Jump to content

Shamandalie

Iskreni članovi
  • Posts

    2480
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Shamandalie

  1. Koliko vec godina dolazim na EXIT i otkad postoji metal stage, moram reci da je sinocna Arkona bila jedan od najboljih nastupa koje sam ja videla. Atmosfera je bila sjajna, sto je dokaz da folk metal definitivno dobro prolazi u Srbiji pa bi organizatori koncerata morali to imati u vidu. Neuporedivo bolji koncert od onog u Novom Sadu 2008. godine!

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  2. http://www.kamelot.com/site/news/875/

     

    Kamelot’s “Pandemonium Over North America 2011″ is coming!

    Posted on July 4, 2011

     

    Hello Kamelot Fans!

     

    Well time is nearing for the upcoming North American Tour. After the success and reaction of the European and South American Tour, the band is more than ready to party with all of you. “We are dying to get back out on the road, the European and South American tours went so killer, now its time to tear it up in the US and Canada” – adds Kamelot bassist Sean Tibbetts. Kamelot will be bringing an allstar cast along with them, with Fabio Lione (Rhapsody of Fire) on lead vocals as well as Elize Ryd (Amaranthe). Fabio Lione adds: “So great when I think that soon I’ll be on the road again with the Kam-guys!!! I’m sure we’ll do great shows together as we did in South-America and Europe!!! We’ll give the best shows possible to the fans in North-America… great set-list and great people… get ready for a blast with one of the best bands of our time… see you all… soon on tour!!!” In addition female singer Simone Simons (Epica) will join the band on the entire run. Commented Simone, “I hope you come and pay a visit and have a great time”. She adds, “I’ll be singing ‘The Haunting’, a familiar song, and I’m just looking forward to having a good time with the KAMELOT family”.

     

    The North American Tour kicks off August 26th in Atlanta, Georgia and runs though Sept 23rd with support from the bands Alestorm, Blackguard and The Agonist.

    • Upvote 1
    • Downvote 2
  3. Haha 'ladno imam istu, kupila u novembru jos uvek traje, odlicna je.

    Na moju duzinu traje 2 meseca, mislim. Odlicni su im proizvodi zaista, otkad sam pocela da kupujem farbe kod njih, zaista nemam nameru da trosim silne pare na Revlon Color Silk i slicne gluposti.

    • Downvote 2
  4. Ja sam je pitala da li je dermatolog i koju ordinaciju zastupa, zbrisa iza pulta kao eto zuri jer jos ljudi ceka pregled.

     

    Bas navlakusa. Ovde inace u Novom Sadu, kad udjete u apoteku pitate se da li je apoteka, parfimerija, prodavnica igracaka, jer bukvalno prodaju sve i svasta. Ja saj juce uzela Rollandovu masku za kosu beta-carotene i rezultat je sjajan. Stavila sam je nakon farbanja i kosa bas izgleda oporavljena, laka za oblikovanje i sjajna.Cena za 500 ml u Aleksandru, 463 dinara, sto je takodje prihvatljivo, jer obicni balzami tipa l'oreal i slicno kostaju mnogo vise.

    DSC00311.JPG_W7UbKGRQYmLC_medium.jpg

    • Upvote 1
    • Downvote 2
  5. Не разумем којом то логиком би Лука требао да размишља о новом певачу. :) Фабио пева у бенду колико дуго и сад ће да оставља Rhapsody да би певао у Kamelotu јер њима треба нови певач.

     

     

    Pa mozda bi to bio napredak u njegovoj karijeri, mada je diskutabilno pitanje koji je bend veci Kamelot ili ROF. Ili da li imaju istu publiku? Odnosno, mozda je bolje da se pitamo sta on sam zeli i koji od dva pomenuta benda moze da mu donese vise novca?

    • Upvote 1
    • Downvote 2
  6. Mnogi komentarisu kako bi bilo ubitacno da Fabio peva u dva benda...Mada, Italija obiluje skolovanim muskim vokalima, pa bi mozda Luca trebalo da razmislja o promenama a Thomas da uzme ovog oprobanog, koji je stekao zaista puno simpatija kod publike. Kad sam posle prvog koncerta u Chileu preslusala snimke na youtube, jedan iskusan muzicar mi je rekao na racun Fabia: "Mozda je bezveze da ti to kazem, ali meni se cini da je mnogo bolji nego Khan." Istini za volju Khan je Khan, ali mi zaista Fabio izgleda kao najbolje resenje.

    • Downvote 2
  7. Hvala. :pivopije:

     

    Uvek sam mrzela kad mama pece patlidzan za ajvar, smrdi toliko da ne moze da se podnese. :puke:

     

    Pravi srpski ajvar se pravi od ulja, soli i crvene mesnate paprike. Mi smo prosle godine papriku proizveli u sopstvenoj basti i bila je bolja nego ikad. Sve ostalo gde se dodaje paradajiz ili patlidzan nije ajvar, vec pindjur ili tako nesto, makedonski specijalitet.

    • Downvote 1
  8. wow, hvala ti puno na ovakkvom izvestaju :pivopije:

     

     

     

    upravo ocekujem opisano u drugoj recenici, nikako u prvoj :) tako da izgleda da je izbor dobar

     

     

    Sta god te jos zanima, pitaj slobodno, kazem, nadam se da cu ici u buducnosti i treci put tamo. Ako ne patis od fenseraja, moj savet ti je da probas hranu u malim seoskim porodicnim restoranima, da se kupas po gotovo pustim skrivenim plazama, a ako zelis da se izolujes od svega, idi jedan dan na Desimi Bay, gde je i kamp naselje Santa Maura i gde je more neobicno mirno a pogled iz tog zaliva seze ka pecinama duz strme obale. I da, ako zelis da probas riblje specijalitete, poseti mesto Sivota, tu je niz ribljih restorana gde sluze tek upecanu ribu iz tog dela mediterana.

    Turisti su uglavnom Britanci, Svedjani, Norvezani, Grci i mnogo manje Srbi, Poljaci, Madjari, Cesi. kazu da je u avgustu dosta Italijana, mada sam ja oba puta bila u septembru, kada sam mogla potpuno da uzivam u relaksirajucem odmoru i bez guzvi na plazama, restoranima, ulicama.

    • Downvote 2
  9. Realno, Tarjin "opera" vokal je los. Mozda zvuci operski u metalu, ali generalno gledano, daleko je to od opere. Bilo koja ozbiljna operska pevacica bi obrisala pod sa njom. Jeste, moze da dosegne visoke note koje Anette moze samo da sanja, ali to ne mora da znaci da zvuci lepse.

     

     

    Ovo potpisujem, pocev od Tarje (mozda niej ona jedna od njih, ali je ta koja je pokrenula lavinu), mnoge operske pevacice su kompenzaciju za neuspeh u operskoj karijeri potrazile pevajuci u metal bendovima. A to znaju svi koji su ikada imali priliku da uzivo odgledaju neku opersku predstavu sa kvalitetnim pevacima.

    Tarja mozda ima bolji i mocniji glas, ali pati od kompleksa dive ili je od toga patila dok je bila u Nightwishu. Posebna svlacionica, poseban marketing, menjanje haljina itd...

    Anette je to sto jeste i peva tako kako zna i ume. Ona nije primadona, vec deo tima i ocigledno da se takav timski igrac vise svideo gazdama u bendu. Fanovi ce uvek biti podeljeni, to je neminovno.

    • Upvote 3
    • Downvote 2
  10. idem u lefkadu kolima ovog leta, aj neko ko je bio neka kaze sta interesantno mogu obici kad vec nisam limitiran prevozom u krugu od nekih, recimo, 200km posto nam nije jedini prioritet pecenje na plazi

     

     

    Prava atrakcija Lefkade su neverovatne plaze i more, ako ides kolima, mozes obici celo ostrvo i izabrati ono sto ti se najvise svidja. Ako nisi ogranicen na ponudu smestaja neke turisticke agencije, moj savet ti je da budes u mestu Vasiliki koje je na jugu ostrva i koje je prepuno uskih ulica, malih ribljih restorana i poslasticarnica, a iz kojeg trajektom mozes otici do Kefalonije ili cak do malih ostrva Paxos i Antipaxos, ako se ne varam. Celog dana brodic vozi na jedu plazu na koju se moze doci samo s mora.

    Drugo fantasticno mesto je Agios Nikitas, na zapadnom delu ostrva, gde plaze gledaju na otvoreno more. Takodje je prelepo. Kroz jednu sumu stizes mozda do najlepse plaze ostrva, Milos, gde su talasi cesto veliki i neverovatan je osecaj kupati se u vodi koja je jako duboka vec desetak metara od obale.

    Mesto Nidri gde uglavnom domace agencije nude smestaj nije posebno interesantno. Nije lose ici iz Nidrija na krstarenja koja se svakodnevno organizuju do Kefalonije i Itake, turistickim brodovima gde vam vodic sve lepo prica i gde takodje mozete videti zivopisni juzni deo Lefkade.

    Glavni grad Lefkas je simparican, ali u periodu sieste nista ne radi. Uvece je lepo sedeti u glavnoj ulici ili na nekom od brodica-barova.

    Mozes obici i neke lokalitete na kopnu u nepsorednoj blizini, jer je za razliku od drugih ostrva Lefkada povezana mostom s kopnenim delom.

     

    Ali upozoravam, ako zelis nocni provod, lude zurke i izlaske, onda Lefkada nije mesto za tebe, jer ces na njoj sve dobiti osim toga. Bila sam tamo 2 puta i sigurno bih isla ponovo, jer je priroda prelepa, turisti su kulturni i nemas utisak da si na crnogorskom primorju kao u mestima Olimpijske regije gde je, kako sam videla, more totalno bezveze.

     

    Evo ti nekoliko ilustracija:

     

    http://imageseu.homeaway.com/vd2/files/HR/400x300/ae/1122675/802831_1305828706749.jpg

    Milos plaza, da bi dosao do nje moras se malo pomuciti, najpre uzbrdo kroz sumu a posle nizbrdo strmim kruznim stepenicama, ali kad se spustis shvatis da vredi svakog truda.

     

    http://www.gtp.gr/showphoto.asp?FN=MGfiles\location\image13999[1385].jpg&Q=100&MW=520

    Agios Nikitas sa plazicom, pre ulaska u mesto nalaze se jako duge i lepe plaze takodje. Na tom delu ostrva moguce je kupiti domaci med i domace maslinovo ulje, prodaju ga pored magistrale.

     

    http://www.lefkas.net/images/vassiliki/vassiliki%20harbour.jpg

    Vasiliki luka, pored su taverne, restorani, poslasticarnice a nesto dalje u susednom selu koje je prakticno spojeno s Vassilikijem je raj za windsurf i tokom leta postoje kursevi windsurfa.

    • Downvote 2
  11. Jako jednostavno, evo da podelim s vama:

     

    Sastojci:

    3 vece zelene tikvice (bas ove)

    5 jaja

    1 casa pavlake 180 ml

    150-200 grama prsute

    oko 100 grama nekog sira koji se lepo topi (trapist, edamer, sta god imate)

    1 pardajiz

    vegeta, origano, so po ukusu

     

    Priprema:

    Iseci tikvice na kruzne kolutove, sipati 2-3 kasike vegete i ostaviti ih da upiju so i omeksaju oko pola sata.

    Umutiti u jednoj posudi 3 jaja sa casom pavlake (ja ne dodajem so jer ne volim slano, ali po zelji posoliti)

    Prsutu iseci na sto tanje listice.

    Ocediti tikvice i pripremiti 2 tanjira, u dubljem tanjiru umutiti 2 jaja i na plitki tanjir sipati brasno.

    Zatim podmazati vatrostalnu tepsiju maslinovim uljem.

     

    Ocediti tikvice, uvaljati ih u tanak sloj brasna, potom u jaja i redjati ih da prekriju dobro celu povrsinu vatrostalne cinije.

    Potom naslagati red tanko secene prsute, politi smesom jaja i pavlake i tako ponoviti jos jedan sloj tikvica i prsute. Nakon treceg sloja tikvica preliti po vrhu ostatkom jaja i pavlake i staviti da se pece pola sata na 250 stepeni oko 30 minuta.

     

    Na kraju, iseci sir na tanke listice i 1 paradajiz na sitne kockice. Nakon 30 minuta pecenja povrsinu "parmigiane" prekriti najpre sirom i staviti u rernu jos 5 minuta, a zatim posuti seckanim paradajizom i zacinima po zelji i peci jos 10tak minuta. Sliku finalnog proizvoda ste videli :)Naravno, ako mozete sebi da priustite pravu mocarelu da stavljate po sloj uz prsutu i tikvice i parmezan po vrhu (ali ne onaj rendani iz kesice) tim bolje. Ovako, upotrebite ono sto vec imate u frizideru.

     

    Ja inace insistiram na zelenim tikvicama jer su same po sebi sladje i mekse nego bele, tako da prethodno ne morate da ih przite, kao sto ce te naci da rade u brojnim receptima. Ako imate jos neka pitanja, tu sam da odgovorim :)

     

     

    3x ura za hejt na patlidzan :rockdevil:

     

    Ja ne volim patlidzan jer kako god da se spremi uvek je nekako gorak. Takodje ne volim kad ga dodaju u ajvar da bi ispalo vise, jer ne mogu da proizvedu/kupe dovoljno paprike. Klasicna "parmigiana" mi se ne dopada, jer nije nista drugo nego patlidzan zapecen u sosu za testeninu. Takodje, nisam ljubitelj krompira i ako ih spremam onda ih volim u kombinaciji s graskom. Sto se suhomesnatih preradjevina tice, ova prsuta nije masna i domaca je. Pohovane tikvice su super, ali upijaju mnogo ulja, plus mi se kosa napuni smrada od przenja, tako da uvek kada je moguce pravim ono sto se pece u rerni, nema mnogo masti i ukusno je. Dvoumila sam se da li da pravim meso ( i time se snabdevam iz seoskog domacinstva) u sosu od karija i mirodjije ili ovo, pa je ipak izbor pao na tikvice.

    • Downvote 2
  12.  

    sutra je dan za povrce, pa spremam eggplant parm, low fat verziju (bez mocarele i samo sa mawom trunkom parmezana).

     

     

    Ne volim ja taj eggplant. Spremila sam sa tikvicama po sopstvenom receptu i ispalo je odlicno. Evo vam i slika:

    parmigiana1.jpg

    parmigiana2.jpg

    • Downvote 2
  13.  

    ne nerviram se zbog ovoga, nego jednostavno ne znam da posle takvog debakla vredi li u budućnosti uopšte/opet reskirati...

    a to - naravno - važi i za druge bendove... inače ovo sa Triggerom je super kombinacija... i veoma mi je drago da smo imali priliku za zajedničku svirku...

     

    Mislim da ste bili samo na pogresnom mestu i u pogresno vreme...Nista drugo.

    • Downvote 2
  14.  

    Hahahaha... Jos uvek zive u duhu 90-ih, s tim sto oni ne izlaze nigde vise, sede pred svojim kompjuterima i "ja cu uvek reci NE" domacoj sceni i podrsci... Uzas!

     

     

    O da, prokleto tacno! Ja sam te veceri isla u CK, bilo je 50-tak ljudi, ali uglavnom mladja publika, koja je zaista za svaku pohvalu. Starijih nema ama bas nigde! Ne pamtim kada sam poslednji put videla te "stare" novosadske metalce na nekom koncertu, s obzirom da Ritam Nereda i slicne zanrove preferiram da izbegnem. JBG, mnogi tih 200 dinara preracunaju u 2 litra hmeljne tekucine i shvate da im se to vise isplati. Zalosno, ali istinito!

    • Downvote 2
  15. Novosađani, naročito oni stariji, poznati su po velikoj dozi lokal-patriotizma, pa če milion puta gledati baš taj Ritam Nereda, a kad neki bend dolazi sa strane, zabole njih ko svira i šta svira. Nije im dosadno da po hiljaditi put slušaju jedne iste pesme, kako autorske, tako i obrade. Zato se, Tibore, ne nerviraj, moglo se tako nešto i očekivati, Rut je u poslednje vreme postao krš-klub koji će retko koji autorski bend ne napuniti, već sakupiti više od 50 ljudi.

    • Downvote 1
×
×
  • Create New...