Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
  • Posts

    4355
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    79

Posts posted by Haos sam ja

  1. Al je dobar novi Convulsing, kao da je mene pitao ovaj baća kako da ga napravi. Baš ima dobru dinamiku, disonance taman koliko treba, Immolation momenata taman koliko treba, post metala taman koliko treba pa i ova PT obrada se nekako uklapa na kraju. A najbolje je što mi ništa ne zvuči isforsirano niti pretrpano. Mega talentovan lik je ovaj Brendan Sloan, mislim da mi se album više sviđa i od prethodnog a i taj mi je bio do jaja.

  2. Još jedan sjajan album za pojasom ove gospode, nema ovde greške. Prošli mi bio ubedljiviji malo ali i ovaj dere i još mnogo puta ću ga slušati. Jedina baš krindž pesma je Nordic Anthem koja mi nešto Wardrunasta i tekst je malo infantilan. Čini mi se da na ovom albumu Lars ima mnogo više clean pevanja od Vortexa. Ko traži nešto više eksperimentisanja i bauljanja u mraku neka traži kojekude, ko želi sjajne fluidne kompozicije koje ne pate od viška ambicije a ipak su na suludo visokom nivou - na pravom je mestu. Ovi lagano ulaze u Enslaved kriterijume gde samo možemo pričati da li je album vrlo dobar, odličan ili doktorat, rano je još za taj izbor što se tiče ovog albuma ali vrlo je jasno da se ovde radi o visokoj klasi.

  3. Sasvim solidan je novi album ovih Berlinskih Turaka, Bipolar Architecture, standardne Isis / Cult of Luna fore ali vrlo lepo uklopljeno u celinu i sa po kojim blastbeatom tu i tamo da se pojača klimaks. Najviše mi zapravo zvuče kao onaj Kardashev samo nema clean vokala. Meni ovo dosta bolje od nahajpovanih bendova kao Orbit Culture u tom modern metal gasu.

     

  4. Veoma solidan album ovaj novi, pošten bend su uvek bili a na svom vrhuncu (Deliver us) možda i najbolji bend ovog tipa. Sad je ovakva muzika malo anahrona ali mene i dalje radi kako ovi lepo znaju melodijom da podmažu rifovanje. Prva i poslednja pesma su ovde najubedljivije.

  5. On 3/14/2024 at 10:35 AM, Talvi said:

    FB-IMG-1710408793547.jpg

    najbolji Grci od te nove scene po meni, manje stoner više etno fazon ali samo rock instrumenti

    Uu super su ovih par pesama što sam čuo na youtubeu, šteta što neću biti tad u Beogradu inače bih rado otišao na ovo pa makar i u ovaj skvot.

  6. Dobro ozvučeni koncerti u Americani na kojima sam bio a da su u sećanju: Anathema / Alcest (na Anathemi bilo sve savršeno), Machine Head, Wovenhand / Marriages, mislim da je Death DTA / Obscura bilo ok, taj koncert je bio ludnica, Mgla je bila ok, Leprous / Agent Fresco sasvim dobro, God is an Astronaut, Riverside, da ne pričam o soft nićpor koncertima tipa Fink, Jose Gonzales, Spain i tako to, znači može se.

    • Upvote 1
  7. Novi SGM sam preslušao 3 puta i to je apsolutno nedovoljno za neki finalni utisak ali ko ga jebe, ovo je yumetal. Na prvo slušanje sam maltene jedva izdržao jer ja zaista ne volim cirkusku muziku, kabare, preteranu sinematiku i slične munje kao osnovni supstrat, a ovde je, za razliku od mnogih izvođača koji ubacuju takve finte u svoju muziku kao začin, to glavno jelo. Znao sam šta da očekujem poznajući njihov raniji opus pa ipak je ovo teška avangarda, mnogo bliža Residentsima i sličnim konceptima nego iščašenoj ali donekle streamlined muzici. Mogu reći da mi se album svakim narednim slušanjem sve više sviđao i ima fantazija momenata, ali i nekih meni jako dosadnih delova za koje jednostavno nisam dovoljan dadaista i avangardista i nikako me emocionalno ne rade. Burn Into Light mi ubedljivo najbolja pesma zato što je progressive metal pesma sa jakom avangardnom notom, a ne obrnuto kao većina pesama ovde, dobre su mi još jako i El Evil i Silverfish dok su mi komadi poput Save It! skoro nepodnošljivi. Na dosta momenata podseti me na jako karikirane i dekomponovane Pain of Salvation faze. Ipak, bend je vrlo intrigantan i kapiram da je live iskustvo pravi make or break jer jednostavno uz ovakvu muziku moraju da idu propratni vizuali i full predstava, muzika mi tu deluje samo kao deo koncepta što i spotovi sugerišu. Da, produkcija je odlična.

    Evo i spota za najbolju stvar:

     

  8. Verovatno je napravio glupu šalu na račun ovog pisanija sa prethodnih strana od pre 15 godina.

    Meni je Hang uvek bio jedan od najboljih domaćih bendova, prvi su kod nas svirali taj mračni apokaliptični metalcore, a Pretend Its Silence i Endless Circle EP su verovatno bili njihov vrhunac, dobar je bio i naredni album ali je prošao jako nezapaženo a oni se baš i nisu pretrgli od neke promocije i bend je prestao da bude koncertno aktivan. Nije loš ni debi album samo što je lo fi mala reč za njega, ono kao da je snimano starom Nokiom, totalno amaterski snimak ali bila su to teška vremena i mnogo davno je bilo. Baš ću videti da li mi rade ti njihovi cd-ovi, nisam puštao kod kuće 100 godina.

  9. Ovo se čeka! Ide novi Hang.

    Quote

    We're very proud to say that our new album "Nothingness" is finished. First one in 12 years. Mixed by Slobodan Đukić aka Jimi Triple B at "Dreamweaver" studios and mastered by great Vladimir Krkljuš aka Mr. K at Sick Touch studios. 
    8 brand new songs and 2 old revisited and re-arranged. Cover design, our first video single, release date and more info coming very soon...Stay tuned!
    HANG - "Nothingness" 2024. 
    01. ISOLATION PROCESS
    02. BLOODSHED
    03. EMPIRE OF GODS & RATS (feat. special guest on vocals)
    04. MASS HYSTERIA
    05. FALL TO RISE
    06. NOTHINGNESS
    07. ONE LAST STRIKE
    08. MORPHECIDE (revisited)
    09. HANG 'EM ALL (revisited)
    10. SORROW LINE
    Dr. Horror - vox, guitars
    Jimi Triple B - vox, guitars, samples
    Pretty Boy Bob - bass 
    Megamass 2000 - bass
    Count Boris - drums

     

  10. Baš je lepa pesma ali prilično mekana, čudan izbor za prvi singl, još vidim da će biti prva na albumu, nekako bih očekivao da ovakav sentiš bude za poslednju pesmu a možda će i ceo album biti u ovom fazonu.

×
×
  • Create New...