Jump to content

Angelystor

Iskreni članovi
  • Posts

    19222
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    110

Posts posted by Angelystor

  1. 19 hours ago, azal said:

    Super Savage Oath ne samo zato sto je kratak, nego su i pesme bas sarene. Imas par oldschool euro powerica (Knight of the Night, Madness of the Crowd), jedna Maiden worship stvar (Wings of Vengeance), prava mid-tempo epic metal bengercina i najbolja meni na albumu (Blood for the King), Savage Oath koja je neki emo Priest/Savatage momenat, i epic baladu za kraj. bas lepo prosarali. 

    meni Traveler vazda jako osrednji 

    poslusaj onaj Noor album sa prosle stranice

    Stoji analiza, nego mene spucala nešto spoznaja tog kvaliteta trajanja albuma juče. Baš mi je kontrast sa ovim svim matoranima (čast izuzecima tipa Saxon) koji ti svi trpaju ~10-15 pesama u po ~50-60 minuta, a onda mi naiđe nešto tipa Savage Oats koji izda album i sa šarenim tracklistom i sa dobrim, smislenim flow-om, i kad se završi nisi izmoren nego si u fazonu "mogao bih sad opet da ga pustim".

    • Like 1
  2. Super mi je Sausage Oath, uz Legendry zadnji mi se ponajviše svidelo od nekih heavy noviteta koje sam probrao skoro. Jako mi drago što se cela ta novija retro ekipa trudi da drži albume na 35-40 minuta, pa lako možeš da praviš double bill kako hoćeš, ma milina.

    Sa druge strane Traveler mi se sa novim ustoličio kao žnj bend. Riot City bez pesama i sa muljavim vokalom i produkcijom.

    • Like 1
  3. Džaba što otvara svašta kad ništa ne radi sa time, bar za mene. Kejdž je standardan, na ivici da bude over-the-top, a uspeva nekako da ostane upečatljiv. Treba odati priznanje i tome. Sem jedna-dve scene kad ipak pređe liniju.

    Anti-preporuka i za Saltburn, sve što mi ostalo pozitivno od filma je režija, prelepih nekih kadrova ima, ali scenario i likovi teška tankoća. Ako nekom treba kvalitet po šok vrednosti, daleko bolji onaj Infinity Pool.

  4. Mene intrigirala ideja filma, zato išao u bios. Onda kad sam skontao na pola filma da će više da se bavi socijalnim mrežama, cancel culture i sl., smorio sam se. I onda sam me poklopilo-smorilo kad se pretvorilo u dosadnu Black Mirror epizodu na kraju. Krenuo je film sa quirky idejom, a pretvorio se u dosadnu modernu kritiku. Moglo to i bolje.

  5. Dosta saglasan sa Lazinim postom sa prošle strane. Sve je na mestu, super produkcija, Halford super, itd., samo ne vidim sebe da se vraćam ovome, kao ni prethodnim albumima. Meni ni onaj Firepower nije nešto bio, a sećam se ovde bila neka kolektivna seča vena. Može svakako da ide u korpu "iznenađujuće okej", ali ne više od toga. I realno, posle tri prve pesme, dosta nekog materijala koji je mogao da se isecka sa albuma. Ima jedna-dve pesme koje su mi bile u fazonu "ovo zvuči kao Gamma Ray kad kopira Judas Priest" :haha:

    • Upvote 2
  6. Verovato se ponavljam, ali meni manje-više nijedan album posle "The Inner Sanctum" nije zagolicao na više od par slušanja. Pa tako i ovaj. Ništa loše, mašina radi i dalje, ali ništa ne iskače.

    Ono, za cca 24. album u karijeri, može i daleko gore :haha:

  7. Upravo taj, jes'. Pa nisam imao ovde nešto spec da dodam, slažem se dosta sa tvojim opisom odozgo. Bili su ovde više predgrupa u miksu, svirali ~40 minuta i oni i Hypno5e. Jedino što me ispalili ništa sa zadnjeg nisu svirali, a njega sam najviše obrtao :haha:

    I drugi kuriozitet, sem gostovanja Masvidala, prodavali svoju kafu na merchu :haha:

  8. Uhvatio ih opet sad na turneji sa Obskurom u okviru nekog "tour mashupa" sa Persefone turnejom. Usled toga, i usled tehničkih problema sa backing trakama, Cynic na kraju samo cca 40 min svirao od mogućih 60. Težak smor i to, i Paul nekako zen nadrndan bio sve vreme, možda i do problema ovih. Steffen iz Obskure im radi growlove na turneji, i potpuno neki novi gitarista inače, i growlovi sasvim uredni naravno, samo tupavo izgleda što stoji na bini sa topkom papira u ruci i čita tekstove. Pola Fokusa, ostalo TIA/novije.

    Oke zvučalo, ali više sam razmišljao na gigu kako smo imali sreće što smo ih gledali onomad u Bgu kad smo ih gledali, i postava i lista i sve. Zlatne SKC godine.

    Usput, Obscura odlična bila, samo što više nema teorije da pohvatam ko njima svira i kad.

    p.s. I da nisam ispratio da se reizdanje Focusa zove Refocus. Još i majice sa tim natpisom, katastrofa.

  9. On 2/21/2024 at 9:28 AM, ShinigamY said:

    Jedino sranje stvarno su bile predgrupe, jebote bog. Ima o tome da se prica vise nego o Persefone ...

     

    Živ bio za ove izveštaje/upozorenja :haha:Hvatam ovo u okviru nekog mini-festa, pa mi taman trebala potvrda da ne trošim noge na Lamprtrira i Stellar, po oba opisa mi sentiment manje-više identičan mom samo prema kućnom slušanju. SC pogotovo me pogađa u razne centre iritacije.

    Usput mi neobično dobro legao zadnji Persefone album.

×
×
  • Create New...