Jump to content

Entombed


Grobodan

Recommended Posts

  • 1 month later...

Otprilike sto je Andjelizator rekao na Sacred Reich temi da reknem i ja ovde, jos sam pod utiskom koliko su jebali materice na Exitu pa ovome dajem i vise sanse nego sto zasluzuje.

Mada da budem realan nesto je slicno kao Memoriam, konacno su se sastavili malo i snimili nesto vredno imena (bez AD naravno). Daleko od prvih remek dela, that goes without saying, ali ima dobrih momenata, aj da kazemo da moze da prodje Torment Remains, Fit For a King, Elimination...

Cekaju se sad Nicke i crnja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 11 months later...

Former ENTOMBED and current ENTOMBED A.D. singer Lars-Göran Petrov has been diagnosed with cancer.

The news of the Swedish musician's health setback was broken earlier today on ENTOMBED A.D.'s social media. The band shared a photo of Petrov at what appears to be a treatment center, and included the following message: "Sad news.. LG Petrov has been struck by cancer and he is undergoing chemo treatment to try and control it. Our thoughts and and strength goes out to our brother. If you want to support him In these hard times, click on the link in the Bio and feel free to donate. #fuckcancer #fightforlifeandmetal"

In a message on his GoFundMe page, Petrov wrote: "I've been hit with uncureable cancer (gallvägscancer in Swedish), and have been battling it for some time now. It can't be removed but the doctors are trying to control it with chemo therapy. Life takes its weird turns..."

https://www.gofundme.com/f/support-petrov?fbclid=IwAR2uEjfDLkrHWqeUflvilw69NhQwY3bG7_JWU39pHe2FIuziYJounP31F5Q

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

27 godina napunio ovaj loš momak.

Savršen album, uvek ga pustim od početka i do kraja ga preslušam bez pauza ili preskakanja pesama. Sve pesme vrcaju od jakih gruv rifova i pride ne odmaže što su osmislili taj death and roll fazon koji su posle pokušali još neki bendovi da implementiraju ali sa dosta manje uspeha.

 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigao mi je vinil pre 7-8 dana. Kidanje!!!

Što napisa gore Voivod, bez lošeg momenta ili trenutka dosade.

Istovremeno su mi stigli i Morbid Angel - Covenant i Terrorrizer - World Downfall. Baš sam upoređivao produkciju, Terrorrizer na stranu, taj album je remek delo sam po sebi, ali je stariji i manje je para tu bilo i generalno mi je odličan kao i kada sam ga prvi put čuo. Ali Wolverine mi ladno bolje zvuči od Covenanta, zvuk je dublji i masniji, gruv kida ceo album. Morbid su malo preterali sa brzinom na Covenantu, fali više raznovrsnosti kao na Blessedu, mada je to svakako ubav album.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Demon Seed said:

Jesam li to pročitao mišljenje da je World Downfall bolji album od Covenant? :mrgreen:

Ćuti ja pomislio da mu je Wolverine bolji od Covenanta.. pa kreno da se krstim:haha:

Elem, Wolverine zaista ima sjajan, moćan zvuk, gotovo perfektno produciran (možda i previše upeglan), ali mi je kao album prilično korak unazad kada bih ga uporedio sa prethodnim radovima, naročito sa Clandestine. Mislim zabavan je to album, prvih par pesama su strava, ali mi od negde polovine sve dosadnije stvari, retko kad ga poslušam celog, smore ti užasno spori, jednostavni rifovi koji se vuku kroz celu pesmu.. kraj opet malo vadi stvar (i am jesus christ.. no your not, you are dead, legendarno)

Covenant je ipak u nekim drugim galaksijama, voršipuje se maksimalno ovih dana i jebeš mi sve ako ima mana:mhihi:

Čak i to da nije naročito dinamičan je pitanje, mislim da je više stvar u raspodeli mase, naime prva polovina zaista obiluje bržim stvarima, ali na drgugoj strani imaš dve sporije stvari koje zatvaraju album, Sworn to the Black i God of Emptiness, monumentalne stvarčuge, monumentalnog DM albuma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Govorio sam o produkciji, ne o samim albumima. To su suštinski tri muzički različita albuma.  Obe ploče su puštene potpuno nove jedna za drugom i Wolverine blues zvuči bolje sa više detalja i slanine.

A od sva tri albuma meni je najdraži Terrorrizer, da ne bude zabune. Wolverine mi je takođe odličan sa spajanjem death metala i rocknrolla, sve pesme su dobre. Album je taman koliko treba, oni su već tada bili pod uticajem garage rnr, a tu albumi i treba da se vrte oko pola sata. Deo pesama je završio i na Hollowman izdanju. Covenant jeste albumčina, ali ostajem pri tome da mu fali raznovrsnosti, previše su se razmetali brzinom. Da mi se ne dopada, ne bih ga kupovao.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 hours ago, Bernard Panasonik said:

 Obe ploče su puštene potpuno nove jedna za drugom i Wolverine blues zvuči bolje sa više detalja i slanine.

 

Da li je isti izdavac za obe ploce? Da li je isti prozvodjac ploca u pitanju? Moze biti problem u samom kvalitetu vinila. Da li su koristili originalne master snimke? Da li je radjeno neko post produkcijsko budzenje na bilo kom od tih izdanja? Mnogo faktora tu utice, pa se i ne moze dati konacni sud...

I na kraju, reci da Wolverine Blues jede za dorucak izdanje kao sto je Covenant je u najamnju ruku blasfemija 😄 

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 hours ago, WIZARD OF GORE said:

Da li je isti izdavac za obe ploce? Da li je isti prozvodjac ploca u pitanju? Moze biti problem u samom kvalitetu vinila. Da li su koristili originalne master snimke? Da li je radjeno neko post produkcijsko budzenje na bilo kom od tih izdanja? Mnogo faktora tu utice, pa se i ne moze dati konacni sud...

I na kraju, reci da Wolverine Blues jede za dorucak izdanje kao sto je Covenant je u najamnju ruku blasfemija 😄 

Earache records je izdavač u oba slučaja.

Takođe oba puta su korišćenje master trake u okviru nečega što je Digbi nazvao Full dynamic range serija (the Full Dynamic Range reissues are sourced directly from the analog mix tapes or digital Betamax or DAT ones with no compression applied in mastering when released on CD, LP, or lossless FLAC formats. They all sound great for the most part and far better than most other vinyl reissues that just print whatever the current CD master is to wax using direct metal mastering). Imam još nekoliko ploča iz te serije i sve odlično zvuče. Bilo bi zanimljivo uporediti ih sa first press izdanjima. Recimo ovo remasterizovano izdanje Master of Puppetsa zvuči slabije od originala iz 86-e, kod Seventh son-a Jugotonova licenca neuporedivo bolje zvuči od picture disk reizdanja od pre par godina.

Da li je isti proizvodjac, zaista ne znam, ali je za pretpostaviti da Earache koristi usluge iste fabrike.

Nisam tvrdio da je Wolverine bolji album, već da ima raznovrsniju produkciju ili da je bar mene prijatno iznenadio kako zvuči nakon Covenanta. To je album koji je došao nakon Blessed Are The Sick i Abominationa, tako da cenim da je budzet bio za snimanje bio ozbiljan. U svakom slučaju sigurno veći od Entombed budzeta.

Sad kad ste već toliko zapeli sa Coventom da kažem da mi prednji omot nikada nije naročito dopadao, izgleda kao nešto što bi Black Sabbath turili na omot krajem osamdesetih. Ako se baš pažljivo sluša i uporedi sa Blessed are the sick, vidi se da su malo krpili materijal sa Angel of Disease koja je samo po sebi sjajna, ali se stilski ne uklapa uz ostatak materijala i da je Nar Mattaru tu da se nekako premosti do zadnje pesme. Ali svejedno reč je o klasiku i u krajnjem slučaju najprodavanijem death metal albumom ikada u Americi.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam i ja par tih Earache-ovih FDR izdanja i prilično sam zadovoljan kako zvuče, ali nije baš neka drastična promena u odnosu na CD verzije, baš sam ih uporedjivao, gotovo da ni nema razlike, bilo bi dobro ako bi se uporedilo sa prvim vinil izdanjima, ali sigurno da su daleko bolji od kojekakvih Back to Black izdanja (doduše ja ih nemam, ali sam čitao da su sranje..). Bernarde reci ako imaš ta FDR izdanja Carcass-a kako zvuče?(Symphonies ili Heartwork).

O ovim Metalikinim reizdanjima je sve rečeno, užasno zvuče. Mejdeni nešto bolji, ali ako se uporedi sa starim jugotonkama prilično slabašno deluju, fali im panča i jačine, ali fino razdvojeni instrumenti.

Bilo bi super da Music on Vinyl urade barem još New World Order od Testamenta, fantastičan su posao odradili sa Souls of Black-om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...