Jump to content

Gitare i oprema


Dushan S

Recommended Posts

Hvala na odgovorima, potvrdili ste ono što sam već sumnjao, tako da verovatno ću preskočiti taj eksperiment sa 85com u bridgu (do trenutka kad budem ponovo posedovao alder gitaru)... 81 me prosto trenutno ne interesuje, pogotovu jer se u međuvremenu pojavila opcija da uzmem Duncane preko ortaka iz Nemačke. U thomannu trenutno, JB-7100 RSD (vrlo vrlo vrlo dobra cena, al mi duša vapi za Duncan Distortionom), Ducan Distortion - oko 8 soma, Nazgul - 10 somića, Custom 5 - 7500 soma (naveo sam samo one koji me trenutno interesuju)...

 

P.s. Da li znate nekoga ko jeftino radi ugradnju magneta (jebeni sam degen, ne znam da zalemim 2 žice)? Ili ako je neko raspoložen za naknadu u vidu alkoholnih napitaka da džemuje i pomogne mi u prefinjenom procesu instalacije magneta? :obrv:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si iz bg-a, uradicu ti ja. Koliko para, toliko muzike :P

 

Uzmi distortion, ako ti je prechi od JB - to je 900 dinara razlike, a necesh kukati.

 

Dogovoreno, čujemo se preko FB za detalje ugovora :D

 

Distortion sabija u bridge-u u mahagoni dzitri (moja je u B, znaci razbija), a '59 u neck-u ga do jaja dopunjuje. Cujem da je JB isto kul, mada je on vise u midovima.

 

Svirao sam JB i prezadovoljan sam sa njime (a i gitara u kojoj je bio je prohujala sa vihorom), a hoću da probam DD baš iz razloga koje si ti naveo, downtuning, mahagoni džitra.i koliko zapravo zvuči zverski u toj kombinaciji.(žešči attack u odnosu na JB, utisak da su midovi izbalansiraniji, viši highovi...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Jel imao neko iskustva sa AMT pedalama, prvenstveno P1, P2 i R1,R2? Na osnovu onoga što sam čuo poprilično dobro reprodukuju 5150 i Dual Rec u recording mixu, ali da zvuče poprilično sranje ispred pojačala (sem ako pojačalo ima FX loop).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Šta mislite, menjati LTD MH2015 40th anniversary (Mahagoni telo, maple set thru vrat, quilted maple top, abonos fingerboard, emg 57 i 66) sa koferom za Aztec LP Custom sa EMG 81/60 (set neck, japanac, vrvtno fujigen, 77 godište, u dobrom stanju generalno)?

 

Imam kompleks oću da posedujem kvalitetnog Japanskog LPja a nemam kešovine da ispljunem da kupim, pa stalno sa menjanjem petljam. Pre svega me brine da neću sa finansijske strane ispasti budala, s obzirom da o Aztecu kao firmi ima jako malo na netu, a ono što ima ne otkriva vrednost njihovih LP kopija (samo generalno dobar kvalitet, navodnu istu fabriku, izradu, specifikaciju kao Greco EG1000).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 8 months later...

Cao svima sto snimate preko kompa

ja sam retardiran i imam jedno pitanje

na skali od 1-10

koliku ce mi razliku napraviti u zvuku gitare kupovina interfejsa u odnosu na koriscenje obicnog Line-in na integrisanoj zvucnoj kartici ( preko obicnog prelaza sa 6.3mm na 3.5mm)

 

kad upalim amplitube 4, treba bas da se potrudim dabih dobio neki pristojan ton, a i mnogo mi nabija nize frekvencije nesto, hoce li to bolje i prisotjnije da zvuci ako uzmem focusrite scarlett ?

 

tj koliko bolje i pristojnije ?

Edited by PajatheTrut
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

onako mega laicki:

ja koristim Steinberg UR12, imas i UR22 za koji evro vise (moj nema midi out ali trebalo bi da se obnovim nekad uskoro, pa da bodem i klavijaturu ko covek), novi su negde 110-130 evara valjda, nemam iskustvo s polovnima tako da ne znam kako se krecu cene itd.. kazu ljudi i da su Presonus Audiobox modeli u tom cenovnom rangu isto super, doduse nisam koristio, kao ni taj Focusrite

e sad, ja sam pre nekih 5,6 godina probao direktno u line in i zvucalo mi je katastrofalno bas, od tad nisam pokusavao a eksternom sam zadovoljan do jaja, naravno bolji zvuk i minimalno kasnjenje, kao na yt tutorialima

 

ima i ko bolje da ti objasni i ko se vise razume ali meni je prakticno to bio upgrade s 1 na 10 sto se kompa tice jer sam svirao iskljucivo na pojacalu do tad, mnogo mi mucno bilo sa line in-om

stavise toliko mi dobro da se uopste i ne akam previse oko podesavanja (za snimanje vec druga prica naravno), amplitube>roknem neki dobar Orange OR50 ili koji vec ima preset i udri, razumes jebiga kurac...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuporedivo je bolji zvuk sa bilo kakve eksterne, a o latenciji da ne prichamo.

 

Nezeljene frekvencije iseci uz pomoc nekog eq-a, bilo u amplitube-u, bilo korishcenjem nekog eksternog uz pomoc DAW-a preko koga snimash. Generalno pravilo za elektrichne gitare je da one nemaju shta da traze ispod 100-120 Hz i iznad 10 kHz, a ostalo radish po ukusu. Ja lichno low pass stavljam na 6-7 kHz jer mrzim '80s zujku.

 

Inache, ne volim gitarske interfejse jer treba mnogo da se kopa i minca, ali kad ne mogu da ozvuchavam svoja pojachala na gajbi, prihvatam sintetiku.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

nisam sam ugrađivao, u mariću mi stavili kad sam kupio emg 81ca pre jedno 10tak godina sigurno, ali koliko znam, jedino što treba dodatnog mesta je za bateriju, tako da verovatno ne moraju ništa na gitari da ti dodatno razbijaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...