Jump to content

bo88gdan

Iskreni članovi
 • Posts

  6354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Posts posted by bo88gdan

 1. 30 minutes ago, HUMAN said:

  Hmm šta si očekivao od Halloweena, put na mesec, egzorcizam??

  Odlično snimljen, efekti na nivou, gluma ok.. meni je ionako kod 99% današnjih filmova konverzacija težak cringe, nije ni ovaj izuzetak, ali opet gledao sam daleko grdje. Sam si rekao zbog čega film jedino vredi, ja bih rekao da je to i jedini razlog da se Halloween uopšte i isprati, kao što je bio slučaj i sa prethodnih x nastavaka.. i čak bih se usudio da kažem da ovaj spada u gornji red celokupne franšize, gde je da podsetim bilo svačega, od prvih par kultnih do teškog pada (5, 6 deo), preko Zombijevih mish-mash rebut pokušaja, do ove nove revitalizacije u vidu triologije. Prvi iz 18-e nije bio loš kao uvod, malo se više otegao nego što treba, ali ok, preko ovog koji treba da predstavlja esenciju franšize, dakle - total carnage (i u tome je poprilično uspeo!!!), dok treći, simboličnog naziva - Halloween Ends, treba da stigne već sledeće godine!

  Онај из 2018 је врхунски, овај је авај просечан, што се Зомбијевих делова тиче то је тек смеће над смећем. Опет кажем Мајкл извлачи причу јер је икона хорора. 

 2. 2 hours ago, HUMAN said:

  Direktno se nastavlja na prošli iz 2018-e, uz dosta nekih flešbekova iz 78-e

  btw Odličan novi, ko stvoren za bioskop, bez palamudjenja, mindfuck zapleta, čist SCREAM BLOODY GORE:rockdevil:

  Jedino je genocid koji Majkl cini vredan gledanja i karte, sve ostalo je teski krindz 

 3. On 5/25/2021 at 8:41 PM, VoivodBG said:

  Army of the Dead (2021)

  Zombi apokalipsa može početi sa pušenjem, i to je samo moglo da izađe iz glave "bruh" Zack-a Snyder-a.

  Kratak sinopsis, u Americi dolazi do zombie posašti u oblasti najgrešnijeg grada u Americi, Las Vegasa.

  Grupa plaćenika koja je izdržala taj inicijalni udar, ponovo je pozvana od strane privatnog sektora-vojske (nije objašnjeno, kao i mnoge druge stvari) da obiju veliki sef koji ima pozamašan iznos novca u njemu. I koji će im rešiti sve životne probleme.

  Ovo je prvi film gde je Snyder potpisan kao jedini scenarista (Suckerpunch je isto sam osmislio, ali mislim da je imao ispomoć pri scenariju, ispravite me ako grešim) i sam je radio kao snimatelj.

  Iako ga smatram za kompetentnog zanatliju, i nekoga ko razume važnost slika koje predstavljaju "epske" momente, pogotovo na one koje ga inspirišu i proizilaze iz mitologija sveta, sa ovime je pokazao da je totalni prevarant.

  Prvo je najavio da je iskopao stara sočiva i napravio custom made kamere da bi napravio "neprijatnu" atmosferu.

  Ovo je jedan od najnekompetentnije snimljenih filmova, jer konstantno je gledao da se zumira u lica glumaca i pravi krupne kadrove, dok je sve ostalo u pozadini mutno.

  Imao sam u par navrata osećaj mučnine i bolele su me oči dok sam pokušao da čkiljim, i imam uvid u tome šta se dešava na ekranu.

  Iako je nekada važio za koliko toliko kompetentnog režisera što se tiče akcionih scena, ovde su većinski u mraku i neprirodni način na koji su snimljene sve scene, ne doprinosi nikakvom boljitku, ili stilizaciji koja bi doprinela filmu, već samo oduzima i pokazuje da njemu jeste potreban dobar snimatelj.

  Film pati i od trajanja, sve je ovo moglo da se upakuje u kratkih 80-tak do 90-tak minuta, i u rukama scenariste koji ume da se poigrava žanrovskim konvencijama, i da zna kakav humor da iskoristi i ubaci par obrta, imali bi mali kult od filma na izvolite.

  Najveći problem se dešava pri kreiranju samog scenarija koji je mešavina svega što ste ikada videli iz pop kulture: 1. zombi film, da. 2. plajčkaški film, da.

  Sama premisa jeste interesantna, ali Zack je toliko tup u pripovedanju iste, da čak ni šarenolika ekipa glumaca koju je pokupio za projekat, ne uspeva da pokaže šta može i da učini sa istom. Pogotovo što su likovi tanji od papira za pečenje, i kako se pojave na ekranu time ih brže i zaboravimo.

  Primera radi Bautistu sam stvarno zavoleo gledajući kao Drax-a (Gaurdians of the Galaxy serijal) jednostavno čoveku leži humorističan, a fizički pristup glumi, eventualno bih još izdvojio ulogu u Blade Runner 2049, kao androida/replikanta Sapper-a Morton-a, gde je uspeo da dokaže, da sa malo teksta, i dobrim sitnim gestovima, ipak postoji crta glumca u njemu i da može da bude dobar u takvim ulogama.

  Ovde dobijamo jednog drvenog Bautistu, koji glumi vremešnog plaćenika i ćaleta, i poprilično je bio nezanimljiv, i to ide nauštrb neinteresantnog i stereotipičnog odnosa sa kćerkom (Ella Purnell) koji je povuci potegni i bazira se na par scena koje nisu bile dovoljne da ih učine zanimljivim.

  Ujedno je tu i ostatak ekipe koji je šarenolik, Švaba obijač sefova, TikTok zombi influenser i njegova devojka (koja je čista kopija Vasquez-ve iz Aliens-a!), korporativni tip (kojeg glumi Garret Dillahunt, koji je isto protraćen jer smo već videli da može da glumi nazad u danu u serijalu Deadwood) i imamo i crnca koji je ozbiljan tip i razume se u oružja i ima nategnut odnos sa Švabom, hispano ljubavni interes Bautiste i Francuskinju koja švercuje unutar i van grada ljude.

  Niko od njih nije imao sanše da išta odglumi sa amaterskim napisanim scenariom. Zamišljam Snyder-a kao čoveka u svojim 50-tima, koji se i dalje ponaša kao klinačka ložana i piše "radnju filma" i stavlja na papir, a onda da bi ispao pametan (barem sebe tako projektuje kroz silne intervjue) uzima reference od svih mogućih filmova koje ste gledali do sada, spomenuo sam gore Aliens, većina filma je u suštini veći deo zapleta direktno prenešeno iz Cameron-ovog klasika.

  Onda nespretna referenca na kultni American Werewolf in London na početku filma, u jednoj od najglupljih scena, koja je njemu verovatno bila smešna, ali je samo glupava.

  Što se tiče samih horor elemenata, u redu su kostimi zombija i ta šminka,

  Mene je više nateralo na ramišljanje da li su zombiji uopšte zombiji, jer mi možemo da vidimo neke odlike uređenog društva kod njih,

  iako ne mogu da komuniciraju normalno, ali verovatno je neka vrsta telepatije ili čega već, ali kao i mnoge stvari ne ostaju objašnjenje.

  I bolno je to što čovek ne razume koncept horora, već sve radi na tupav način, zamišljam ga u pravoj zombi apokalipsi kako udara u šerpe i lonce.

  Recimo u njegovom rimejku Dawn Of The Dead, bilo je scena koje su prizivale jezive momente u kojima se, ti isti likovi nalaze.
  I postojao je osećaj za brzo delanje i intenzivne scene akcije kod samih likova.

  Ovde je akcija samo jedna fusnota koja se završava na Snyder buci, taj efekat sam mu pripisao još od gledanja Suckerpunch-a, a to je nastavio da koristi i u ostalim filmovima. Jednostavno stvari se dešavaju, slow motion efekat je pristuan, koji ponovo samo upalio u 300 ekranizaciji jer je uspeo da prenese momente iz stripa na veliko platno u verodostojnom stilu.

  Najveći greh je počinio sa načinom kako se odvija sam film, kad se god nešto desi, ubrzo stane da bi likovi dosadno stajali i objašnjavali šta se dešava i to na toliko jednostavnom nivou, da sam se par puta uhvatio kako se osećam pospanije nego kada gledam neke b filmove.

  Vidim da ima planove i za nastavak, i da se navodno radi i Netflix anime serija i spin off prequel sa Švabom obijačem, ali iskreno ne bih polagao pare u ovu franšizu.

  Neke stvari ne treba pravdati na kraju dana, jer nije ni čudo što dobijamo gomilu đubreta od filmskog sadržaja i onda svi ti silni studiji i striming servisi ih samo izbacuju da popune prazninu svakodnevnog života.

  Radije bih da gledam onda samo stare filmove i da otkrivam na taj način klasike, nego da se ponovo izložim nečemu diletantskom poput ove sprdnje od filma.

  1

  bravo debilizam cist od filma 

×
×
 • Create New...