Jump to content

demon_of_scream

Iskreni članovi
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by demon_of_scream

  1. Jeste li poslusali novi album aerosmith-a Honkin on Bobo? Smatram da je stvar fenomenalna! Radi se o inkarnaciji Aerosmith-a iz 70-tih sa 12 blues-hard-rock pjesama! Napokon nesto pravo nakon sladunjavih balada iz 90-tih!

  2. stormbringer najbolji album svih vremena i ovo je jedini bend koji je kad god je menjao postavu napravio dobru muziku

     

    Da... i sada rasturaju... ovaj novi gitarista im je fenomenalan!!! Ja sam nedavno gledao snimku koncerta na HRT-u i toliko su dobro svirali, toliko sam bio preplavljen emocijama da do 3 ujutro nisam zaspao!!!

     

    Deep Purple su zakon!!!

  3. Ja obicno ne kritikujem preterano ovog ili onog gitaristu, i trudim se da u svakom nadjem neke kvalitete...Ali... biggrin.gif

     

    Pretpostavljam da je svako ko je pratio rock scenu devedesetih malo bolje primetio u vezi izvesnog gitariste po nadimku Slash:

    1. Izgleda identicno kao Joe Perry iz Aerosmith kad je bio mladji

    2. Isto se ponasa na bini, isto drzi gitaru, slicno se savije unapred

    3. Isto se oblaci kao Joe Perry

    4. Svira potpuno iste modele gitara

    5. Svira...Pa recimo kao Joe Perry ali malo na steroidima

    6. Daje izjave svuda po stampi kako mu je Joe Perry bio idol u detinjstvu i kako ga je to kad je prvi put cuo Aerosmith potpuno promenilo.

     

    E sad, mogu i da prihvatim cinjenicu da nijednom uzivo nije odsvirao solo a da nije isfalsirao bar jednu notu (ako ne i vise), ali moram priznati da mi je u nekim momentima cela njegova pojava (u kontestu imitacije Joe Perry-ja) bila bljak, narocito u kombinaciji sa onim mazanjima i lagarijama o tome kako pije litru Jack Danielsa (a razbija se u teretani, videla mu se svaka kockica od stomacnih misica) i zivi sa zmijama.

    Sta malo muzikalnosti, masina muzicke industrije, i kad te usere da sviras u dobrom bendu mogu da ucine zajedno za ispod-prosecnog gitaristu, zaista je neverovatno... :roll:

     

    Hmmmm pa sad... meni je npr. Aerosmith omiljeni bend i znam sve njihove pjeme od 1 do posljednje, takodjer volim i poznajem GnR i moram priznati da u nisam bas obracao na to paznju... Ne znam... mozda kopira Perijev stil sviranja i oblacenja no mislim da je Slash ipak inovativan i dobar gitarista!

     

    Vidi ovu sliku...

     

    user posted image

  4. Ja obozacam Deep Purple... Najvise volim Burn... naravno Child me digne u nebesa kad gos poslusam... legende!

     

    Ne mogu docekati... ova godina mi se super zavrsava... idemo na maturalnu ekskurziju pa na koncert Deep Purple...

  5. Da nece poljupci da svrnu u nase krajeve, zajedno sa Tyler-om i ekipom  8)

     

    Ovako.. rekli su da ako americka turneja bude uspjesna (a jeste jer su svi koncerti rasprodani) idu i na evropsku turneju.. pa nadam se da bi mogli bar do Madjarske skoknuti.. a mozda i do Beograda ili Sarajeva... Dream on.. dream until your dreams come true...ne?

     

    Ionako imaju taj novi album koji uzlazi u januaru tako da ce neka turneja sigurno biti...

  6. Aerosmith je upravo na turneji sa Kiss! Svaki koncert otvaraju Ki$$ (sa sminkom i vatrometima) a zatvaraju Aerosmith! Koncerti su kazu sjajni a Aerosmith svaki put predje na malu toplu binu i odsviraju 3 rock obrade blues hitova (onako kao da su u nekom lokalu)! Inace play-liste su sjajne uglavnom sviraju stvari iz 70-tih, 80-tih i ranih 90-tih!

  7. Vili ovako si napisao u jednoj od tema:

     

    \"Stonesi su postojali i mnogo prije MTV-ja, ako to nisi znao.\"

     

    Pa i Aerosmith je postojao.... i Aerosmith je postojao 10 godina prije MTV-a i svoj najbolji album (mada je diskutabilno) su uradili u toj eri..... Dakle....u vodu padaju sve tvoje konstatacije o tome kako je Aerosmith poceo svirati zbog MTV-a!

     

    Ali to ne mijenja cinjenicu da sada sviraju zbog MTV-ja i da su i prije doticnog kanala bili komercijala (i to ona debela)!

     

    A sto se tice Stonesa ja sam samo rekao to zbog tvoje konstacije da su oni sada zivi zahvaljujuci MTV-ju ili nesto slicno... Smijesno!

     

    Shvati... Aerosmith nikako nije mogao biti komercijala u prvoj dekadi postojanja (a i drugoj) jer nisu znali za sebe od droga i alkohola...

     

    Svjesno ili nesvjesno si naveo jedna od razloga zasto teziti da se nabavi novac - droga. Kako im ne trebaju par kad se fiksaju?! Ne mogu oni to da dobiju dzabe!

     

    I jos nesto: kad nisu znali za sebe od droga kako su mogli da stvore tako "dobru" mjuzu???

     

    Izvini Vili ali da li ti to ho

  8. Vili ovako si napisao u jednoj od tema:

     

    \"Stonesi su postojali i mnogo prije MTV-ja, ako to nisi znao.\"

     

    Pa i Aerosmith je postojao.... i Aerosmith je postojao 10 godina prije MTV-a i svoj najbolji album (mada je diskutabilno) su uradili u toj eri..... Dakle....u vodu padaju sve tvoje konstatacije o tome kako je Aerosmith poceo svirati zbog MTV-a!

     

    Ali to ne mijenja cinjenicu da sada sviraju zbog MTV-ja i da su i prije doticnog kanala bili komercijala (i to ona debela)!

     

    A sto se tice Stonesa ja sam samo rekao to zbog tvoje konstacije da su oni sada zivi zahvaljujuci MTV-ju ili nesto slicno... Smijesno!

     

    Pa dragi Vili... ne zam ni ja vise kako cu se postaviti...

     

    Shvati... Aerosmith nikako nije mogao biti komercijala u prvoj dekadi postojanja (a i drugoj) jer nisu znali za sebe od droga i alkohola... pa kako o

  9. Vili ovako si napisao u jednoj od tema:

     

    "Stonesi su postojali i mnogo prije MTV-ja, ako to nisi znao."

     

    Pa i Aerosmith je postojao.... i Aerosmith je postojao 10 godina prije MTV-a i svoj najbolji album (mada je diskutabilno) su uradili u toj eri..... Dakle....u vodu padaju sve tvoje konstatacije o tome kako je Aerosmith poceo svirati zbog MTV-a!

  10. Daleko bilo da je sva americka scena losa. Upravno neki od americkih bendova su jedni od mojih omiljenih: Kamelot, Dream Theater, Symphony X (ove sve vise i vise volim! biggrin.gifa: )... Takodje tu postoje i mnogi drugi bendovi koje dosta volim: Blue Oyster Cult, Megadeth, Manowar...

     

    Ali ti bendovi nikad ne (ili vrlo rijetko) "vise" po MTV-ju (dobro, sigurno cete rec sad: Dream Theater nije snimio ni jedan spot; sto je i tacno).

     

    Uvijek treba da se pravi izbor, a ne svaka grupa koja ima predznak rock ili metal da se slusa! Selekcija je neminovna...

     

    Dakle ponovo stari sindrom samo-pobijanja vlastitih konstatacija jer si prije 3-4 posta ovako rekao Vili:

     

    Bas to sto su komercijalni! Biti komercijalan znaci praviti muziku za druge (komunistickim recnikom: praviti muziku za siroke narodne mase! ), a nikako za svoju dusu. U prevodu: ono sto oni stvaraju je proizvod, a ne muzika. Korporacijska muzika unistava umjetnost...

    Samo pogledajte evropsku scenu i americku. Zar ne primjecujete razliku...???

    Zato ne treba trositi vrijeme na taj sund, vec na pravu muziku (koja jeste umjetnost)!!!

     

    Dakle sva americka scena je "sund"... Molim te po 50 put da se presaberes i isristalizujes misli pa dodji da porazgovaramo!

     

    pozdrav

  11. Auuu,vi jos izdrzavate.

    Stvarno willy,mogao bi da objasnis sta tacno imas protiv americkih hard rock bendova tipa aerosmith i guns`n`roses.

     

     

    tacnije Vili jos izdrzava...... a drugo pitanje: pa ne zna ni on - tu i jeste sustinski problem!!

  12. Na ovom sajtu sam dugo i ovo je prvi puta da sam primjetio da se potezu citati velikih muzicara o grupi o okojoj se vodi rasprava. Hehehe... Po vasoj filozofiji ni o jednoj starijoj grupi ne bi moglo da se kaze da je sranje, sund, smece ili nesto slicno... Neko kaze "AC/DC je sranje!" ja malo provarim po netu i odmah kazem: "Kako ti to smijes da kazes. Pa znas li sti sta je rekao Dickinson o njima! Ne znas!? E, pazi sad..." Forum bi onda zamro, a svaka starija grupa bi bila i vise nego dobra, sto je i apsurd! Ti to nisi rekla, al' se da zakljucit iz tvoga nastupa...

     

     

    Evo nas u 200-tom postu i Don Kihot jos nije svatio stvari...

     

    Pa Vily... to sto se nitko nije sjetio svoja uvjerenja i zakljucke potkrijepiti misljenjima drugih kompetentnih ljudi po tom pitanju nas ne interesuje... Drugo... ti si nas primorao prije 150 postova da upotrijebimo ta misljenja jer si nas pitao "ko je priznao Aerosmith i ko cijeni njivomu muziku" dakle ti si inicirao takav slijed postova.... Zakljucak, sam cvoje misljenje pobijas i sebe dovodis u kontradiktornosti!!

     

    A sto se tice rock-komentara..... bez komentara...

     

     

    Na ovo vrijedjanje si jedva cekala, a? Nisam ni pokusao da te vrijedjam sa onim "stvarno mi te je zao" niti sam poznavao ikoga (do sada!) kome je to uvreda.

     

    Hoces da kazes da direktno sazaljevanje nekoga nije uvreda?

     

    A sto se tice toga da se gubis! Pricas jedno pa drugo, u svakom postu su ti oni sta su rekli o Aeroshitu itd. Jednostavno...

     

    Dakle... ponovi isti odgovor: TI SI TO TRAZIO.... i mi smo ti dali!!

     

    Dakle... posto si sve adute istosio sada se okreces sam protiv sebe.... i reci mi onda sta je patetika....

     

    imas mahanje....u nadi da ces izaci iz tunela.....

  13. Hehehe, Demone, Demone, Demone...

     

    Ono sto me je iznenadilo jeste da kazes da Holivudski filmovi nisu artisticki nastrojeni! Crk'o sam od smijeha. Howard Hawks (samo da ti nabrojim neke, kljucne autorske filmove: "Scarface" i "The Thing from another world"), Frank Capra (dovoljno je smao reci "Zivot je lijep"). Oni nisu autori, je l'? A 'ocemo li malo o Carpenteru (koji je doduse izgubio kompas) i njegovom remek-djelu "Halloween", zatim da prosetamo do rimjeka (i to odlicnog rimejka, jer se rijetko vidja tako dobar!) "The Thing". Friedkin je komercijalan, a njegovo antologijesko djelo "Istjerivac Djavola"??? Raimi je komercijalista, a fenomenalno ekspresivno remek-djelo, kljucni slapstick splatterpunk film - "Evil Dead" (Raimi je cak uspio i sebe kao autora da prenese i u komercijalnom "Spider-man"-u)? A tek o Lynch-u da ne pricamo...

     

    Vili..... ja sam htio da kazem da je Holivud danas jedna bolesna sredina ciji je bilj zaraditi sto vide love u manje vremena.... Gotovo svako ko zivi u Holivudu je ovisnik o drogama ili ce uskoro biti..... dakle jedna nezdrava sredina.... a to sto jos ima pionira kojima je stalo do kvalitete sva sreca i ne kazem da nema vrijednih filmova.... no to je minimum 7-10 na godinu a uradi se mozda 200-300.... to je bila poenta!!!!

     

    Pa ponovo generaliziras stvari.

     

    I jos nesto.... mislio sam o opstoj kulturi kada sam govorio o obrazovanju i jasno naglasio!!!

  14. Da, pocnem od Strumfete - pleonazam zivi medju nama (eh, koliko puta ja sebe uhatimkako kazem "Sidji dolje!" ili "Stara baba") i vrlo se cesto "porgijesi". A sad usput da odgovorim Demonu na njegovu zabrinutost za "Umjetnost i kulturu" - ne brini ti nista! biggrin.gifa:

     

    Malo sam koga ovdje vidio da prati film kao ja (lise Nomada) i d apoznaje opus Capre i Hawksa, "nepostojece rezije" Johna Forda (dovoljno je pomenuti samo njegove "Tragace" i sve je jasno), do novog talasa Holivuda koji se javio Fridkinom, Carpenterom (donekle i Frankenhajmerom), Shrederom i mnogim drugima, pa sve do ponovnog ozzivljavanja autorstva u Holivudu preko Finchera, Jacksona (iako je Novozelandjanin jako je uticao na novi Holivud sa svojim rmek-djelom "Braindead"), Raimija... Takodje poznajem i evropski ekpresionizam (najbolji primjer za to je Murnauov "Nosferatu"), francuski poetski relaizam, italijanski tlas horror filmova (Argento, otac i sin Bava, Fulci) i jos mnogo stosta. Zato ne brini za kulturu i umjetnost dok sam ja tamo. Mogu i o knjizevnosti - post-modernizam znam skoro u prste od pionirski Borhesobvih (pa i Tolkinovih) postmodernistickih radova, do novog talasa. Takodje znam i klasiku... I u strip se odlicno razumijem - od Moebijusa, preko Marvela i DC-ja, italijanskih Bonellijevih stripova, do nasih... Poznajem vrlo dobro i slikarstvo (jer se i sam bavim crtezom)...

    Ovo sam ti nabrojao samo koliko da se ne brines jer me nervira neko ko ne procitao ono sto tamo pise, a odjednom se zabrinuo! Vidi molim te...

     

    Pa jedna osoba tako siroko obrazovana da velikom opstom kulturom ne bi izvaljivala ovakve nepromisljene besmislice....

     

    A drugo.... karakteristika siroko obrazovanih osoba je ta da ti NIKADA se nece hvaliti o tome sta je procitao ili vidio nego ce ti sa pametnim kratkim sustinskim recenicama dokazati da je pametniji od tebe.....

     

    .... vidim to nije tvoj slucaj....

     

     

    Blondie, hoces da kazes da je svaki stari rock bend "koji se odrzao" - dobar??? Pa, o svakom (starije) bendu cemo pronaci pohvale "novijih" muzicara. Te kako su im oni otvorili oci, te ovo, te ono... Znaci los bend ne postoji! Ma vidi molim te! Ako je to "argument" (za kvalitet) ja se povlacim! Jer u tom slucaju je nemoguce da mi kazemo da je bilo losih rock bendova. Pitam se zasto li je onda propao rock 'n' roll! Hmmmmmm... (Btw, kako to da je Aerosmith poljuljao citavu scenu? Zar to nije bio Elvis na prvom mjestu, a zatim Beatles-i i Stones-i???)

     

    Ma kako tebi vise nije muka..... pitam se... kako smognes snage u i energije.... Pa naravno da je bio Elvis, pa Beatles-i.... pa nitko to ne osporava.... ma ne moze se bend odrzati od 1983 do 2002 godine u vrhu svih mogucih ljestvica a da nije vrhunskog kvaliteta.... Zapravo u cemu je kvaliteta klasicne muzike... dakle u njezinoj konstantnoj aktuelnosti (otuda i etimolosko znacenje rijeci...)... e pa ista je stvar i sa aerosmith-om.... uvijek aktuelan!!!!

     

    Kako volim da citam to kad se vadite na Ozzy-ja i Mustaina! Divota!

     

    Ma da ti znas sta volis ti ne bi ovdje me tjerao u 175 post....

     

    A kako se uvijek odusevim kad cujem kako neki muvaju djevojke na ljiga-rock pjesme! Divota! Sta ce meni pjesma da smuvam djevojku!? Sta je sa vama!? Pa i kad bi je uzeli necete citav zivot da joj pustate tu pjesmu! VI treba da je smuvate, a ne pjesma! A ako mi je do romantike uzecu Zak Prevera i njegovu poeziju, a sigurno ne neku ljiga-rock pjesmu!

     

    Slobodno ti nadji jednu djevojku i citaj joj poeziju..... pa ces vidjeti koliko cete ostati zajedno.. hhehehehehe..... "ljiga-rock" pjesme.... Oh boze pomozi mu...

     

    I jos mala napomena: Vi ocigledno da ne shvatate rock kao umjetnost (mozda je to i vas problem). Umjetnost ne treba da pali ribe, vec uz umjetnost treba da se uziva i umjetnost treba da se shvati...

     

    Da ti znas sta je umjetnost ne bi odvaljivao ovakve besmislice....

     

    Da, traju te pjesme. Zamisli da se sad neko pali na Rafaelove slike (mislim neko i hoce da se pali ako je malo "cudan", ya know what I mean?!). Jos nisi razgranicila sta znaci komercijala!!!

     

    Izvini jel ti to pricas o renesansnom slikarstvu i povlacis paralele izmedju hard-rock-a..... nadam se da ne!

     

    Opet mi je smijesno zastoneki nazivaju Ozzy-ja heavy metalcem (mozda zbog imidza?!) kad je njegova muzika cisti hard rock! Vise je Black Sabbath metal nego on (doduse, Sabbath je zagazio u metal vode, ali en sa obije noge, kad je dosao Dio). Blondie, tako Ozzy dozivljava heavy metal, ali ne i svi. Sad nadjes nekog reditelja (evo ti npr. Lucas ili spielberg) koji ce da ti kaze "Film je jedan veliki biznis", ali ga tako ne dozivljavaju npr. Lynch, Bertoluci, Bergman i mnogi drugi autori...

     

    Vilyyyyyyy..... lutko moja....... ponovo besmislice..... Svaki film holivudske produkcije ima komercijalni karakter, za razliku od evropskog gdje se u prvi plan stavlja umjetnost i tako se i svata....

     

    Blondie, uvjek cu da se nasmijem na tvoje ne shvatanje Verdija i muzickog. Ocigledno da ti, Demonovim rijecima, "ni dva cm ne mogu uci u glavu"! Hahaha! smile.gif Primacmo o stvaraocima, umjetnicima, ali ti ipak ne shvatas...

     

    Pa kako da i nesto svati kada ti sam sebe ne svacas..... to i jeste problem! Pa djevojka se vise izgubila u moru cinjenica i nepromisljenih konstatacija pocev od klasicnog slikarstva i muzike... pa do stripa i holivudske produkcije.... i zavrsivsi sa problemom muske impotencije!

     

    P.S. A muzika Aerosmitha je toliko sexy da su joj nasli materijalni ekvivalent koji je protocen u vijagru!!! :mrgreen:smile.gif :mrgreen

     

    Ponovo nelogicna i lose formulisana misao....

    Ako Dude

  15. Aerosmith klovnovi?Mozda zato sto su imali pesme, zato sto su se ribe palile na njih, zato sto su pevali o zezanju a ne o smrti... Nadji mi bar jednu pesmu uz koju se bolje muva riba od Dream On

     

    Ma znamo mi to vec svi ovdje.... no to je vjerovatno jos jedna u nizu nepromisljenih subjektivnih Vilijevih izjava kako bi rekao nesto.... ne obracaj paznju na njega.... jer ja vise nemam niti volje niti snage se baviti tim besmislicama....

     

    Pa naravno, Aerosmith je bend koje te nece baciti u depresiju... i drago mi je sto ih volis....

     

    Zapravo kad razgledam postove.... samo dvije osobe su rekle da ne vole Aerosmith... to su scissors (koji je puno pametniji i na vrijeme odustao kada je vidio da nema smisla svadjati se) i heroj ovog foruma... neumorni i neustrasivi Vili koji ce svoja pogresna uvjerenja (stecena na neupucenosti) jos malo pokusavati da brani... Nas Don Kihot... no Sancu Pansa je davno izgubio i sada ide protiv vjetrenjaca.... vjetrenjaca ga je davno podigla u vis i vrti ga no Don Kihot je ipak borac i udara u prazno vec danima....jer orginalnost i ustrajanost u ideji je dobra strana karaktera samo u slucaju ako su osvjetljeni zdravim smislom, razboritim rasudjivanjem i uvidjanjem stvarnosti... sto nasem heroju Viliju nazalost nedostaje....

     

    Do tada.... slusajte Aerosmith, Bon Jovija, AC/DC dakle hard-rock, slusajte metal, slusajte Metallicu i svu dobru, originalnu i kvalitetnu muziku... i prepustite se osjecajima...jer to je i bit muzike.... pobjeci iz svakodnevnice u svoj mali svijet... no samo svoj i niciji vise... da!

  16. Blondie... samo ti radi svoj posao i ne traci dragocjeno vrijeme.... Ja sam na raspustu i imam vremena na pretek tako da mogu da se zabavim sa Vilijem....

     

    Da, i na koju "kratku pp" trebam da odgovorim....?

×
×
  • Create New...