Jump to content

Gitare i oprema


Dushan S

Recommended Posts

Evo da javim utiske od moje debitantske skromne Gitare "Hagstrom Ultra Swede "

 

Ustvari , ne mogu puno da javim jer nisam toliko strucan da serem detaljno sta valja ne valja.

 

Nisam je josh probao na pojacalu nego sam jos u kucnoj varijanti. Ova gitara ima ultra thin neck , pa je mozda to nekome i lakse i bolje je za solaze. E sad , kada sam uzeo neku drugu gitaru u ruke odmah sam osetio veliku razliku bas u tome , u debljini vrata. I ispadne da mi bolje lezhi gitara sa debljim vratom ali mislim da ce to da mi se vremenom promeni i da je to samo stvar navike.

 

Inache , ne idem na casove josh , pokusavam da budem samouk ,kad ima vremena tu je drug da mi pomogne i da po koji savet, gledam po netu , citam knjigu "Gitara za neupucene " i gledam tutorijale. Slabo sta skidam od bendova ,cisto sam iz radoznalosti uspeo sledece : Come as you are , Sweet Dreams , Southtown , nish posebno. Ali misim da ne treba uciti gitaru tako sto ces obradjivati bendove.

 

Menjanje zica cu josh morati da uvezbam posto su mi vec 2 puta pukle 9ke. :)

 

Polako sam dobio na brzini , gitaru imam svega 2 meseca , ne vezbam svakodnevno , nazalost, ali ne nameravam da odustanem , ali ponekad toliko popizdim kada prelazim sa jedno akorda na drugi da pozelim da bacim gitaru.

 

Ne odustajem :)

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg, ne znam... tu napravu sam jedino vidjao na volfgangzima :/

 

No, poshto sam pijan, da dushu otvorim - ko vas je bre uchio da FR mora na gitaru da bi ista bila metal? Vishe metalnih delova znachi "meetalnija" gitara? Toliko lepih komada unishteno tom zlom spravom :(((

A pritom je i lakshe za preshtimovati u drop ili chak ceo shtim! :(

 

Pozdrav za Ranisa, on vidi svrshu FR-a :) (vechni hail za Van Halena i Dimebaga)

 

Takodje, da javim za zice koje sam dobio od Kanibala. Navikoh na deblje gornje i tanej donje. Brzi solo i masniji rif. Sad mi je rif skoro pa isti, ali su sola postala prstobolja :/

 

10 i 14 kao prva zica su poprilichna razlika i, da mi nije zao novog kompleta (stisla SEKA), zamenio bih odmah :D

 

No, mozda mi se dopadne (kakav sam, ko zna) :)

Edited by .Vuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

za vuka i ostale dokone:

 

pristavim ti ga ja,tj pristavim SD livewire talme magnet te se zaduzih kod vuka na neki svoj ltd krs,prema ovom sematiku:

 

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1activehum_1v

 

samo sto sam ostavio zalemljen otpornik te je bio na kraju outputa na magnetu tj bijele zice,i zalemio sam na pot onu masu sa one metalne plocice te se na nj kace fenderi za flojd.

 

e sad kako su svemoguci i sveznajuci interneti tj nekak'i ljudji s' njega tvrdili da je ova zvijer od magneta krcata nojza,cike i galame te ja odma' dzrka cimah za ns2ku ja ocekivah halabuku pri prvom ustekavanju kad ono flow tebra ka' kod cmarela defekta.dal' je to do sto sam tako masu izlemio,dal' je to zbogradi tog otpornika,a i shield-ing je vazda na esp-u bio dobar a i ja sam jos sve pride malo dodatno izolovao,dzast in kejs,uglavnom sve je bajno,a i magnet zvuci sjajno.

 

recite vi vase misljenje sta tu moze bit' po srijedi,namrtvo me zanima kako je meni to tako dobro ispalo,a svi ostali se vecma zale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel može neko iz iskustva da mi kaže nešto o Boss OD-20 pedali? Nedavano sam se zainteresovao za istu, a nisam imao prilike da je probam još uvek, pa me zanima kako radi, kako zvuči, jel reč o digitaliji nekoj (pretpostavljam da jeste dok u sebi ima simulaciju 22 dist-a/overdrive-a), i sl. Inače treba mi nešto sa više varijacija, od klasičnog overdrive-a pa do onih masnijih distorzija i baš sam se zato i zainteresovao za ovo, pa me zanima kakva je sprava. Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pedala je 190 evra u megamjuziku bila pre 3 meseca...

 

kod leonarda je nesto jeftinija...ja sam svoju prodao...

 

inache meni se tu nishta ne svidja sem tog njenog "lead" drive-a....on mi je ok radio na jmp-u ,ali jednostavno odustao sam od te priche...

 

sada mi se iskreno ne svidja ,a bila mi je super kad sam je kupio...

 

 

za "200" evra mozes da kupis mnogo toga...razmisli dobro..

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wild child

Eeeee... razbi mi iluziju sad :P. Šalim se, naravno. Hvala na informacijama, probaću je verovatno ali ako nije bog zna šta pa na to još i tolika cena, zaista se može više stvari za te pare kupiti... i dobiti bolji rezultat. Hvala još jednom!

:pivopije:

Edited by Zoll

Share this post


Link to post
Share on other sites

ljudi jel neko od vas probao ove prophecy epiphone? mislim na les paula specificno.

jako sam se nalozio na ovu djitru, ali 65000 kosta. jel mi se vise isplati uzeti nekog jeftinog gibsona za te pare (ako se uopste moze naci) ili je ovo bolja varijanta? jebem ti kako je dobraaaa

 

vider

DSC_0504.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam jedno pitanje ako neko zna resenje nek pomogne a ako ne nek iskulira duhovite dosetke i spam

 

Daklem , imam Electro Harmonix Small Clone Chorus pedalu i zelim da je ubacim u Boss bcb60 pedalbord.

Pedalbord ima napajanje predvidjeno za bosove pedale. To je znaci onaj okrugli konektor slican kao na punjacima za mobilne.

Pedala ima ulaz trs 1/8 to jest mala banana ili mali jack ili kako god ko voli da ga zove. Znaci prvo sto mi je bilo logicno jeste da nadjem negde konektor da prespojim napajanje na malu bananu ali u radio klubu (a ni u muzickim prodavnicama po beogradu) nemaju takav konektor. Koje mi je jos moguce resenje ?

Jedna od stvari koja mi pada na pamet je da seljacki presecem kabl i zalemim drugi konektor al nekako bi gledao ako ikako mogu da izbegnem tu opciju.

Svaka pomoc je dobrodosla

pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...