Jump to content

Dare

Iskreni članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dare

  1. Sinoc u Budimpesti Psychotic Waltz objasnio!!! Stara garda rastura! Zeljno iscekujem novi materijal i novu turneju da ih cujem na solo nastupu.

     

    Jako lose organizovano sto se tajminga nastupa bendova....Band pre PW duze svirao od njih, a realno nisu im ni do kolena!!!

     

    Synphony X rasturaju ali kao sto sam i gore procitao osetio se problem u zvuku. Po mom muzicarskom razmisljanju i zapazanju Romeo voli mutniji ton na riff-u pa da se nebi klao sa bass-om bass su oterali jos nize toliko da se bass cuje samo kao tutnjava koja je uglavnom van covecijeg slusnog opsega...

  2. Teska kurata sreca covece.............

    Svaki clan benda je bio u svom tripu..........skup svih tih tripova je neponovljivi Psychotic Waltz.......

    To sto nisu mogli da nadju odgovarajucu izdavacku kucu uacinilo je da bend ostane totalni underground! sto se meni jako svidja........

     

    Da li neko zna sta se desava sa gitaristom Dan Rock-om?

    Citao sam neki njegov interview al i to bese davno.......

  3. zaboravio si Strange Mind of Buddy Lackey solo album koji je mnogo dobar.

     

    imao je gitarista Steve Cox bend Teabag posle PW takodje.

     

     

    Znam za to da postoji i ganjam ih danima po torrentima i po ovim mulama, al izvori su na nuli......

    Od DarkStar-a imam samo "Marching Into Oblivion"

    "Heart Of Darkness" jok

  4. Mozda mala pomoc oko odabira albuma:

     

     

    Album "A Social Grace" je izdat 1990god. Nenormalno progresivan.Produkcija tipa "When Dreams and Days Unite"........... tvrda i sirova.Mnogo muzike,neparnjaka i odlicnih tekstova.

     

     

    "Into The Everflow" 1992. potpuno drugaciji,.....malo vise obojen klavijaturom,sa dosta synfo,arabic,classic harmonija i waltz ritmova(naravno u njihovom stilu)

    Tekstovi totalno uvrnuti.

     

    "Mosquito" 1994. E ovo kad sam cuo rekao sam ovi ljudi su stvarno genijalci.Ponovo neverovatan album potpuno tematski,stilski i produkciski drugaciji.Tekstovi,harmonije se stalno smenjuju iz sunca u tamu(moj licni feeling)

     

    "Bleeding" 1996. Mislim sta reci! Opet nesto novo ali opet u njihovom originalnom stilu! Prvoklasna produkcija.

    Masni rifivi.Tekstovi su dosta kraci za razliku od prethodnih albuma koji su ponekad kilometarski....ali sve savrseno leze!!! :rockdevil:

     

    I onda 1998. se raspadose :icon_ne:

    "Buddy Lackey" menja ime u "Devon Graves" i ode sa svojom frulicom da skupi "Dead Soul Tribe"

     

    Posle raspada(nisam 100% siguran)1998 izlazi "Live And Archives" dupli CD sa live,demo i neizdatim pesmama

    Live- je jako loseg kvaliteta.......verovatno sniman iz publike ali za mene i prave fanove neizmerno blago.

     

    1999. izlazi "Dark Millenium" Neizdate demo pesme,Projekat instrumentali Dan Rock-a u stilu njegovog peojekt benda EndAmen,i jos live pesama........ne znam odakle.

     

    Na netu sam nasao neki "Psychotic Waltz - Belgium Eupen Live 1993" al se torrent zakucao na 2.4% i nece dalje :violent:

     

    IMA LI NEKOOOOO :surprised: ?????

     

     

     

     

     

     

     

    Tezak zivot, ja ne bih izdrzao taj pritisak :meshuggah: Mada, mozda i bi.... Da je u pitanju gledanje Queensrycheovog Building Empires izdanja, i da tih 10 zena znaju sve tekstove, znao bih da sam u stvari mrtav i na nekom drugom mestu ;)

     

     

    U Pravu si care..........ALI SKROZ!!!

     

    Kad bi znao da me gore tako nesto ceka........otiso bi bez carapa i kofera ovog momenta :bigblue:

    Sala naravno.........

     

     

  5. Ja eto tek danas prvi put na forumu...DT slusam od '96..........Pokusao sam sto vise da procitam sa DT teme ali sam posle par strana prekinuo.Neverovatnih gluposti sam se ovde nacitao o svojoj prvoj nezaboravnoj muzickoj ljubavi. Najplica stvar koju obozavalac Progressive muzike moze da uradi je da preslusa album dva puta i brze bolje ode na forum i isere se kako mu nevalja ovo ili ono........

    Kada se pojavio Falling na prvih 10 slusanja sam bio totalno zbunjen i mozda razocaran ali sam ZNAO da DT treba slusati dugo dugo dugo.I dan danas kad pustim taj album(iako sam ga slusao milion puta) cujem nesto novo.........Neke pesme mi se zalepe tek posle nekoliko godina.....i onda se pitam "Covece jesi ti bio gluv ili koji ti je kurac bio........pa ova pesma je remek delo".Oni koji seru po DT-u ustvari ne slusaju muziku vec samo traze zamerke i prave se pametni.DREAM THEATER se slusa zatvorenih ociju,cistog uma i otvorenog srca!!!! Nije se rodio savrsen covek niti postoji savrsen bend koji ce istim zarom i kreativnoscu napraviti 10 IMAGES-a ili AWAKE-a. Meni je svaki album na svoj nacin neverovatno drag..........i svaki je zapecatio jedan period mog zivota......UZIVAO SAM TRCECI KUCI IZ GRADA DA BI PRESLUSAO NOVI ALBUM :meshuggah:

     

    SERONJE NEKA ODU NA WC SOLJU PRE UKLJUCIVANJA KOMPA :evotigana:

×
×
  • Create New...