Jump to content

Towards The Inevitable

Iskreni članovi
  • Posts

    543
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Towards The Inevitable

  1. On 6/24/2020 at 10:03 AM, Haos sam ja said:

    Novi Hail Spirit Noir je dosta dobar, videćemo kakav će mu biti lasting value i da li će prešišati Mayhem in Blue koji mi je bio sjajan. Black metala ima samo u tragovima, skroz su otišli u psihodeliju i neke Flojdovske manire. Meni za klasu šije novi OPazuzu, doduše mnogo je prijemčiviji za slušanje i lakši za varenje, al to je taj neki delimično uporediv fazon.

    U vezi sa ovim albumom, intervju:

    https://www.fromthebowelsofperdition.com/2021/04/18/hail-spirit-noir-interview-2021/

  2. On 3/4/2021 at 7:48 PM, azal said:

    nikad cuo za ove ali ako ovako sve zvuci ide lagano u top 3 godine.

    raw, agresivan tech death

     

    Dobio sam album, sve zvuči i bolje. Nema wankery tehnikalije, ali je nadsviravanje sve vreme. Pesme ulaze odmah na prvo slušanje, zapamtio sam bar 5 rifova.

    • Upvote 1
  3. Meni uz Deathhammer najbolji post-reunion Asphyx. Skroz by the book naravno, ali neočekivano ih je ukenjalo baš dosta dobrih rifova. Zaličilo bi možda i na Hail Of Bullets kada bi ovaj debeli što kuca keca po vasceli dan imao 2% sviračkog šarma i tehnike koje ima Ed Warby

  4. Пар ствари које никад нисам људски преслушао, а капирам да због тога пропуштам доста, су Shadows Of The Past и North From Here од Sentenced. А једини "велики" бенд са чијим скоро целим опусом сам се потпуно мимоишао је Hypocrisy.

  5. On 12/7/2020 at 11:32 AM, Miilos said:

    Taj Onirik su nahvalili i Semjaza, i TT (Abigor)... Evo sad i ti. Možda sam ja gluv ili blesav ali meni posle 2 slušanja ništa nije ostalo u glavi. Isti slučaj i sa prošlim albumom. Ali ajde kad tad tako kažeš, da pokušam još jednom.

    https://www.fromthebowelsofperdition.com/2021/02/07/onirik-interview-2021/

    Intervju koji ćeš ti znati da ceniš - prava black metal renesansa, ima i o Abigoru, Semjazi i Dirge Repu, mislim da je baš interesantno.

    (I time završavam Onirik off-topic na Ondskapt temi)

    • Upvote 1
  6. On 11/2/2020 at 4:50 PM, Haos sam ja said:

    Mislim da je neko ovde kačio VoidCeremony debi LP, sasvim dobar proggy DM, trebalo bi da je dovoljno interesantan i oldskulerima, ali i onima koji vole malo čudniji i eksperimentalniji pristup DM-u. Vidim da sa njima svira od skoro i Phil Tougas, momak dere i u First Fragment, Chthe'ilist, Eternity's End - dosta jak pedigre.

    Ako nekog interesuje da se malo više informiše o bendu:

    https://www.fromthebowelsofperdition.com/2020/12/30/voidceremony-conversation-2020/

  7. Baš sam danas seo i ponovo sumirao utiske o albumu (Onirik albumu) pišući recenziju i shvatio da je to za mene ipak broj jedan BM album ove godine. Evo je recenzija, ako nekog interesuje:

    https://www.fromthebowelsofperdition.com/2020/12/14/onirik-the-fire-cult-beyond-eternity-observation-2020/

    Ondskapt je isto ozbiljno štivo. Ne slušam ga mnogo ni svakodnevno, polako ga varim i još uvek mi se nije slegao. Trebaće mi još vremena da tačno prepoznam gde mu je mesto u koordinantnom sistemu. Ista priča i za novi Abigor o kom ću imati formirano mišljenje tek u maju sledeće godine verovatno.

    • Upvote 1
  8. I ja sam dugo bio ambivalentan, ali mi se onda odjednom otvorilo. Gitaristika je na akademskom nivou, taj portugalac je stvarno u medjuvremenu postao majstor. Tacno je da pesme ne ulaze u uvo odmah, album nije na prvu, treba ga dosta slušati. Ali ti slow-burneri su uvek najbolji albumi. Samo ne odustaj, veruj mi, u jednom trenutku će odjednom da pukne horizont pred tobom.

  9. Ondskapt je uspeo da pronađe svoju nišu bez da prokliza u avangardu ili neku drugu hermetiku i užasno ih poštujem zbog toga, uspeli su da pronađu svoj zvuk zvučeći skroz konvencionalno, bez palamuđenja. Album kao album je super, bori se doduše za treće mesto sa Arisen, ali ta bronza sija jače nego mnoga zlata.

    Btw, što se tiče vrha liste za 2020, meni se napokon iskristalisao favorit - novi Onirik je najbolji BM album koji sam čuo ove godine. Muzikalno, pametno, duboko, kao da je mid-era Abigor nabasao na KT-DH-era Voivod, nisu džaba Semjaza i Dirge Rep pristali da učestvuju u ovome.

    • Upvote 2
  10. Nazdravlje! Obozavam bend, blago receno. Sjajna pesma, elokventno saopstavanje sustine bez upotrebe raskosnog vokubulara - najvece istine uvek stanu u par recenica/rifova. Mnogo sam srecan sada, zbog ovog albuma.

×
×
  • Create New...