Jump to content

RNA

Počasni Moderator
  • Posts

    15694
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RNA

  1. Ja nikad nisam napisao šeststo i nikad neću. Vuk Karadžić je rekao - piši kao što govoriš, dakle ŠESTO i tačka. Takođe, uvek ću reći HILJADU, ako stoji nezavisno. Eventualno može jedna hiljada.

    Принче, овде причамо о тоем шта је исправно, а не шта ти тврдоглав хоћеш или нећеш да радиш. Кога заболе за то?

     

    Акузатив можеш да користиш када кажеш: "Платио сам хиљаду динара", али на новчаници од хиљаде динара НЕ СМЕ да стоји акузатив. На старим новчаницама од пре 2. светског рата је нормално писало.

     

    Izvinjavam se zato sto ovako ulazim u diskusiju,ali ubija me sto puno ljudi koristi izraz SANTIMETAR a ne centimetar.Cak i neki profesori na mom fakultetu,nije mi jasno vala.Naprimer razumem sto je cola lakse reci nego inc ali ovo me buni i nervira...

    Није неисправно, зависи од тога одакле је израз узиман - 'центиметар' је оригинално од латинског, али многи изрази су покупљени из француског, а Французи 'centimetre' читају 'сантиметр'.

  2. Evo, ja ne volim pušenje, ali nemam ništa protiv ljubljenja sa devojkom koja puši.

    Ово је једина ствар код девојака коју стварно не могу да поднесем. Укус у устима као да сам олизао пикслу и смрад из ноздрва... ужасно.

  3. Moja profesorka srpskog je pisala ček negde i trebalo je slovima da napiše 600 i ona napiše, normalno, šeststo i prodavačica je počela da je ubeđuje kako to nije ispravno. :) :)

    Е, вала, око тог шестсто ми ништа није јасно.

     

    Кад смо код бројева, на новчаницама не би требало да пише "хиљаду динара". Који ће враг ту акузатив? Треба да стоји "хиљада динара". И не би требало да буде исправно двеста и триста, него двесто и тристо.

  4. sta fali,oba vrhunska benda u svojim zanrovima.

    Апсолутно, али један са другим никакве везе. Фора би било да су урадили један д оних сплитова са по две песме, где сваки бенд уради по једну нову ствар и обраду од оног другог бенда са сплита. Е, то би већ било занимљиво чути и видети.

  5. Све се своди на следеће. Ако неко хоће да пуши и да се трује, његова ствар. Нећу да трује и мене, тако да лепо може да изађе напоље. И нема ту никакве тираније мањине, пушачи су мањина.

  6. Јесам ли лепо рекао?

    RNA - Ko je bre obradio 'La Luna' ? Elvenking ? Zasto ja nemam tu pesmu :S

    Ма, није нико. Помену неко горе да су обрадили 'Heaven Is A Place On Earth', а ја сам само додао да би било боље да су урадили 'La Luna'.

    Како ко то да кад год нешто напишем људи не схватају о чему се ради?

  7. Verujem da fanove zanimaju klipovi - Live in Essen, Germany 20-05-1988:

    01 Battle Angels

    02 Die For My Sins

    03 White Rabbit

    04 Interview

    05 Future Tense

     

    Download:

    http://www.megaupload.com/?d=J7UQZ6J3

     

    Enivej, šteta što je zamrla tema o ovom bendu... :D

    Хм, верујем да су две од тих песама и интервју завршили на оном прому са Fifth Angel.

  8. Дакле, оно изненађење о ком сам причао је заправо наш 3. наступ ван граница Србије, а први у Хрватској. 10. септембар Жупања, Municipal Waste и Space Eater, а онда сутрадан Sodom и ми. Може ли боље? ;)

×
×
  • Create New...