Jump to content

badass

Iskreni članovi
  • Posts

    292
  • Joined

Posts posted by badass

  1. Ponedeljak, 25. novembar - Beograd @ Dorćol Platz | 20.30

    spacer.png

    spacer.png

    Quote

    Kažu da je ponedeljak najgori dan u nedelji za rok koncert. Evo prilike da se ova teza obori. U ponedeljak, 25. novembra u Dorćol Platzu nastupiće James Leg i Guitar Wolf.

    James Leg dobro je poznat beogradskoj publici po znojavim i energičnim nastupima jer od 2013. bar jednom godišnje svrati na ovu stranu. Sada po prvi put dolazi sa bubnjarkom što će biti jako zanimljivo za pogledati obzirom na njegov super mačo šou. S druge strane Guitar Wolf svirali su samo jednom, u junu 2013. Pre par meseci izašao im je 15. studijski album „LOVE&JETT“ i zvuče jednako nadrkano kao pre 30+ godina kada su se osnovali u Nagasakiju.

    James Leg je savršen moderni miks Howlina Wolfa i The Stooges, a Guitar Wolf zvuče kao Ramones i MC5 na japanskom u super lo-fi verziji. Obe kombinacije bi trebalo da zainteresuju ljubitelje bučnijeg, sirovijeg rokenrola koji se često žale kako ovakvih događaja manjka u prestonici.

    Jedan od najvećih rokera SAD i sigurno najpoznatiji japanski rok bend podeliće binu i učiniti ponedeljak sasvim u redu danom za ljuljanje i drmanje, a rokeri u glavnom gradu po ceni ulaznice za jedan, imaće priliku da pogledaju dva puna koncerta pošto će se oba benda predstaviti punim setom od preko 70 minuta + bis. Najpre James Leg, potom Guitar Wolf.

    Ulaznice do 15. novembra u pretprodaji po promo ceni od 1000 dinara Pub Brod i Dnevni Chillton. Od 16. novembra 1300 i na dan koncerta 1500.

    http://www.guitarwolf.net/

    http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_Wolf

    http://www.matadorrecords.com/guitar_wolf/

    http://www.allmusic.com/artist/guitar-wolf-mn0000549571

    http://www.alive-records.com/artist/james-leg/

    https://www.facebook.com/pages/James-Leg/114197558646461

    http://www.allmusic.com/artist/james-leg-mn0001000234/biography

    https://badmusicforbadpeople.com/guitar-wolf-nagasaki-japan/

    https://badmusicforbadpeople.com/james-leg-chattanooga-tn-u-s-a-3/

    https://badmusicforbadpeople.com/james-leg-guitar-wolf/

    https://www.facebook.com/events/440772226548528/

    Poster:

    spacer.png

  2. Subota, 2. novembar - Beograd @ KC Grad | 20:30!!

    spacer.png

    Quote

    „Njegova gitara reži kao besno pseto u zadnjem dvorištu javne kuće nekog malog mesta u Alabami.“

    Bob Log III je najpoznatiji one-man band i to traje od 2005. Karijeru je započeo u prvoj polovini 90-tih u jednom od prvih dvočlanih (gitara/bubnjevi) lo-fi, garage/blues sastava – Doo Rag, da bi po raspadu grupe nastavio sam. Bubnjar Doo Raga se oženio, imao je dete na putu i izgubio interesovanje za turneje, pa je Robert Reynolds III (pravo ime Boba Loga III) odlučio da nastavi sam samcit.

    Do 2003. snimio je tri albuma za Fat Possum Records, diskografsku kuću koja je među prvima ranih 90-tih objavljivala ploče delta blues heroja kakvi su bili R.L. Burnside, Junior Kimbrough, CeDell Davis... Za više od 20 godina objavio je ukupno osam LP-jeva. Uprkos tome što su svi dobro ocenjeni, koncertni nastupi su ono što ga je proslavilo kod rokenrol publike, a Bob Log III važi za vrhunskog šoumena. Najpre, obučen je u šljašteći kombinezon (human cannonball), na glavi nosi kacigu na koju je prikačio staru telefonsku slušalicu u koju vrišti svoje stihove o ženskim oblinama, nogama, dupetima, sisama, viskiju, sisama u viskiju i sličnim univerzalnim rokenrol temama. Ipak, najjači adut mu je neposredna komunikacija sa publikom koja na svakom nastupu prerasta u pravi spektakl. Stoga ne čudi to što njegove turneje traju po više meseci u Evropi i SAD i što važi za jednog od najuposlenijih muzičara kada su koncerti u pitanju.

    Bob Log III jedan je od najboljih slajd bluz gitarista i nema sumnje da je bio uzor mnogim današnjim garage punk/blues bendovima među kojima su Left Lane Cruiser, Hooten Hallers i James Leg, ali i bendovima koji su odavno izašli iz underground miljea i postali ultra komercijalne rok zvezde poput The White Stripes i The Black Keys. Njegov beogradski nastup u Domu omladine iz davne 2004. još uvek se prepričava 15 godina kasnije, a nekoliko generacija ovdašnje publike napokon će imati šansu da legendarni nastup vide i čuju uživo, mnogi po prvi put.

    Bob Log III svira tačno od 21:00 u subotu, 2. novembra u KC Gradu. Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Dnevni Chillton. Cena je do 15. oktobra 1000 dinara, a od 16. oktobra 1200. Na dan koncerta 1500.

    http://www.boblog111.com/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Log_III

    https://www.facebook.com/BobLog3/

    https://boblogiii.bandcamp.com/

    https://www.laweekly.com/music/things-got-weird-at-the-echo-with-one-man-guitar-party-bob-log-iii-4859334

    https://www.fatpossum.com/artists/bob-log-iii/

    https://www.voodoorhythm.com/60-artists/bob-log-iii.html

    https://badmusicforbadpeople.com/bob-log-iii/

    Poster:

    spacer.png

  3. Nedelja, 11. novembar - Beograd @ Dorćol Platz | 20.30 | Spec. gost: James Leg

    spacer.png

     

    Quote

    Među detroitskim bendovima koji su globalno eksplodirali u drugoj polovini 90-tih posebno mesto zauzimaju The Detroit Cobras.

    Bend je formiran ’94, a prvi LP objavljen je za Sympathy For The Record Industry ’98. Naslov albuma „Mink, Rat Or Rabbit“ pozajmljen je iz teksta pesme Irme Thomas Hittin’ on Nothing koju su obradili na ploči kao i Breakaway, možda najpoznatiju pesmu iz repertoara pevačice. Garažni bend predvođen harizmatičnom Rachel Nagy (vokal) i njenom najboljom prijateljicom Mary Ramirez (gitara) napravio je pravi bum pre 20+ godina i u eri MTV RnB/soul muzike ukazao na zaboravljene hitove 60-tih. Potom su na albumima „Life, Love and Leaving“, „Baby“ i „Tied and True“, te odličnom EP-ju „Seven Easy Pieces“ nastavili da biraju sjajne i nedovoljno eksploatisane pesme iz ranih godina rokenrol muzike koje će obraditi i napraviti ih hitovima po drugi put.

    The Detroit Cobras svakako su najzaslužniji za vraćanje „u život“ nekoliko generacija R&B izvođača 60-tih (Mary Wells, Irma Thomas, Otis Redding, Gino Washington, Nathaniel Mayer, Hank Ballard, Ronettes, Shangri-Las...). Otprilike kao što su The Cramps sačuvali od zaborava suštinu rockabilly/surf/garage scene (Link Wray, The Sonics, The Standells, Hasil Adkins), Kobre to rade sa neizlizanim soul štihovima prošlih vremena RnB i soul muzike. Kreiraju novi život za Breakaway, Out Of This World, Insane Asylum, Village Of Love,  I Wanna Holler, Bye Bye Baby,  Hey Sailor, Shout Bamalama, Right Around The Corner i mnoge druge hitove napisane da ostanu zauvek.

    The Detroit Cobras imaće jednomesečnu turneju koja počinje u Londonu 24. oktobra i završava se u Beogradu 24. novembra. Ulaznice su u pretprodaji @ GIGS TIX, Pub Brod i Dnevni Chillton. Cena je 2000 din do kraja septembra. Od 1. oktobra do 10. novembra 2500. Od 11. novembra do dana koncerta 3000 i na dan koncerta 3500 din.

    https://thedetroitcobras.com/

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Detroit_Cobras

    https://www.facebook.com/detroitcobras/

    https://www.bloodshotrecords.com/artist/detroit-cobras

    https://www.allmusic.com/artist/the-detroit-cobras-mn0000787545/biography

    https://badmusicforbadpeople.com/the-detroit-cobras/

    Poster:

    spacer.png

×
×
  • Create New...