Jump to content

Baba Dzonga

Iskreni članovi
  • Posts

    92
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Baba Dzonga

  1. Posto je talasasta, cesto dozvoljavam frizerki da je fenira, citaj maltretira. :mhihi:

     

     

    Koliko cesto? :mrgreen: Ja sam sad skoro isla na tri uzastopna feniranja kod frizera i gornji pramenovi su mi prilicno iskidani i sprzeni :violent:

     

    Smorock ima vrlo slicnu kosu kao ja (samo je moja suvlja cini mi se).

  2. Lush se nije otvorio jos uvek (koliko ja znam)

     

     

    Или, да скратим причу: препоручите, ако бога знате, SLS free шампон и сапун, а да није претрпан алкохолом, као сви такви на које сам до сада наилазила...

     

    Znam da Tigi ima sampon koji se reklamira kao SLS free - Tigi Superstar ali ne znam kakav je.

     

    Jedino sto sam ja koristila da je SLS i SLES free je Nivea baby sampon, on ima Decyl Glucoside (to je ok) i Sodium Myreth Sulfate (on je slican kao SLES). Mogu da kazem da je sampon ok i blag. Prvi put kad sam njime oprala kosu ucinilo mi se da je katastrofalno slab ali posle je bio ok.

     

    Ja u principu ne trazim neki mnogo blag sampon jer stavljam puno leave-in regeneratora i treba mi nesto da ocisti sve to.

     

    Ali me svejedno tema zanima :mrgreen: pa javite ako nadjete nesto dobro... Ja cu sad uskoro da uzmem nekakav hidrantni, samo da se odlucim koji.

  3. Tema je glupa za medalju, a "tehnicka" objasnjenja narocito. Deljenje na to sta misle "muski" a sta "zenski" jos gore, valjda je dilema ljudsko vs. neljudsko.

     

    I naravno da su svi silovatelji psihicki poremeceni, normalna osoba nema kapacitet da uradi tako nesto. To je kao da se pitamo da li detetu treba oblaciti suknjicu ili pantalone, sta ce vise da 'isprovocira' nekog pedofila. A problem uopste ne potice sa strane roditelja/deteta ili bilo kakvog njihovog postupka, cinjenja ili necinjenja, problem nije suknjica nego je problem sa druge strane - u mozgu pedofila. Sve ostalo je relativizacija i ja se iskreno cudim kako vam uopste takve stvari padaju na pamet.

  4. Meni je kao dnevna krema najbolja Avene Hydrance Legere, a isto imam mesovitu kozu. Ne masti lice i ne sijam se od nje, a odlicna je kao podloga za sminku. Sad su izbacili i Hydrance Legere sa spf 20, ali ne znam kakva je.

     

    Imala sam Clinique tonik i bio je prepun alkohol.. Sad koristim kao nocnu Clinique Continious Rescue Antioxidant Moisturizer (Paula Begoun je napisala vrlo pohvalnu recenziju pa sam je zato kupila). I platila sam je svega 15 dolara na Brigettesboutique.com :mrgreen:

  5. Potrosila sam Herbelan pre dve nedelje i bacila kutiju tako da nemam listu sastojaka :( Kad sam ja poslednji put kupovala (pre cca 6 meseci), bila je ta cena, ne mogu da verujem da su ga toliko poskupeli... Ali proverite u Balkanskoj, bolje nego kod Cvrleta. Ima i pakovanje od 250 ml.

     

    Moja je kosa vrlo suva i ostecena ali uspela sam da u poslednje dve-tri godine napravim solidan napredak i da izgleda koliko-toliko normalno :) Za one koji se feniraju/ispravljaju kosu preporuka za Kerastase Nectar Thermique, to mi je otkrice godine :>

     

    Kokopeli, vidjala sam tvoje slike, imas perfektnu kosu, cini mi se da tebi balsam maltene i ne treba :)

  6. Alverde ima sampone i regeneratore bez silikona ali meni su jako losi.

     

    Herbelan maska od Diksona nema silikone. To je ovo, 500ml je oko 550-600 dinara:

     

    param55_32578_pb64.jpg

     

    Ova maska je ODLICNA. I Structur Fort ampula od Diksona (110 din.) nema silikone a to je jedna od najboljih stvari koje sam ja stavila na kosu a probala sam stvarno svasta... Dikson mozes da kupis u radnjici na kraju Balkanske ulice.

     

    Btw, ja uopste ne bezim od silikona.. naprotiv ;>

     

    ps - evo ovde moze da se naruci Sante kakao buter: http://prirodnakozmetika.com/santeFace&Body.html (e sad, ako bas trazis nerafinisani, ne znam da li toga ima kod nas uopste)

  7. Jel kokosovo daje neki preliv ili? Posto i ja bezim od crvenog :/

     

    Ne daje nikakvu boju, kao ni cickovo, tako da su ok.. :>

     

     

    Preporucite neku masku za kosu,sampon ili balzam za brz oporavak. Poprilicno sam ostetila kosu farbanjem :mrtav:

     

    Davines hairbuilding pak maska ili Joico K Pak ili Dikson Structur Fort ampula (ako je kosa stvarno ostecena mislim da su L'oreal i slicni brendovi cisto gubljenje vremena i bacanje para). I Izbegavati fen maksimalno.

  8. Orahovo ulje daje crvenkasti odsjaj i jaca kosu definitivno (za koren nisam sigurna). Ja bezim od tog crvenkastog odsjaja tako da zbog toga orahovo vise ne koristim, trenutno imam kokosovo.

  9. А што се тиче Thierry Mugler - Innocent - феноменалан парфем! Обавезно јављај ако нађеш неку добру цену! Ја сам се дуго двоумила између њега и "Alien", па сам ипак одабрала овај други, јер ми је у том тренутку требао неки моћан, елегантан парфем који није за сваки дан... Сад скупљам парице за Innocent.

     

    Ja cu Innocent da uzmem odavde: http://www.fragrancex.com/products/_lid_A-...__products.html (32 dolara za 0.85 oz tj. 25 ml), mada bih radije ceo set sa losionom za telo (ako pristanu da mi napisu na FraganceX manji iznos na paketu).

     

    Alien je jedan od najmocnijih parfema koje sam pomirisala ikad :mrgreen: sto znaci da bih mogla da ga nosim jednom ili dva puta godisnje :) A Innocent mi mirise na... detinjstvo :cool::mrgreen: Za Angel nisam pametna - potrosila sam tester i cak dobila par komplimenata za njega ali u principu je jak i sladak i muchan na momente, cas mi se svidja a cas mi je muka od njega.. A kod sva tri je dobra strana sto traju na kozi. Losa strana je sto su u Srbiji nenormalno skupi.

  10. Ja sam stavljala po 2-3 kasike maslinovog ulja (duga i gusta kosa). Pozeljno je da se ulje malo zagreje ali ne previse, jer ce da se skuva ovo zumance koje stavite :mrgreen: i ne moze da se izmesa tj. nije ujednacena smesa. Ne stavljajte puno ulja jer se tesko ispire. Moze i mleko u prahu da se ubaci u smesu (ono takodje ima masnoce + proteine). Ja ulja stavljam kao 'pre-wash' tj. na suvu kosu pre pranja.

     

    Meni su ulja za kosu dosta pomogla prilikom oporavka... Ali uz dodatak hemije :mrgreen: tj. isla sam na kombinaciju. Posle par stavljanja nekog ulja kosa se zasiti i oslabi efekat.

     

    Koga ne mrzi da cita, evo jedan tekst sa Pubmed ("Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage"): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094

     

    - The findings clearly indicate the strong impact that coconut oil application has to hair as compared to application of both sunflower and mineral oils. Among three oils, coconut oil was the only oil found to reduce the protein loss remarkably for both undamaged and damaged hair when used as a pre-wash and post-wash grooming product. Both sunflower and mineral oils do not help at all in reducing the protein loss from hair

     

    Ja sam kupila Logonino kokosovo ulje (organsko dza bu) ali nisam ga isprobala jos, planiram da sutra odsedim sa tim na glavi sto duze mogu :> A moze i da se prespava (sa plasticnom kapicom)..

×
×
  • Create New...