna, to je takođe neko post nabadanje, malo čak i neo-crust, ali su isprašili junački, oba vokala stvarno dobra u svojim departmanima, groovie rifovi i zakucavanja, jedino što su se momci baš otpanjili, bili su glasniji duplo od svih ostalih. Pred OBSIDIAN SEA je počela kiša, ja sam bio previše khm...umoran, pa sam zapalio na počinak. Ovi Bugari su svirali 2 sata neki stoner. U nedelju smo svratili do obližnjeg izvora Grze, raj na zemlji koji su zasrali brojni vikend izletnici. Sve u svemu, dobro na Rtnju vazda, vidimo se i dogodine.
    2 points
  3. Prilično zanimljiv album, bolji jedno 100 puta od prethodnika.
    1 point
  4. svet je totalno posrbio
    1 point
  5. Ћетнићко копиле. ...više od 80 godina ne prestaje iseljavanje Hrvata iz Zemuna iz raznih razloga. God. 1921. Zemun je imao oko 20 000 žitelja - oko 70% bili su Hrvati. Danas Zemun ima više od 200 000 žitelja, a procjenjuje se da Hrvata ima samo oko 5%. Iseljavanju Hrvata je uz političke pritiske pogodovalo ciljano ekonomsko slabljenje, kulturno izoliranje i zapostavljanje. Nakon Drugoga svjetskog rata svi gospodarski i kulturni objekti koje su Hrvati stoljećima podizali u Zemunu oduzeti su i postali su "narodna svojina". primjer gradske Bolnice ili Bolnice sestara milosrdnica, koje su sestre podigle za građane Zemuna, a koja im je oduzeta. Zatim Katolički dom, u kojem su radila kulturno-umjetnička društva, npr. Tomislav. Zatim Hrvatski sokolski dom, Hrvatska štedionica, tvornice. Oduzimanjem tih i drugih institucija intenzivirano je iseljavanje Hrvata iz Zemuna, onemogućena egzistencija i njihov opstanak. Velikosrpski uspon 1980-ih i ratni pohodi 1990-ih bili su novo zlo. Mnogi su Hrvati ostali bez svojih kuća, stanova, posla, otpremnina, dionica, s minimalnim mirovinama. Danas Hrvati u Zemunu nemaju svojih škola, ustanova, svojih medijskih emisija, svojih predstavnika u lokalnoj i državnoj vlasti. Tek 2003. je registrirana Zajednica Hrvata Zemuna. Knjižnica i čitaonica, koja nosi naziv »Ilija Okrugić«, obnovljena je uz pomoć članstva, Vlade Republike Hrvatske i župnika.
    1 point
  6. Ima negde i zemalja srećnih... https://rs.n1info.com/svet/ubijen-predsednik-haitija/
    1 point
  7. ide dalje gas, krećem "Mračne predele" sad btw da provučem ovde na kvarnjaka i vest od ŽIR izdavaštva: kome se svideo onaj njihov džepni kožni Lavkraft, uskoro izlazi druga knjiga - Vilijam Houp Hodžson, "Kuća na granici"
    1 point
  8. Gale je car al me cipi nije nesto OSVOJIO..
    1 point
  9. Poslednji pozdravi velikom hedonisti, hefeu koji se borio protiv velikih sila. Epstein je bio inside job, a ni McAffee nije bolje skončao...
    1 point
  10. 1 point
  11. https://www.instagram.com/p/CQ-9p-EDZ2j/?utm_medium=copy_link
    0 points
×
×
  • Create New...