Jump to content

C.A_R.I.A.

Iskreni članovi
 • Content Count

  1322
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-65 bijedan

1 Follower

About C.A_R.I.A.

 • Rank
  Master of Metal
 • Birthday 01/24/1978

Profile Information

 • Location
  Around Belgrade

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6176 profile views
 1. Religija nije evoluirala, jer je samo u hrišćanstvu Bog postao čovek, nijedna druga religija nije isčekivala rođenje Boga u obliku stvorenja. A to vezano za Horusa imaš ovde http://skepticproject.com/articles/zeitgeist/
 2. Ma nije, čini ti se. E Gojko, stari metaleru, očekivao sam da si ti malo bolje infomisan nego ovo što čitam. Au čoveče, hrišćanski dogmatici ? Ti ne razlikuješ pojmove kako treba. Ako će ti biti lakše, https://biblehub.com/interlinear/matthew/5-3.htm
 3. Javiti se privatnom porukom. Nisam zainteresovan za 2017 izdanje Human–a. Ako imate izdanje iz 2001 ili Back on Black, javite se. Hvala.
 4. На продају албум из наслова. У питању је европски винил из 1993. Није реиздање, плоча купљена у Мађарској половином деведесетих. Цена 4200 динара (35€). За све додатне информације стојим на располагању.
 5. Ниси добро прочитао Нови Завет,а ни Стари. Није у питању тумачење,већ опис,дефиниција пакла. Надам се да разликујеш појам тумачења од појма описа и дефиниције. Прво - Библија није револуционарни памфлет,нити позив за револуционарну организацију државе по посебним принципима. Друго - у Старом Завету се пре 3000 година проповедало 1 дан у недељи да одмарају сви (што представља бригу о свим слојевима друштва). Ако си читао Нови Завет,подсетио бих те на реченицу "Нема више Јудејца ни Јелина, нема више роба ни слободнога, нема више мушког ни женског, јер сте ви сви један (човјек) у Христу Исусу" И за крај... видим да си вечерас баш расположен за шалу... Ајд уздравље
 6. Управо тај линк говори о различитом,не коначном,схватању пакла. Из самог Новог Завета се виде различите представе о паклу,па кад на то додаш схватања светих отаца и подвижника 20 века... На пример,код старца Клеопе постоји објашњење о томе како изгледа паклени огањ. А такође постоји и објашњење да је један део пакла хладан,и тамо је вечита зима,то је - тартар,место вечите хладноће. Ни рај такође није потпуно дефинисан ни описан,има више различитих описа.
 7. C.A_R.I.A.

  Death

  Πријатељу,слушао сам и Human i ITP још одавно,одавно... Него,да мислим да се ми нисмо добро разумели,зар не,изгледа да ниси лепо прочитао оно што сам написао. Remastered верзија албума Human ми се нешто и није допала,али ITP remaster,званични је очајно лош. Нисам дакле рекао да је у питању лош албум,већ да је ремастер упропастио звук Океј ? Па рекох ти да ремастер звучи катастрофа. Предпостављам да ниси ни слушао јапанска ремастер издања,фантастична су. ITP је тако перфектно урађен,и Schuldineru би се допало,гарант... Human звучи фино,а како су ремастеровали Spiritual Healing,то је већ питање укуса. Мени лично прија оригинал продукција више,имам утисак да су ту јапанци мало слабије урадили посао. Уздравље
 8. Могуће,слажем се. Али ако је неко одрастао у тој,другачијој култури,не значи да се њему одриче могућност спасења од Бога као неком ко живи у хришћанском свету. Μοжда се сећаш,разговарали смо раније о томе. Поента Бога јесте да га волимо,а не да се плашимо пакла или вечне казне. Неки свети оци сматрају да ће пакао на страшном суду уствари бити Божја љубав за оне који ту љубав не желе. Идеја пакла као тачно уређеног места које изгледа на тачно одређен начин не постоји. Када је човек ван вере,капирам да му све тако и изгледа,као некакав "страх од пакла",и "тражење утехе у религији". Када је религија живот,она је тада нешто друго,и срећа и туга,а не као каква "сервисна станица" за неког коме је тешко. Хришћанство не познаје "пасивност",већ напротив,као када би одбацили да је 2+2 = 4. Другим речима,неко може или бити трудан или не. Не може бити мало или делимично трудан. Дакле као у математици,ако је учење да је збир углова у троуглу 180 степени,чему тражити даље када је то истинити податак ? Иста прича када је хришћанство односно православље у питању. Многе религије су ухватиле корена широм света,данас не важи то што си рекао да је једна религија ухватила корен само у једном народу. Погледај само хришћанство,данас хришћана у Африци има много више него икада раније. По логици коју си ти рекао,тамо не би требало да их буде ? Не рачунам рано монаштво које је потекло из Египта,односно период од почетка 4 до половине 5 века.
 9. Γнушање производи осећај слободе ? То ми звучи доста апсурдно. Подсетило ме је на идеју да је самоубиство резултат нечије слободне воље. Само што што самоубица не може да живи у "плодовима" своје слободно изражене воље да - не постоји ... Дакле нема детерминизма,када неко може просто да одлучи - да ли ће постојати или неће.
 10. C.A_R.I.A.

  Death

  Како су Јапанци урадили ремастер Death албума... Свака им част... Не допада ми се једино Spiritual Healing како су урадили,али ITP и Human су урадили тако добро... Уосталом званично издање ITP изгледа као дечија игра,ко да су деца појачала еквилајзере и снимили албум на крају. Human је сличног (не)квалитета. Званични ремастер ми изгледа само као на брзину склепана ремастер издања
 11. Наравно да је одговор - да. Замисли на пример да је неко стално здрав. Постао би горд,и мислио да је он бољи од других људи,јер живи свој живот и никада није болестан. И тако би телесно здрав,упропастио своју душу. Није то једини разлог болести,разлози болести су многобројни,ово је само један од њих. Поента је да болест није некаква "казна". Зато постоје и бројна излечења болести. Не разумем,каква су то "свакодневне" примене религије ? Теодорице,ако желиш да кажеш да СПЦ не чини пуно да помогне људима,са једне стране си у праву. Са друге стране,разне хуманитарне и сличне активности које СПЦ чини није нешто што треба да се разглашава на све стране. Верујем да часописе и новине то понајмање интересује. У Цркви,веровала ти или не,има расчињења свештеника. Само што тога нема на телевизији. Има и других санкција,није само расчињење санкција,постоје разне санкције пре тога. А те идеје да постоје деца о којој "сви знају",ми звучи као непроверена прича. Знаш како - ако неко не воли Цркву,све ће гледати на негативан начин. - ако попадија не ради ................... онда је срамота јер су сви на трошку Цркве - ако попадија ради ....................... и то је срамота,јер им није мало пара - ако свештеник не уређује цркву............срамота,јер онда кажу да црква ни на шта не личи - ако уређује цркву.........................и то је срамота,ето у шта је претворио цркву. Тако да како год окренеш,увек ће некоме нешто сметати.
 12. Оштро се санкционише било какво убиство. Перановић је што се свештенства тиче,завршио своје,он више никада не може бити свештеник. Свакако,када изађе из затвора. To je само твоје тумачење поменутог текста. Православље није никада било у сукобу са медицином,проблем је само,шта радити када медицина не може да помогне ? Или када сваки лекар има своју дијагнозу,тј када лекари немају ни појма каква је болест у питању. Нису сви канони једнаке вредности. Свакако да има доста канона који су важни и битни и дан-данас,али такав канон о купању говори о времену у коме је настао,и не може бити важећи данас. Канон није некаква догматска истина,већ је правило које уређује одређену тематику.
 13. Ко је створио Бога ? Ако идеш том линијом,мораш доћи до краја приче,не постоји низ без краја... Тојест неко мора постојати а да није сам себи узрок. Науку не интересује шта је било пре "великог праска",а и оно што даје,на пример теорију о "великом праску"... Је као и све друго,теорија... Која је свакако прихваћена у научном свету. Али ако може да дође и друга теорија која ће бити прихваћенија од те. А и не мора. Све је то релативно у том домену где не знамо ништа поуздано. Ово није тачно. Просто из разлога што подсећа на вештачку и непотребну полемику наводног "рата" између науке и Библије. Свакако да и вера и наука имају различитих тачака,али имају и сличних,не треба од тога правити претерану причу. Изједначавати религију са необразованим људима,је нешто што је превазиђен концепт,још од пре педесетак година када су појединци тврдили да ће се једног дана наука толико развити да ће религија једноставно нестати. Тј. да нам више неће бити потребна. Сами креационисти су доста агресивни,али мешање науке и атеизма је кренуло још одавно... Када су тражили грешке у Библији,и самим тим што нешто географски није тачно у Библији... Неки су хтели тим путем да оборе саму веру у Бога. Па ако гледаш на Библију као књигу која је уместо уџбеника географије,онда разумем како размишљаш,али не тумачи се све што тамо пише буквално,од речи до речи. Веровати да Бог постоји је нешто што се не може схватити само умом,и мишљу,исто је и за питања о стварању света. Што каже Кант,Бог се не може ни оспорити,нити доказати,већ се треба оставити простора за веру. Слична прича је и када је стварање света у питању. Вера и претпоставке постоје,питање је ко и како верује у њих.
 14. Не знам да ли је било... Ово је генијално
 15. У питању су православни секташи,а не "сви остали",ако си мислио на моју поруку. Да ли уопште знаш ко су расколници старокалендарци ? Учење сваке цркве формирало се кроз векове,али не као нешто што је наметнуто "споља" већ што се формулисало путем дефинисаних учења,да би се јасно разграничило од оног што није исправно учење. Колико ти уопште познајеш православље и колико познајеш садржај Библије ? Не мислим да си читао исечке на интернет сајтовима већ да имаш макар оквирна знања о њеном садржају. Што се слике тиче...неко ко је направио стварно мисли да је духовит. Ал изгледа да је омашио поенту.
×
×
 • Create New...