Jump to content

The Beatles


WS

Recommended Posts

  • 3 years later...

Sta mislite o ovoj suludoj saradnji? Ne razumem Paul-a, osim kada su pare u pitanju posto je Kanye pravi moneymaker... ali pesma, komenatri Kanye-ovih fanova "bas lepo od Kanjea sto promovise neafirmisane umetnike" :haha: ... urnebesno, i samo te podseti kako svet polako odlazi u k...

Kada je cuveni Al Di Meola koji je u "peace-bro" fazonu morao da komentarise "I may be bold in expressing my views but I can't sit back and say nothing so here goes.... WHAT THE HELL HAS HAPPENED WITH THIS GENERATION? A continuation of the sad decline of music! This is a nightmare! This arrogant clown doesn't deserve to be in the same room as the great artist Paul M."... sta dalje reci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo te podseti kako svet polako odlazi u k...

 

Ma aj molim te.

Kanje je popularan u zadnjih recimo desetak godina a Bitlsi su bili pre nekih 50 i vise.

Od tad oni nisu uopste bitni vec su samo deo istorije tj. bili su jako uticajni nekim opet matorim bendovima. Ko danas uzima Bitlse za najvecu inspiraciju i sl.??

Tako da je sasvim normalno da prosecni fan Kanjea zna bar za ime Bitlsi, cak bi bilo i neuobicajeno da zna clanove, albume i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kontam da prosecan fan Kanjea ima google... uostalom kada je Yesterday od Beatles-a usla u nase muzicke udzbenike, mislis da kod njih nije dovoljna informisanost? Beatlsi su stvar opste kulture, na kraju krajeva...

A veliki broj muzicara koje slusas stvarali su muziku pod uticajem doticnih, a mladji bendovi opet su se ugledali na starije itd... tako da je njihov uticaj neminovan. Ako im nisi detaljno preslusao albume, overi ih, u tvojim godinama nisu mi drzali paznju ali u poslednjih nekoliko kada se naslusas muzike I vratis Bubama shvatis bogatstvo izvora ideja, samo opusteno ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beatlsi su stvar opste kulture, na kraju krajeva...

Hehe znao sam da ces ovo da odgovoris :D

Jesu, eto i ja sam znao za Bitlse kad sam imao 15-16 godina i manje, cuo sam Help me, Yesterday i to je bilo to. Znao sam mozda za Lenona i Joko ono.

Toliko godina ima i vecina Kanjeovih fanova otprilike, a i to ne znaci da su retardi.

 

Koliko se taj jedan fan razlikuje od prosecnog fana Iron Maidena?

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehm... ja nigde ne pomenuh da su bilo ciji fanovi retardirani, samo ne informisani I u neku ruku nekulturni i ev.zatupljeni sto nije isto sto I retardiran ;)

A prosecan fan Iron Maiden-a barem uziva u pravim zvucima instrumenata za razliku od Kanjeovih koji uzivaju u matricama (mozda gresim nisam toliko preslusavala doticnog :haha: )

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2014/06/05/kanye-west-self-confident-quotes-generator/10036311/?fullsite=true

Hahahhaha ne ogranicavam svoj ukus... ali imam onaj cudan osecaj kada pokusam da pustim KW na YT samo se setim kanye-fidence stranice link je gore, ismejem se i putim nesto drugo recimo Beatles-e :haha:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam verovao da ću ikada pročitati ta dva imena u istoj rečenici ali eto... shit happens... šta je tu je. :no:

 

Bitlsi su, fazon, izmislili pop muziku kakvu danas poznajemo i direkno ili indirektno uticali na 99 % svih muzičara koje danas slušamo, nema tu šta da se diskutuje.

 

Možda je broj onih koji ih navode kao direktnu inspiraciju manji jer je prošlo toliko godina otkad su Bube žarile i palile ali je njihov indirektan uticaj bukvalno nemerljiv i reći da su oni bitni samo iz nekih nedefinisanih "istorijskih razloga" je epic fail. A i sećam se ranije dok sam čitao intervjue sa muzičarima da je maltene svako od njih pomenuo da su Bitlsi između ostalih uticali na njih da uopšte uzmu gitaru (ili koji god instrument) u ruke i krenu da se bave muzikom.

 

Evo, ovi fini Švajcarci se ne libe da iskažu poštovanje prema, realno, najvećem bendu XX veka ovom obradom.

 

http://youtu.be/H2FEZS4yqc0

 

A za Pola, da li je prs'o ili ne, to ne bih znao ali čovek je ostvario i postigao praktično sve što se u životu može postići i sada* radi šta god hoće. Može da snima i duete sa Doris Bizetić ako hoće, nebitno.

 

* zadnjih 40 godina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikada nisam slušao Kanye Westa, nije moj fazon. Kao što ja ne znam nijednu njegovu pesmu koliko god on bio popularan poslednjih deset godina, tako ni klinci Ameri Kanye fanovi ne znaju ko je Paul McCartney. Mene su tvitovi ovih klinaca iskreno nasmejali i podsetili na onu dodelu Grammy nagrada pre par godina kada su se isto tako svi pitali ko je odjednom taj Paul McCartney. :haha:

 

Jebiga, Bitlsi mi zamalo jesu najomiljeniji bend na svetu, ali davno bejaše na vrhuncu slave, što jes' jes'.

 

I kakva slučajnost, upravo se vrti albumčina:

 

https://www.youtube.com/watch?v=shkjznyVO5g

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...