Jump to content

Demon Seed

Iskreni članovi
 • Posts

  18851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  164

Posts posted by Demon Seed

 1. Djoković je zaposednut demonima i fadovima, kaki kurc... On se tim prehrambenim fiks idejama i sjebo onaj jedan period kad nije bio u stanju da igra, a ima lekare kojima može da plati milione da ga opravljaju kad se zasere debilnom ishranom, mogu na venu da mu sipaju ono što mu usfali, a da ostane u tripu da jede zdravo i balansirano :haha:

  I onda izađe na net da sipa tradicionalizam i prirodnu medicinu koju smo zaboravili zbog zlih tekovina modernog života i zle "zapadne medicine", a ovamo koristi cutting edge medicinu i roka barokomoru kad ima vremena.

  Biljke su precenjene, meso je bezbednije i hranljivije od biljaka.

  Ne postoje stvari koje "require too much energy digesting", a stvari koje troše energiju za varenje (poznato kao "thermic effect of food") se čak i propagiraju kao dobre jer im to smanjuje neto kalorijsku vrednost. Nego Đoker bolid misli na hranu čije varenje zahteva puno spiritualne energije.

 2. Pa da, i ti proteini koje uneses se ne koriste kao proteini, oni takvi ne mogu da se apsorbuju u crevima, nego se vare do aminokiselina i peptida, pa se to apsorbuje u krvotok, pa se aminokiseline dalje koriste za sintezu proteina u svim celijama, transkripcija DNK je sinteza proteina, svaka celija sa jedrom to radi, dakle samo eritrociti ne sintetisu jer nemaju jedro, i mozda neka egzoticna celija druga koju sam zaboravio. Sintetisu se i aminokiseline, sem esencijalnih koje moraju da se unesu hranom (to je ona prica kompletan vs nekompletan protein, odnosi se na sadrzaj esencijalnih aminokiselina u datom proteinu).

  Tako isto se i ti proteini u celijama cesto razgradjuju, recikliraju itd, autofagijom, tokom normalnog funkcionisanja celije. I sad gladovanje moze da pojacava taj proces ali nije koliko znam to do detalja istrazeno da se zna definitivno za svaku vrstu celije da li je krajnji rezultat gladovanja apsolutna korist.

  Jetra sintetise proteine krvi, albumine i ostalo. Zato alkoholicari dobijaju ascit i ta sranja kad se poremeti funkcija jetre.

  A kad si u deficitu mast se razgradjuje da se koristi kao energija, to nije autofagija.

  Ne mislim da taj lik skodi sebi sto trenira i sto malo jede, svakako moze jaci trening da odradi neki sat posle jela nego za vreme gladovanja, ali ima pogresnu ideju o autofagiji.

 3. "Autofagija" je samo buzzword, komplikovanije je mnogo od te ideje "post => autofagija => dobrobit", upotreba termina "autofagija" u tom kontekstu je pogrešna i imho razotkriva ljude koji se lože na fadove i nemaju kritičko razmišljanje.

  Redovno nalećem na ljude koji jednostavno žele da veruju u nešto, a da to bude jednostavno i čudotvorno, ako je komplikovano, onda je mrsomuđenje, kognitivna disonanca, frustracija, anksioznost. Jednostavna rešenja smanjuju anksioznost. Msm nisam ništa novo ovde rekao ali ne kapiram zašto ljudi uživaju u tome da veruju u nešto čak i kad je očigledno da nema veze sa životom.

  Kad nekom kažem da je po meni #1 savet za ishranu da se vodi dnevnik ishrane, odmah beže, to je glupo, ne žele savet koji ih tera da se suoče s realnošću. :haha:

  Jebala ih autofagija, ako ih to interesuje, nek uče molekularnu biologiju prvo, a ne ja ću sad da gladujem pa će moje tijelo pojes sve što ne valja, a ostaviće ono što valja...

  Btw dokazano je da ko manje jede, duže živi, ali ima tu i drugih faktora, hoćeš ipak da budeš u snazi, da moš udarit karlicom po guzovima kao čovek, a ne da budeš asketa građen kao čiča gliša i da živiš duže tako što si malo budniji od životinje u hibernaciji. Zamisli jebeš u 2 a nisi jeo od 8 ahahahahaha

  Vrti se isto "oksidativni stres" kao buzzword, i to je realna stvar u smislu da oksidativni stres oštećuje dnk i može da izazove mutacije i rak (ako posustanu reparativni mehanizmi koji to peglaju sve vreme), ali najveći deo oksidativnog stresa u organizmu dolazi od rada mitohondrija, tako da je jasno da je on neizbežan i da direktno zavisi od aktivnosti.

  Ali ne, tamo neki rezveratroli iz crnog vina su antioksidansi pa će oni da nas spašavaju od toga, a to što ne mogu uopšte da dođu do mitohondrije koja bača varnicu, nema veze. Jebeni marketing, sere mi se i od biljnih preparata u apotekama, jer "to je prirodno". Moja baba odmastila jetru ovim čajem... Majkemi...

  Izvinjavam se za rant ali zna se šta su antioksidansi - mikronutrijenti, a ne jebene biOLoŠki aKtiVnE nEnUtRiTiVnE supstance. Ok ima nekih koje su ok, ali većina su kombo pharma marketing + ruski doktor + naše babe ovo brale po livadama, a onk blažena vodica, pa još i toksično. A kad krenem nekom da serem po pRiRoDnIm preparatima, onda moram pažljivo da ne ispadne ja sam pharma sektaš, ja hoću tAbLeTu da im prodam.

   

  Nek su zdravo autofazi

  • Upvote 1
 4. Ja mislim da uopšte nije bitno, u poređenju sa kalorijski ograničenim jedenjem, ako je cilj skinuti salo.

  Prednost je što je teže za 8 sati ući u kalorijski surplus (sem ako se prežderavaš kao kreten), a u poređenju sa jedenjem ravnomerno rasporedjenog istog broja kalorija, lošije funkcionišeš dok si gladan, a lošije funkcionišeš i u onom periodu dok se prežderavaš.

  Dakle svodi se na kcal / dnevno opet...

  Nmp ako nekom prija i jako veruje u to, i pridržava se toga disciplinovano, možda je njemu super tako :haha:

  Meni je održivije da rasporedim nego da ne jedem ništa 16h, naročito ako treba nešto ozbiljnije da se radi u tih 16h osim raspravljanja sa Humanom o tome kako je Benediction sranje.

 5. Redovno ubodem N umesto J

  Skroz fini dub techno talasi kod Minilinije, ne znam što nisam slušao do sad, ovo je dobrim delom klasični Monolake / Basic Channel (tj. više Rhythm & Sound, Maurizio i Round 1-5) worship 👌👌👌

 6. Kad bi me neko pitao koji je najbolji domaći bend ikad, da moram da odaberem jedan, to bi bio ovaj bend.

  Nikako da poslušam ovaj Bella Technika (a jes grdno ime) album, izgleda sam se naljutio što se raspali :haha:

  Slušao live na vrhu zgrade što je okačen iznad, ok mi je al' nmp, nešto mi tu fali... Čak mi je Minilinija bliža tom vajbu, definitivno ne tu Vuča bio više od "samo" pevača. Mogao bih pažljivije da poslušam i BT i Miniliniju, bilo bi super kad bi se našlo tu negde malo DD magije koja se čula zaključno sa Jedinstvom.

  Možda kad isprde iz sebe ta sranja koja su napravili među sobom, naprave neki reunion i izbace još jedan fenomenalan album, a?

  🥺

 7. 10 hours ago, Sreta said:

  Bombona. Mogao si i ranije da okacis ovim mrcinama, da ne bude da ja kazem da su mrcine. Dimonske.

  Tako je, odlične su pesme, a spotovi još bolji. Da kupe svi fanovi remaster, veoma nam je to svima bilo potrebno.

  • Upvote 1
 8. Unicode uses the (Modern Greek-based) spelling "lamda" in character names, instead of "lambda", due to "the pre-existing names in ISO 8859-7, as well as preferences expressed by the Greek National Body"

   

  Zanimljivo, i meni je bilo malo čudno, ali kao ok, oni su Grci, oni si znaju svoju lambdu...

×
×
 • Create New...