Jump to content

Gitare i oprema


Dushan S

Recommended Posts

Neka gitara koja ima kraću skalu bi bila dobra (ipak ona ima manje ruke i verovatno je sitnija), i koja ima klasičniji oblik... Ne znam zašto baš nova gitara (uobičajeno pitanje sa moje strane kad se radi o kupovini) Ja da uzimam gitaru za prijateljicu, potražio bih neku kopiju les paul-a a što kaže Dersu da nije mnogo teška (kopije uglavnom i nisu). Recimo video sam par starih Ibaneza, kopija les paul-a koji su bombona, samo je bitno da su čivije u dobrom stanju. SG može da bude ok ako je ne nervira oblik (mene recimo nervira). Takve Ibanez kopije su po oglasima oko 200 evra najviše.

не бих могао да се сложим за Ајбанеза, они имају тело од махагонија са топ-ом и бацк-ом од јавора и вратом од јавора (фингерборд је роузвуд). то је тешко олмоуст ез а риал тхинг, али се и чује олмоуст ез а рил тинг. што рече Дућа, чивије су без подешавања тензије тако да су у 85% случајева поједене до корена и не држе штим (овде говоимо о Ајбанез ЛП '70-'78). 400 еур нит смрди нит мирише, али више смрди ако се не убоде у неко ваљано појачалце. боље је нек' се одлучи за чип варијанту до 250 еур (ако нема квалитетно појачало). најбоље што сам вид'о за 450еур је Америкен Нечурал цца. '75 страт (са додатним улагањима).

бтвв, ја нисам музиканат колико гледам да будем зајебан купац али у принципу знам шта је срање. узми моје мишљење са резервом.

зависи пуно шта се свира. може да поразмисли о некој чип 7/8 варијанти Џекија само да бира да јој прагови не секу прсте :ввуб: (Јацксон ЈС-1, рецимо) ова варијанта иде само ако је габор и воли да слемује жешко пошто је звук на нивоу деде на самрти (ако се убоде у појачало <=15W онда је звук еквивалентан прадеди на самрти, <=10W аскунђел на самрти етц.).

 

сума, пошто прелази са акустаре нека купи ПОЧЕТНИЧКУ (шта ово значи?) електрику па ако то роцкс хр боут онда да пређе на озбиљније. не мора људи да се потроши све што се уштекало!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bih mogao da se slozim za Ibanez LP gitaru, one imaju telo od jako teskog drveta sa elementima sa prednje i zadnje strane od lakog drveta. to je fakat tesko kao Gibson Les Paul gitara (ovo je lose), ali uistinu priblizno dobro reprodukuje zvuk Gibson Les Paul-a (ovo je dobro). Kao sto rece kolega Svilokos, civije su starinskog tipa tako da ne postoji sa gornje strane sraf za podesavanje napetosti mehanizma usled cega dolazi do trosenja materijala tako da ovakav uredjaj ne moze zadrzati optimalnu zvucnu podesenost instrumenta (govorimo o Ibanez Les Paul modelima izmedju '70-'78 godista). 400 EUR je najgori moguci opseg sredstava koje mozete izdvojiti za instrument posto u tom cenovnom rangu postoji najrazlicitiji dijapazon instrumenata (kako profesionalni tako i pocetnicki) a u Srbiji se za taj novac moze kupiti samo go kurac (nov). instrument od 400 EUR ce zvucati profesionalno u rukama profesionalca i na profesionalnom razglasnom uredjaju. *ceMzura kolekcionarskog impresionizma

*ceMzura priznanja nedostatka iskustva.

izbor instrumenta puno zavisi od muzickog zanra za koji se mlada dama opredelila. zbog fizickih ogranicenja u devojaka, na koje je ljubazno g. Svilokos ukazao, devojcurak se moze opredeliti za 7/8 instrument (manji je od obicnog instrumenta) proizvodne marke Jackson ali se na licu mesta treba proveriti da kosooki prijatelj koji je sklapao instrument nije bio bez valjanog objasnjenja napusten cime bi se njegova duga emotivna veza naprasno zavrsila sto bi uzrokovalo da doticni izosljari pragove i kao posledicu bismo imali trajnu povredu prstiju leve ruke :ввуб: (Јackson ЈS-1 moze biti dovoljno dobar izbor). Ova gitara je pogodna za devojke neprijatne spoljasnosti koje gaje afinitete prema izuzetno agresivnim kompozicijama. Zvuk je sinteticki i na losem pojacalu se dobija utisak kao da neko ispusta dusu na jedini otvor na telu koji se nalazi sa straznje strane.

 

posto devojka prelazi sa akusticne gitare na elektricnu (potpuno drugaciji pristup instrumentu, tehnici i zvuku) mozda ne bi bilo lose da se damica odluci za jefiniju varijantu (pozeljno polovnu) kako bi ustanovila da li je to zaista interesuje (lako je trositi pare kada se zaljubite). "s'g su skupe pare, s'g je oskudacija!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bih mogao da se slozim za Ibanez LP gitaru, one imaju telo od jako teskog drveta sa elementima sa prednje i zadnje strane od lakog drveta. to je fakat tesko kao Gibson Les Paul gitara (ovo je lose), ali uistinu priblizno dobro reprodukuje zvuk Gibson Les Paul-a (ovo je dobro).

Mmmda, ali bre imaš matorih Ibanez kopija koje nisu mahagoni... Sa ostatak od konstatacije tvoje se slažem :D

 

 

E, onda ok pivopije.gif . Rrrreci brate, nema problema. Ma samo rrrrrrreci.
E nije mu nešto težak LTD stvarno.... mada postavlja se pitanje kakav je to tačno i odakle Mahagoni.. :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj JS6 je od mahagonije i tezak je skoro isto kao JS1000 koji je od basswood-a :da: ...inace obe gitare su prilicno lagane...

 

Mislim, kapiram. Pazi te tvoje su maximalno 'streamlined' sto bi rekao nas narod. Onako, zavijene, uvijene, gde god su mogli da skinu 'meso' i naprave neke konture, skinuli su. Jos ako covek ima pickguard na gitari, ispod pickguarda ode jos mesa. RG550 su bile prilicno lagane, koliko se secam. Em pickguard em basswood. Nisu ni RG540 nesto bile preteske, mahagony ali streamlined rekoh. Les Paul je generalno van igre jer em je mahagony em ima slabo rupa (cavities) em sav cetvrtast po ivicama (nista body contouring). To htedoh reci.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vežeš POD za kompjuter preko midi kablova, skineš njihov besplatan software Line6 edit, i onda transparentno imaš sve one parametre kojima ne možeš pristupiti na samoj spravi. Inače čim ti treba da podešavaš noise gate na POD-u, verovatno imaš previše distorzije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa znash kako gitara ti je ko zena sa svakim se jebe drugacije i svi znaju da lepa za vreme sexa al ce ti ovako pricati da je kurva zato prike man se praznih pricha i pornjava nego uzmi gitaru u shake i probaj:P

:):):) Svaka cast! Najbolje objasnjenje u vezi gitara koje sam cuo, a uz to i istinito! :):):)

:pivopije::pivopije::pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd nek se neko malo raspise na temu slabosti , mane, lose strane kod Fendera, prevashodno Fender-a kao kompanije a moze i o gitarama...

 

Radim seminarski o Fenderu, pa me zanima da li su tokom ovih 60 god imali neki kiks, nesto cime je bio poljuljan njihov ugled, sta im je najveca slabost, u svakom slucaju interesuje me losa strana Fendera.... jer jbg nemaju mrlju u dosijeu :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubeđen sam da ćeš pretragom ovog topika ili onog za basiste naići na ono što tražiš.

 

Wikipedia piše ponešto o Fenderu. Čak i spominje prodaju firme tokom šezdesetih CBS-u i negativne posledice toga.

 

Ja znam još i za onu priču da im je navodno skladište materijala izgorelo, pa su osamdesetih pravili lošije gitare jer jednostavno nisu imali na lageru dovoljno dobro drvo. Nemam pojma šta je od toga istina, no činjenica je da su osamdesetih pravili slabije gitare.

 

Ako želiš da pišeš o Fenderu u negativnom kontekstu, osvrni se malo na njihove instrumente pravljene van USA.

Mada i Meksiko i Japan imaju okej komade, opet zaostaju za američkim vintage komadima. Tako bar kažu ljudi.

Ja imam jedan njihov komad iz 1962, što se uzima kao njihova zlatna godina, i bogami jest dupe i oko kad ga poredim sa nekim modernim Fenderom iz neke redovne serije.

 

A ako želiš zaista da ih ocrniš, piši o žicama za gitaru i bass koje prave. Ono je zaista đubre.

 

Eto, dao sam ti neke parametre, neke polazne tačke. Sve to imaš na netu kojekude. :D Google je čudo...

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agathis...od toga je i moja gitara...khm...ovako, iz porodice mahagonija je, negde iz Azije, neki kazu da je 'poor man's mahogany', sve u svemu, meko je drvo, ugradjuje se u jeftinije gitare. Moze se reci da je to najbolji izbor medju najgorim drvetima :)

 

Da kazem i to, da ljudi po netu apsolutno ne preporucuju ugradjivanje EMG aktivaca u agathis.

 

Ja sam inace uzeo pre neki dan Di marziov Tone Zone na popustu, pa cu da ugradim ovih dana u agathis, videcu kako se ponasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa pazi, nisu imali x2N, a inace su na popustu svi Di marziosi tipa 40%, pa sto da ne uzmem. Super Distortion nisu imali, a Evolution mi je previse 'ravan', ne grize, samo reze. Ovaj Tone zone nije los, i on je high output, i on reze, plus sto je jos upotrebljiv za clean( mada to slabo koristim) i leadove. A inace mi treba taj neki topliji ton, ne sterilan. TZ ima dinamike do jaja ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. Brate, koji su to pajvani tamo. Ja zovem za ortaka 'dobar dan, imate evolution?' popodne oko 4 sata, i kao 'ma imamo, nema frke'. Dodje ortak oko 6, 'ma nemamo, prodali jos prosle subote'...onda, jedan kaze da im ja narudzba u februaru, drugi kaze da je oko 15.januara, a ovaj prvi sledeci put da im stize u martu...kakvi shloseri...

 

Pazi, ipak za 7string nisu isti magneti...slicni da, ali ne isti...pa jel ima dovoljno gaina, to me interesuje?

 

x2n uzimam ako budem imao kinte kad stigne, neka stoji na polici da kvari monitor :)

 

EDIT: MArty, jebao te Satch, verovatno cenis da je i njegovo govance kul :)

Edited by Heavy jerk

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...